συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΝΙΘ: Στις 28 Απριλίου προχωράμε σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση!


ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ
ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝΙΘ)
           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                 Στις 28 Απριλίου προχωράμε σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση!

Η ΕΝΙΘ καλεί όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς, σωματεία εργαζομένων, συλλογικότητες, τον λαό της Θεσσαλονίκης, να στηρίξουν με πολύμορφες δράσεις τη μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για την υγεία στις 28/4. Επίκεντρο κινητοποίησης και συζήτηση με ΜΜΕ: ΑΧΕΠΑ 11 π.μ.
   Στις κινητοποιήσεις στις 7/4 η φωνή μας ακούστηκε δυνατά για την διεκδίκηση της άμεσης ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Όμως τα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν πιεστικά εν όψει και της νέας κανονικότητας.
   Οι προσλήψεις που έγιναν είναι ελάχιστες, με τα κενά να είναι ήδη τεράστια και πριν την πανδημία με το 1/3 περίπου των οργανικών θέσεων ιατρών των νοσοκομείων της πόλης να είναι κενά!
  Το ίδιο πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει με τα κρεβάτια ΜΕΘ, καθώς οι προσλήψεις του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού δεν επαρκούν για την λειτουργία των κλειστών ΜΕΘ. Ακόμα όμως και αυτές να λειτουργούσαν θα είμασταν πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, οι οποίες σύμφωνα με τον ΠΟΥ αντιστοιχεί σε 3500 ΜΕΘ και ΜΑΦ πανελλαδικά.
    Εξίσου σημαντικό το ζήτημα των μέσων ατομικής προστασίας που βρίσκονται σε τρομερή έλλειψη παντού. Μόνο οργή προκαλεί το ποσοστό των συναδέλφων που έχουν νοσήσει κατά την διάρκεια της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια.
   Τιμούμε την μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
   Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Να σταματήσει την προπαγάνδα παραπληροφόρησης ότι οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μείναν αχρείαστοι και πλεονάζουν.
Απαιτούμε:

1.      Άμεση και ανελλιπή χορήγηση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.
2.      Ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.
3.      Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας. Mονιμοποίηση των συμβασιούχων τώρα.
4.      Άμεση επίταξη κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εργαστηρίων, εξοπλισμού και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους, ώστε να χρησιμοποιηθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπλέον αναγκών που προκύπτουν λόγω πανδημίας.
5.      Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια, με επίταξη των διαγνωστικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.
6.      Να αρθεί άμεσα η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών Ιατρείων. Να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές της ΠΦΥ για να παρέχουν τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες  στο λαό.
7.      Ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, μετανάστες, πρόσφυγες, άστεγοι, φυλακισμένοι).
8.      Ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ.
9.      Στελέχωση και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ                        
                                     Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!
Θεσσαλονίκη 26-42020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου