συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Γ ΕΛΜΕ-Θ:ΟΛΟΙ -ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 13/3/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΟΛΟΙ -ΕΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ   ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ,

ΓΙΑ  ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ.

 

Χιλιάδες απεργοί και  διαδηλωτές εδώ και δύο  βδομάδες βρίσκονται στο δρόμο καταδικάζοντας  το έγκλημα στα Τέμπη με μεγαλειώδεις  συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Ο  κόσμος της εργασίας, η νεολαία, ο λαός διατρανώνουν τη συνολική αντίθεση τους  απέναντι στην κυβέρνηση, στις ιδιωτικοποιήσεις, τελικά στην πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Η οργή γίνεται  απαίτηση αγώνα : Οι πολιτικοί ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Η πολιτική που δολοφονεί να ανατραπεί!

 

Το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών  των κυβερνήσεων της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των σιδηροδρόμων που  μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των ίδιων των εργαζομένων.  Δεν είναι «μεμονωμένο» περιστατικό. Κυβερνήσεις, κράτος και κεφάλαιο, ΕΕ και ΟΟΣΑ άσκησαν πολιτικές όπου τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, της ασφάλισης, των μεταφορών, του νερού, του ρεύματος μετατράπηκαν σε εμπορεύματα, ιδιωτικοποιήθηκαν ή η λειτουργία τους  μεταλλάχθηκε, ώστε να φέρνει κέρδος, να λειτουργεί ανταγωνιστικά, προς όφελος της αγοράς και των κριτηρίων του κέρδους ,γι' αυτό να αξιολογείται και να κατηγοριοποιείται.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ  ,χωρίς αιδώ, επιχειρεί να ρίξει τις  εγκληματικές ευθύνες της για το έγκλημα στους σταθμάρχες αρχικά και  αργότερα να τις διαχύσει σε όλους μας! ( «όλοι φταίμε» κατά τα «όλοι μαζί τα φάγαμε»  ). Στόχος να μην αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες σε αυτούς που με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων τους  απαξίωσαν, διέλυσαν και πούλησαν τον ΟΣΕ στους ιδιώτες. Επιστρατεύει τα ΜΜΕ αλλά  και τον αυταρχισμό και την καταστολή, για  να βάλει φραγμό στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

 

Ο λαός, η εργαζόμενη πλειοψηφία όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτή τη λογική, αλλά κατά χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απεργεί και διαδηλώνει, με στόχο όχι μόνο να μην ξεχαστεί το έγκλημα, αλλά και να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών.

 

Αυτή την περίοδο οι δικοί μας αγώνες για να μην περάσει η αξιολόγηση, η εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου συμπίπτουν με την οργή της κοινωνίας για την εγκληματική πολιτική που οδήγησε στο δυστύχημα στα Τέμπη και τις μεγάλες κινητοποιήσεις που απαιτούν δικαιοσύνη και την προστασία των δημόσιων αγαθών.

 Τώρα είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες! Τώρα είναι ώρα ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού  διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που δολοφονεί, με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια!

Η νέα γενική απεργία ,συνέχεια της μεγαλειώδους πανεργατικής - παλλαϊκής κινητοποίησης της 8ης Μάρτη ,να είναι βήμα κλιμάκωσης για την ανατροπή των  αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, της διάλυσης και επιχειρηματικής λειτουργίας των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Μεταφορές , για την ανατροπή της κυβέρνησης, να βάλει αιτήματα- φραγμό σε  κάθε επίδοξο διαχειριστή που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει ανάλογη πολιτική.

Τώρα διεκδικούμε- απαιτούμε:

·         Να μπει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις. Αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομομε εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση.

·         Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα, το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

·         Να ικανοποιηθούν όλα τα βασικά αιτήματα του κινήματος στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό.

·         Να γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα του κλάδου για αυξήσεις στους μισθούς, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, Γνήσια Συλλογική Σύμβαση εργασίας εφ' όλης της ύλης, επαναφορά ωραρίου στα όρια του 2013, αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.

·         Να σταματήσει τώρα η αξιολόγηση και η απαράδεκτη εισαγωγική επιμόρφωση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι.

·          Να σταματήσει η εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA, ΕΒΕ) και των άλλων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

·         Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που δολοφονεί με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια.

 

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3 και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας σαν μια γροθιά στον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου και στην πολιτική που δολοφονεί. Η συμμετοχή μας στις μαζικές κινητοποιήσεις των σωματείων μας όλο το επόμενο διάστημα είναι ασπίδα προστασίας για τις λαϊκές ανάγκες, τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου