συγκέντρωση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα: Απεργιακή Συγκέντρωση 11.00 πμ Κλαυθμώνος-Υπουργείο Εργασίας και πορεία (με όλα τα μέτρα προστασίας)

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά: Καταγγέλλουμε την ομοβροντία πιέσεων από διάφορους φορείς της διοίκησης σε σχέση με τη δήλωση κάλυψης της ύλης σε περίοδο καραντίνας και κλειστών σχολείων

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι) 

 

 

Καταγγέλλουμε την ομοβροντία πιέσεων από διάφορους φορείς της διοίκησης σε σχέση με τη δήλωση κάλυψης της ύλης σε περίοδο καραντίνας και κλειστών σχολείων

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά - νέα δραστική μείωση της ύλης

Όταν το καράβι πετάει επιβάτες στη θάλασσα, το ταξίδι ΔΕΝ συνεχίζεται κανονικά!

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ούτε μισό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια έναντι της πανδημίας, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι (με το «καλό» και το «κακό») πιέσεις της διοίκησης και κάποιων συντονιστών απέναντι σε συναδέλφους για να δηλώσουν ότι καλύπτουν την ύλη ενώ τα σχολεία είναι κλειστά!

Με διάφορους τρόπους, ακόμα και με επίσημα έγγραφα (κάποιες φορές με απολύτως αγενή και αντι-υπηρεσιακό τρόπο), στελέχη της διοίκησης ή κάποιοι συντονιστές που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως διοίκηση, καλούν διευθυντές «για τις ενέργειές τους σύμφωνα με τις σχετικές κείμενες διατάξεις», καθώς δεν έχουν ακούσει μάλλον:

- ότι τα σχολεία είναι κλειστά από τις 7 Νοέμβρη.

- ότι η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης δεν εγγυάται καμία καθολικότητα και απογειώνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες, ιδιαίτερα ενάντια σε μαθήτριες και μαθητές που ζουν σε δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.

- ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους, όταν βάζουν υπογραφή σε «ύλη που έχει διδαχθεί», και πως τέτοια δήλωση δεν μπορεί να γίνει όταν αφορά μόνο τμήμα του μαθητικού δυναμικού, μόνο αυτούς που «μπορούν».

Η αναλγησία της κυβέρνησης, άλλωστε φάνηκε από το γεγονός ότι αναπροσαρμογή ύλης έγινε μόνο στα μαθήματα πανελλαδικών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χαμένη ύλη της προηγούμενης τάξης λόγω της περσινής καραντίνας, ύλη που σε πολλά μαθήματα ήταν προαπαιτούμενη ως προς την κατανόησή της για την ύλη της επόμενης τάξης.

Όσο μας αφορά, ως εκπαιδευτικοί που έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά του λαού, δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, δεν βάζουμε υπογραφή σε κανένα προχώρημα ύλης, αφού αυτό το «προχώρημα» αποκλείει όλο και περισσότερους.

Όταν το καράβι πετάει επιβάτες στη θάλασσα, εμείς θα παλέψουμε να τους τραβήξουμε πάλι επάνω. Και να μην συνεχίσουν κανονικά το «ταξίδι» όσοι και όπως μπόρεσαν να μείνουν πάνω σε αυτό!

·         Καταγγέλλουμε αποφασιστικά τις πιέσεις που ασκούνται για να νομιμοποιηθεί η διαδικασία απογείωσης των ανισοτήτων και μαζικού αποκλεισμού των μαθητών, μέσω της κίβδηλης «κάλυψης ύλης» αλλά και της καταχώρησης απουσιών, ενώ τα σχολεία είναι κλειστά.

·         Δεν δηλώνουμε ως διδαχθείσα καμία ύλη που πραγματευτήκαμε μετά τις 6 Νοέμβρη

·         Άμεση δραστική μείωση της ύλης σε όλες τις τάξεις – άμεση κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων – καμία αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

·         Καλούμε την ΕΛΜΕ να πάρει θέση απέναντι στις πιέσεις της διοίκησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου