συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σύλλογος Προσωπικού Εθν. Αστεροσκοπείου Αθηνών: Για την αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Α.Α.)
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Προς: τα Μέλη του ΣΠΕΑΑ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Κατά τη συνεδρίαση της ΠΟΕΚΚΙ στις 3/7/2014 αποφασίστηκε οι Σύλλογοι των Ερευνητικών Κέντρων να ακολουθήσουν τη γραμμή – προτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει προκηρύξει αποχή διαρκείας από τη διαδικασία αξιολόγησης (και μόνο). Η ΑΔΕΔΥ απέστειλε εξώδικη γνωστοποίηση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις 2/6/14 (http://adedy.gr/ejwdiko/). Σ' αυτήν αναφέρεται ότι: “μέχρι το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, όποτε και αν αυτή λάβει χώρα, κηρύσσουμε αποχή διαρκείας από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου”.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι: “η ως άνω αποχή των υπαλλήλων, που εκπροσωπούμε, από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλες ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.”
Επιπλέον, έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων εφαρμογής της Αξιολόγησης (http://adedy.gr/aithshakurwsis/). Σύμφωνα με την οργανωτική εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ για την υλοποίηση των αποφάσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης, τα πρωτοβάθμια Σωματεία θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης χωρίς αυτά να έχουν συμπληρωθεί & υπογραφεί από τους συναδέλφους/ισσες (http://adedy.gr/orga/).
Τέλος, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που υπάρχει κοινή απόφαση και κοινή πρακτική των παρατάξεων της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την προτροπή της ΑΔΕΔΥ καλούνται οι εργαζόμενοι, οι προϊστάμενοι και οι Διευθυντές:
Αν κληθούν να παραλάβουν τα φύλλα αξιολόγησης, να τα παραδώσουν ασυμπλήρωτα και ανυπόγραφα στο Σύλλογο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΕΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου