συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: Όχι στις πολιτικές εξόντωσης! ΤΩΡΑ, προάσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων, μεταναστών και συνολικά των αποκλεισμένων!

ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                  

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ                                                                                                         

E-Mail : elmechalkidikis@gmail.com

Πολύγυρος  27–4 – 2020
                Αρ. πρωτ : 30

Όχι στις πολιτικές εξόντωσης! ΤΩΡΑ, προάσπιση των δικαιωμάτων
 προσφύγων, μεταναστών και συνολικά των αποκλεισμένων!
Αυτές τις μέρες οι αποκλεισμένοι, φυλακισμένοι, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά και οι φαντάροι, είναι πολύ εκτεθειμένοι στην πανδημία. Στα στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα και στη Μαλακάσα βρέθηκαν τα πρώτα δεκάδες θετικά δείγματα στον κορονοϊό. Οι συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα προσφύγων είναι συχνά άθλιες και η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και των μέτρων προστασίας καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη. Η ανυπαρξία τεστ στο σύνολο των εγκλωβισμένων περιορίζει υγιείς και νοσούντες μαζί, ευπαθείς ομάδες και μη μαζί και είναι συνταγή ραγδαίας διασποράς του ιού, ενώ απειλεί ιδιαίτερα τη δημόσια υγεία και στις γειτονικές κοινότητες. H πολιτική αντιμετώπισης των προσφύγων στην πανδημία, είναι κομμάτι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε. Nα αρθούν τώρα τα ρατσιστικά και φασιστικά μέτρα σε βάρος όλων των αποκλεισμένων! Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα:
1.      Πριν να είναι αργά εκκένωση των στρατοπέδων σε νησιά και ενδοχώρα. Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε κατοικίες και ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες και τους 5000 περίπου ασυνόδευτους ανήλικους με πάνω από 300 στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ.
2.      Μέχρι την εκκένωση, να παρασχεθούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε εγκλωβισμένους-ες και σε εργαζόμενους-ες στις δομές, καθώς και μαζικά τεστ είτε υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid19 είτε όχι, διαχωρίζοντας τους υγιείς από τους νοσούντες.
3.      Ίσα δικαιώματα πρόσβασης και περίθαλψης μεταξύ ντόπιων και προσφύγων στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
4.      Όχι στη διακοπή του επιδόματος των 80 ευρώ το μήνα σε όσους αιτούνται άσυλο.
5.      Όχι στην οριστική παύση του επιδόματος και κάθε άλλης αρωγής στους 15000 που ήδη έχουν πάρει άσυλο.
6.      Έμπρακτη αλληλεγγύη από τα εκπαιδευτικά σωματεία σε όσους αποκλεισμένους κινδυνεύουν με πολύμορφη στήριξη πχ συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να συμβάλουν τον συντονισμό της δράσης.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα αθώα θύματα των πολέμων και της φτώχειας, όχι πειραματόζωα δολοφονικών πρακτικών “ανοσίας αγέλης”. Να σταματήσει η πολλαπλή στέρηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για ανθρώπους που ήρθαν κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις εμφύλιες συγκρούσεις στις χώρες τους.
Η αλληλεγγύη αποτελεί δείγμα πολιτισμού και  ανθρωπιάς της Ελληνικής κοινωνίας! Αυτές τις μέρες την έχουν ανάγκη και όλοι οι άλλοι αποκλεισμένοι, φυλακισμένοι, Ρομά και φαντάροι, που, επίσης, είναι πολύ εκτεθειμένοι στην πανδημία.
Όχι στις απάνθρωπες και θανατηφόρες πολιτικές διάκρισης!

                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου