συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Αντίσταση Γ ΕΛΜΕ Αθήνας: Οι καθηγητές ενωμένοι θα νικήσουμε!

 Αντίσταση Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας 

επικοινωνία: antistasi.gelme@gmail.com

 

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Συντριπτική η ήττα της Κεραμέως!

Η Αντίσταση χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στα 29 σχολεία της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, που, αψηφώντας τις απειλές και το κλίμα τρομοκράτησης, επέλεξαν με συντριπτικά ποσοστά την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση! Καλούμε να πράξουν το ίδιο και οι συνάδελφοι/ισσες από τα υπόλοιπα σχολεία τις επόμενες μέρες.

Οι εκπαιδευτικοί της περιοχής μας ταυτιστήκαμε με το ορμητικό πανελλαδικό ποτάμι οργής ενάντια στους αυταρχικούς κυβερνητικούς χειρισμούς, ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται ότι η «αξιολόγηση εκπαιδευτικής μονάδας» σημαίνει κατάταξη σχολείων, διευθυντής – μάνατζερ, σχολείο – επιχείρηση, υποχρηματοδότηση, ανταγωνισμός, χορηγοί, αδιοριστία, αμορφωσιά, χειραγώγηση και πειθάρχηση.

Το υπουργείο Παιδείας αναδιπλώνεται κάτω από την καθολική άρνηση των εκπαιδευτικών και καλεί την ΟΛΜΕ, που μέχρι χθες ήταν αόρατη, για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Αποτελεί παραδοχή της ήττας της Κεραμέως! Αλλά δεν μας αντιστοιχεί ο εφησυχασμός.

Η παράταση των συνεδριάσεων των συλλόγων μέχρι τις 19 Μαρτίου σημαίνει ότι η πίεση θα     ενταθεί. Θα επιχειρηθεί να σπάσει το ενιαίο μέτωπο το κλάδου.

Οι διευθυντές να συνταχθούν με τον κλάδο και όχι με το υπουργείο!

Το υπουργείο διέσπειρε προφορικούς εκβιασμούς και απειλές για κυρώσεις. Ανακίνησε το θέμα της βαθμολογίας, προσπαθώντας τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς. Όλες οι προσπάθειες τρομοκράτησης έπεσαν στο κενό!

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι διευθυντές αποδέχονται τον ατιμωτικό για την θέση τους ρόλο του εντολοδόχου - «ρουφιάνου» και στέλνουν λίστες με τους απείθαρχους εκπαιδευτικούς, που δεν κατέθεσαν βαθμολογία. Άλλοι έχουν δημιουργήσει στους συλλόγους τους κλίμα τρομοκρατίας και συμπεριφέρονται αυταρχικά στους συναδέλφους μας. Τους υπενθυμίζουμε ότι τα σχολεία μας ήταν και θα παραμείνουν δημοκρατικά! Τους καλούμε να συνταχθούν μαζί μας!

Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι! Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου