συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Παρεμβασεις ΔΕ Θεσ/νίκης: Όλοι – όλες στην Εργατική Πρωτομαγιά –συγκέντρωση σωματείων 11.00 π.μ. Καμάρα

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου
Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο – Μόρφωση και δουλειά για όλους

Όλοι – όλες στην Εργατική Πρωτομαγιά –συγκέντρωση σωματείων 11.00 π.μ. Καμάρα
 
Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση, που για την κυβέρνηση θεωρείται «ευκαιρία» για επιβληθούν σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, μνημονιακού τύπου. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με το λαό στη φετινή πρωτομαγιά στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα πληρώσουν ΠΑΛΙ την κρίση οι εργαζόμενοι!
Σε αυτό το τοπίο η κυβέρνηση κατάθεσε αιφνιδιαστικά, σαν τον κλέφτη, μέσα στην καραντίνα και τις διακοπές του Πάσχα το νομοσχέδιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με πυλώνες την ένταση των ταξικών εξεταστικών φραγμών και της παπαγαλίας, των περικοπών, της υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το μπλόκο στα ΕΠΑΛ για τη χατήρι των ΙΕΚ και του κυκλώματος κατάρτισης, αλλά και της υποβάθμισης της εργασιακής υπόστασης και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Με το οπισθοδρομικό τιμωρητικό πλαίσιο κάνει τους εκπαιδευτικούς παιδονόμους. Με σημαία την αριστεία και την αξιολόγηση σαλπίζουν επίθεση στα δικαιώματα και το αίτημα για ισότητα. Η αξιολόγηση θα σταμπάρει σαν απείθαρχο και αντιεπιστημονικό τον καθένα, εκπαιδευτικό, σύλλογο διδασκόντων ή και διευθυντή που δε θα γίνει υπουργικό φερέφωνο. Γελιούνται αν νομίζουν ότι η καραντίνα θα ανοίξει το δρόμο σε αυτές τις επιλογές. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα δώσει αγωνιστικό παρών στην Πρωτομαγιά συνεχίζοντας τα πρώτα ελπιδοφόρα βήματα αντίστασης.
Θα είμαστε στο δρόμο γιατί το σχολείο που ονειρεύεται η Κεραμέως στοχεύει στον εργαζόμενο λάστιχο που είναι το αναλώσιμο υλικό για την ανάπτυξη που σχεδιάζουν εργοδοσία και τράπεζες. Εντάσσεται το νομοσχέδιο σε όσα ζούμε αυτές τις μέρες που κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας. Απολύσεις, εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, μειώσεις και αναστολή μισθών, άρση των ΣΣΕ, διαμορφώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα. Πλευρές αυτής της ελαστικοποίησης είδαμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τον εκπαιδευτικό “on call” σχεδόν σε 24ωρη βάση. Αλλά και στο ευρύτερο δημόσιο είδαμε την απόλυση 16 συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, μεταξύ αυτών και την πρόεδρο του σωματείου. Την ίδια στιγμή ελάχιστα έχουν κάνει για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαχόμενων υγειονομικών.
Στην πρωτοφανή αυτή επίθεση, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – με την ΟΛΜΕ σε ρόλο παρακολουθητικό –βρίσκονται σε γενικό «σιωπητήριο», δηλώνουν συμμόρφωση και υποταγή στην κυβέρνησης που προσπαθεί να εξαφανίσει τις εργατικές διεκδικήσεις και στέλνουν σαφές μήνυμα για τη στάση τους την «επόμενη ημέρα» μετά την καραντίνα.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλουν στο γύψο τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, την συνδικαλιστική δράση και παρουσία σε μια περίοδο όξυνσης της επίθεσης, έσπασαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τις σημαντικές κινητοποιήσεις στην υγεία στις 7/4, την πανεργατική συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας στις 14/4, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις 16 και 24/4, στις μικρότερες και μεγαλύτερες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, στην αποφασιστική απεργία διαρκείας των συμβασιούχων στην Υπ. Ασύλου.
Τώρα, μπροστά στην αποφασιστικότητα εκατοντάδων σωματείων, ομοσπονδιών, ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος να προχωρήσουν σε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική κυβερνητική πολιτική, επιδιώκουν να μεταφέρουν την Πρωτομαγιά, λες και πρόκειται για αργία.
Απάντηση στην κρίση μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος. Με τη δύναμη των πρωτοβάθμιων σωματείων και το συντονισμό τους, τη δημοκρατία των συνελεύσεων, τη μαχητικότητα των αγώνων και την αποφασιστικότητα των διεκδικήσεων. Για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του κόσμου της δουλειάς μέσα από την κοινή πάλη με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια σε ιμπεριαλισμό, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό.
Το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν υποτάσσεται στις αντιδραστικές κυβερνητικές απαγορεύσεις, δεν υποστέλλει την σημαία του αγώνα, παλεύει στην πρώτη γραμμή για τα εργατικά δικαιώματα, συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου. Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στα στην Καμάρα στις 11.00 πμ λαμβάνοντας όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Οι εργαζόμενοι κρατάμε τη κοινωνία όρθια. Ο κόσμος αυτός θα γίνει δικός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου