συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πρωτοβουλία Εργαζομένων Παν. Αθηνών: Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/εισες της πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Για άλλη μια φορά το κράτος έδειξε πόσο φοβάται το φοιτητικό και εργατικό κίνημα και χτύπησε με απίστευτο μένος την πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Έπνιξε την πορεία με χημικά, κατέβασε με δύναμη τα γκλοπ σε κεφάλια και κορμιά, κλότσησε διαδηλωτές και διαδηλώτριες στο οδόστρωμα, πέρασε από πάνω μας με τα μηχανάκια της συμμορίας των ένστολων τραμπούκων των ειδικών ομάδων «ΔΕΛΤΑ/ΔΡΑΣΗ».

Αποτέλεσμα; 52 άτομα (σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας) σύρθηκαν από τις διμοιρίες στην ασφάλεια και βρέθηκαν να ανακρίνονται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς παρουσία δικηγόρων, τους οποίους η αστυνομία εμπόδιζε ξεδιάντροπα για ώρες να προσεγγίσουν τους προσαχθέντες.

Οι δε αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των ατόμων που είχαν προσαχθεί, βρέθηκαν πολύ γρήγορα περικυκλωμένοι σε στενό κλοιό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θέλει να μετατρέψει τα Ιδρύματα σε «Υγειονομικές Ζώνες», «ασφαλείς» από τις «πανδημίες» της αμφισβήτησης της καθεστηκυίας τάξης, της διεκδίκησης και των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που βλάπτουν σοβαρά την επιχειρηματική λειτουργία εντός των Α.Ε.Ι.

Η μόνη απάντηση σε μία τέτοια επίθεση είναι αγώνας και ανυπακοή. Συμμετέχουμε το απόγευμα στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (16.30 προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, 17.00 συγκέντρωση στη Βουλή), μαζί με φοιτητές και εργαζομένους ενάντια στο νομοσχέδιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Σχήμα διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

http://proterga.blogspot.gr
https://www.facebook.com/proterga/
proterga@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου