συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: αγωνιστικά βήματα και δραστηριότητες για το επόμενο διάστημα

Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ

Τα αγωνιστικά βήματα και οι δραστηριότητες
των ΕΛΜΕ και του κλάδου για το επόμενο διάστημα

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στη συνάντησή τους, την Τρίτη 8/7, στις 10.00 μ.μ., στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, συζήτησαν τον τρόπο υλοποίησης των αποφάσεων των σωματείων μας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
  1. Να στηρίξουμε την απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 9/7, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα, να συνεχιστούν οι ενημερώσεις των υπαλλήλων που εργάζονται σε Δήμους, στα νοσοκομεία, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κ.ά., έχοντας ως βάση την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των πρωτοβάθμιων σωματείων.
  2. Να στηρίξουμε τα αγωνιστικά βήματα, τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, όπως κατατέθηκαν από τους ίδιους πριν τη συνάντηση των ΕΛΜΕ:
    • Να στηρίξουμε την κινητοποίηση τους στην Αθήνα την ημέρα συνάντησης με το Υπουργείο Παιδείας.

    • Να πάρουμε μέρος την Δευτέρα 14/7, στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ στην κοινή Γ. Σ. που οργανώνουν με εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και από άλλους κλάδους (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί ΑΕΙ, εργαζόμενοι ΕΡΤ3, ΟΤΑ, υγεία, κ.ά.), επιδιώκοντας να υπάρχει μαζική συμμετοχή.
    • Να πάρουμε μέρος στις συναντήσεις αλληλεγγύης, συνοχής και αγωνιστικής απάντησης που αποφάσισαν να σχεδιάσουν στην ΕΔΟΘ κάθε φορά που θα ανακοινώνονται οι πίνακες με τις μετατάξεις τους, Όσοι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα δε θα περιέχονται στους πίνακες θα είναι υπό απόλυση.
    • Να συμβάλλουμε στην επιτυχία των κινητοποιήσεων που θα οργανώσουν την μαύρη επέτειο της 22/7, ημέρα που η κυβέρνηση κατήργησε τις ειδικότητες τους και τους έθεσε σε διαθεσιμότητα – απόλυση. Η 22 Ιουλίου να γίνει ημέρα μεγάλης συλλογικής απάντησης.
  3. Να εκδώσουμε ανακοίνωση, ως απάντηση, καταδεικνύοντας την υποκρισία του Υπουργείου Παιδείας για την τροποποίηση που κατέθεσε στον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας σε κλάδους μαθημάτων της Α΄ Λυκείου. Αυτή αποτελεί εμπαιγμό, όπως επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία, καθώς μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό των μαθητών στη Δ/ση Δυτικής Θεσσαλονίκης που παραπέμφθηκε μειώθηκε ελάχιστα και από το 25,3% έγινε 21%. Η σφαγή των μαθητών είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
  4. Να εκδώσουμε ανακοίνωση-καταγγελία της κυβέρνησης για το μπαράζ επιστρατεύσεων –επιστράτευση εργαζομένων στη ΔΕΗ – και ποινικοποίησης των αγώνων. Είναι ενδεικτικό των φόβων της για ένα μαζικό κίνημα ρήξης και ανατροπής, όταν φτάνει στο σημείο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ζητά να βγουν παράνομες οι απεργίες της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση.
  5. Να εκδώσουμε ανακοίνωση κατά της κόκα – κόλα. Αυτή, όπως και όλες οι εταιρείες, τη στιγμή που απολύουν τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη και αλλού, συνεχίζει να λανσάρεται ως χορηγός των σχολείων , έχοντας, τάχα, αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
  6. Να γίνει συνάντηση για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων με την νέα Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Να ζητήσουμε από Δήμο Θεσσαλονίκης να παρέμβει στην βάση των αποφάσεων του.

Είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες και κινητοποιήσεις που θα καθορίζονται με αποφάσεις της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα και θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικές δραστηριότητες, δρώμενα, ενημερώσεις της κοινωνίας.


Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου