συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΛΜΕ Χαλκδικής: ψήφισμα καταδίκης των διώξεων 9 μελών της δημοτικής κίνησης “Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου”


ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                  

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ                                                                                                         


E-Mail : elmechalkidikis@gmail.com



Πολύγυρος  27–4 – 2020

                Αρ. πρωτ : 29



ΨΗΦΙΣΜΑ  Δ.Σ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Με το παρόν ψήφισμα καταδικάζουμε την προσαγωγή 9 μελών της δημοτικής κίνησης “Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου”, την επιβολή προστίμων και τις  διώξεις που τους έχουν ασκηθεί.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11/04, εννέα μέλη του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης Νίκου Παναγιώτης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχοντας μαζί τους βεβαιώσεις μετακίνησης, ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουν το λαό του Ζωγράφου, για τις θέσεις της κίνησης για την πανδημία του Covid-19, για τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στη διάρκεια της εξόρμησης, τα 9 μέλη του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου περικυκλώθηκαν από είκοσι και πλέον αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ζωγράφου, μέσα σε 3 περιπολικά, με 5 επιβάτες σε καθένα από αυτά, χωρίς μάσκες και γάντια, σε μια επιχείρηση που θύμιζε μεταγωγή επικίνδυνων παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου, προφανώς χωρίς πια την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και όλα αυτά στο όνομα της δημόσιας υγείας.
Να σημειώσουμε ότι οι προσαγωγές, όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, υλοποιήθηκαν έπειτα από οδηγίες της ΓΑΔΑ. Η όλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είχε, λοιπόν, ξεκάθαρο στόχο τη διάλυση της παρέμβασης και την απαγόρευση της πολιτικής δράσης, αφού όλα τα μέτρα προστασίας τηρούνταν από τα μέλη της δημοτικής κίνησης, ενώ δεν τηρήθηκαν από την Αστυνομία. Έπειτα από τρίωρη κράτηση στο τμήμα, επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 1350 ευρώ στα μέλη της δημοτικής κίνησης, με τη μορφή κλήσεων τροχαίας παράβασης! Από όσα μάλιστα το Α.Τ. Ζωγράφου πληροφόρησε τους δικηγόρους και το δημοτικό σύμβουλο, έχουν δρομολογήσει  μηνυτήρια αναφορά ενάντια στα εννιά προσαχθέντα μέλη της κίνησης, κατόπιν εντολής Αντιεισαγγελέα, προκειμένου σχηματιστεί δικογραφία για άσκηση δίωξης.
Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τον αυταρχισμό της, καταλογίζοντας πρόστιμα παράνομης μετακίνησης σε μέλη κινηματικών συλλογικοτήτων και σε συνδικαλιστές που κινητοποιούνται (στην Νέα Σμύρνη, στην Θεσσαλονίκη, στην Θεσσαλία, στο Περιστέρι κλπ). Ακόμα και σε διαμαρτυρία συλλόγων εκπαιδευτικών η αστυνομία έκοψε πρόστιμο σε μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και σε δημοσιογράφο παρά την επίδειξη σχετικών εγγράφων.
Η δράση του κινήματος δεν μπορεί να σταματήσει με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να ποινικοποιήσει τις παρεμβάσεις ενημέρωσης και τις δράσεις συνδικάτων και συλλογικοτήτων ενάντια στην πολιτική της, για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, για τα δώρα που παρέχει απλόχερα στο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζόμενων, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων κλπ.
Η ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση –ιδιαιτέρα στην εποχή της πανδημίας- για την αποτελεσματική άμυνα των εργαζομένων απέναντι στην σαρωτική κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση. Ο αγώνας για να προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού, για να σωθούν οι ζωές μας, αλλά και  για να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός και όχι τα κέρδη των αφεντικών, πρέπει να συνεχιστεί.

Καμία δίωξη της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.
Να αποσυρθούν οι διώξεις και να ακυρωθούν τα πρόστιμα για τους 9 του Ζωγράφου.
Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα σε αγωνιστές/τριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου