συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Συντριπτική συμμετοχή των σχολείων και των συναδελφισσών/ων στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης

 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ, ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ

(Είσοδος από Φαβιέρου)
mail:aelmeahaias@gmail.comhttps://aelmeahaias.wordpress.com

Πάτρα, 28/2/2021

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ/ΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο συλλογικό κάλεσμα της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και της ΟΛΜΕ και συμμετέχουν συντριπτικά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και την αξιοπρέπειά  μας. Με τις συλλογικές τους αποφάσεις ένωσαν τη φωνή τους με την μαζική απάντηση που έδωσε η συντριπτική  πλειοψηφία του κλάδου (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) σε όλη την Ελλάδα.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου είναι σχεδόν καθολική, όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΟΣΟΣΤΟ

Απεργία-αποχή

71

85,54%

Αξιολόγηση

2

2,41%

Αναβολή συνεδρίασης

10

12,05%

 

Οι απειλές, τα ψεύδη και η προσπάθεια εκφοβισμού από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., όχι μόνο δεν ανέκοψαν τη μαζική και ενωτική απάντηση των εκπαιδευτικών, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα  το φόβο τους μπροστά στη συντριπτική αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους, -ισσες των σχολείων που εκκρεμούν σύλλογοι, να υπογράψουν άμεσα  και συλλογικά τη δήλωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Να σταματήσουν οι πιέσεις στους συναδέλφους και ιδιαίτερα στους αναπληρωτές. Καμία σχέση δεν έχει η πρόσληψή τους με τη δήλωση της απεργίας- αποχής που αποτελεί νομοθετικά κατοχυρωμένο τρόπο διεκδίκησης και συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη.

Καμιά αυθαίρετη εντολή ή παράτυπη και παράνομη διαδικαστική οδηγία που θα παραβιάζει την απόφαση των συναδέλφων, δεν θα επιτρέψουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή επαγρύπνηση και επαφή με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα σε κάθε σχολική μονάδα η θέση του κλάδου για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που αποτελεί και θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των διαδικασιών στη λειτουργία των συλλόγων. Ελάχιστοι διευθυντές δεν έχουν κανένα δικαίωμα, όταν δε συμφωνούν με τις αποφάσεις του συλλόγου, να συγκαλούν και νέες συνεδριάσεις ή να κωλυσιεργούν στην αποτύπωση της θέλησης του συλλόγου τους και να τον αναβάλουν. Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν ούτε διαλυτικές διαδικασίες, ούτε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                          Ψαρράς Σπυρίδων                                              Βασιλακόπουλος Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου