συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ: ενάντια στην διάλυση της υγείας, την αξιολόγηση, τις απολύσεις

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ: ενάντια στην διάλυση της υγείας, την αξιολόγηση, τις απολύσεις – Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11πμ
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) είναι αφόρητη για τους εργαζόμενους υγειονομικούς και για τους χρήστες υγείας. Το κλείσιμο Νοσοκομείων, η διάλυση του ΕΟΠΥΥ και η προβληματική λειτουργία του ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ., οι περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, η αδυναμία μεγάλου μέρους συνανθρώπων μας να πληρώσουν τα χαράτσια, η συνεχής αύξηση των ανασφάλιστων πολιτών διαμορφώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης στο χώρο της υγείας. Ενώ η προσέλευση ασθενών στο Βοστάνειο καθημερινά αυξάνεται, γιατροί μετακινούνται από το Βοστάνειο στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης. Την ίδια ώρα γιατροί εφημερεύουν σε τρία διαφορετικά Κ.Υ. και μετακινούνται στη Λήμνο για να καλύψουν τις ελλείψεις.
Ο τελευταίος κυβερνητικός ανασχηματισμός και τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού δεν αφήνουν περιθώρια για το που πάνε τα πράγματα. Καμιά δέσμευση δεν δόθηκε για την μονιμοποίηση των επιμελητών που συμπλήρωσαν πενταετή θητεία. Αντίθετα επικαλούμενος πίεση από την τρόικα απειλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς με την εφαρμογή κυκλικού ωραρίου και παράλληλη κατάργηση των εφημεριών. Ταυτόχρονα δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την πολιτική ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας με την προώθηση λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Όλα τα παραπάνω δένουν με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των παραλιών και της ΔΕΗ και την υπερφορολόγηση του εργαζόμενου λαού.

Η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της υγείας. Συγκεκριμένα με την εφαρμογή ποσοστώσεων κατά υπηρεσία θα προωθήσει το κλείσιμο συγκεκριμένων τμημάτων, εργαστηρίων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Νοσοκομείου, όπως η σίτιση, η φύλαξη, η διοικητική μέριμνα, ο εργαστηριακός τομέας κτλ. Με την αναγκαστική αξιολόγηση των υπαλλήλων με βαθμούς κάτω του έξι σε ποσοστά κατά μέσο όρο 15%, θα δημιουργήσει δεξαμενή υπό απόλυση εργαζομένων, κατ' εφαρμογή των συμφωνιών με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Με τη σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό και υπό τον φόβο της αρνητικής αξιολόγησης θα παράξει μια γενιά υποταγμένων εργαζόμενων που δεν θα τολμούν να αμφισβητήσουν όχι μόνο την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική αλλά και τις αυθαιρεσίες των προϊσταμένων.
Η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν αποτελεί επαρκή απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Οι εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές υπαλλήλων και προϊσταμένων ενάντια στην αξιολόγηση, η άρνηση εφαρμογής της από 200 τουλάχιστον δημοτικά συμβούλια και δεκάδες νοσοκομεία, η ματαίωση των σεμιναρίων αξιολόγησης στην εκπαίδευση δείχνουν πως υπάρχουν δυνατότητες να ανατραπεί ο νόμος στην πράξη. Χρειάζεται κλιμάκωση με νέες απεργίες, γενικές συνελεύσεις και συντονισμό στη βάση, χωρίς εκλογικές αυταπάτες. Με στόχο να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου στη υγεία και γενικά. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία. Απαιτούμε:
Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία του Βοστανείου και των Κ.Υ. Προχωράμε την δικαστική διεκδίκηση των περικομμένων ποσών από τις δεδουλευμένες εφημερίες και τα αναδρομικά του 2012. Όχι στην περικοπή του κονδυλίου για εφημερίες.
Ανυπακοή στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση. Όχι στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι γιατροί, που κλείνουν πενταετία στο ΕΣΥ. Προσλήψεις εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να προσληφθούν άμεσα γιατροί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού, όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.
Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων χαρατσιών στην υγεία.
Μυτιλήνη, 3 Ιουλίου 2014
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου