συγκέντρωση

Απεργία στους ΟΤΑ την Τρίτη 24 Μαΐου: συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΣΕΠΕ Β', Στ’, Ζ’, Η΄Θεσ/νίκης, Λαγκαδά, Υπαίθρου: Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σχετικά με την αξιολόγηση τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στις 6μ.μ.

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σχετικά με την αξιολόγηση τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στις 6μ.μ.
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Β, Στ', Ζ', Η΄, Λαγκαδά και Υπαίθρου)

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης των Συμβούλων Εκπαίδευσης, των νέων επιθεωρητών και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη σε διάφορες περιοχές έχουν αρχίσει τις ενοχλήσεις στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ώστε να ξεκινήσουν τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης. Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα στελέχη της δεν πτοούνται από το κλίμα των ημερών, την σιδηροδρομική τραγωδία και το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών. Ξεκινώντας με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς (που θα έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί ήδη από τον Οκτώβρη του 2022) επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Λίγες μόνο μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών επιδιώκουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, η οποία όπου έχει εφαρμοστεί έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση εκπαιδευτικών δομών και τελικά την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου.
Ταυτόχρονα όμως σε όποιες περιοχές έγινε προσπάθεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση συνάντησε τη μαζική αντίδραση και αντίσταση των εκπαιδευτικών που μέσα από τα τοπικά Σωματεία και συμμετέχοντας στην προκηρυγμένη από την ΔΟΕ Απεργία-Αποχή και τις Στάσεις εργασίας δηλώνουν στους αξιολογητές ότι δεν θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν στο καταστροφικό για την εκπαίδευση έργο τους.
Συνάδελφοι/ισσες,
Απέναντι σ' αυτή τη συνολική επίθεση που δεχόμαστε ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι είναι απόλυτη ανάγκη να ενημερωθούμε όλοι και όλες, να συντονίσουμε τη δράση μας και να οργανώσουμε τη δική μας απάντηση. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Στ', Ζ΄, Η΄, Λαγκαδά και Υπαίθρου) καθώς και ο Β' Σ.Ε.Π.Ε. από την Ανατολική Θεσσαλονίκη οργανώνουμε
διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στις 6μ.μ.
στον παρακάτω σύνδεσμο:
Στην Σύσκεψη έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. Β, Στ', Ζ', Η΄, Λαγκαδά και Υπαίθρου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου