συγκέντρωση

Απεργία στους ΟΤΑ την Τρίτη 24 Μαΐου: συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Γ ΕΛΜΕ-Θ :ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΤΙΣ 12 μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη  9/3/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΤΙΣ 12 μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ  ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ,

ΓΙΑ  ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ.

 Με τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μάρτη ,που πλημμύρισαν με πλήθος λαού και νεολαίας σε δεκάδες σημεία σε όλη τη χώρα,   ο  κόσμος της εργασίας, η νεολαία, ο λαός διατράνωσε τη συνολική αντίθεση του  απέναντι στην κυβέρνηση, στις ιδιωτικοποιήσεις, τελικά στην πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Η οργή γίνεται  απαίτηση αγώνα : Οι πολιτικοί ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Η πολιτική που δολοφονεί να ανατραπεί!

 

Το δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που συστηματικά υποβαθμίζει και μετατρέπει σε εμπόρευμα τα δημόσια αγαθά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων. Δεν είναι «μεμονωμένο» περιστατικό. Είτε πρόκειται για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του ρεύματος, του νερού είτε για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας,  της ασφάλισης, της πρόνοιας οι επιχειρήσεις είναι αυτές που  αποκομίζουν τα κέρδη, ενώ η κοινωνία αυτή φορτώνεται και  πληρώνει τις ζημιές.

 

Από την πολιτική απαξίωσης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών δεν εξαιρείται η εκπαίδευση.

 Το δημόσιο σχολείο συστηματικά απαξιώνεται και μετατρέπεται σε ένα πιο ταξικό σχολείο για όλο και λιγότερους, με τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας να συρρικνώνονται διαρκώς. Γι' αυτό και η Ν.Δ θεσμοθέτησε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αφήνει χιλιάδες μαθητές έξω από τα πανεπιστήμια, ενώ με την Τράπεζα Θεμάτων και τη σταδιακή και όλο και πιο σκληρή εφαρμογή της, δεκάδες χιλιάδες μαθητές θα εκδιωχθούν από το Λύκειο. Παράλληλα, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας θα είναι ο μηχανισμός που θα οδηγήσει στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να αλλάξει το κλίμα στο σχολείο και να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έρχεται να επιβάλει κλίμα αυταρχισμού και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα σχολεία, να καταργήσει κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας, να διαλύσει τους συλλόγους διδασκόντων και να κάνει τους εκπαιδευτικούς, αντί για συναδέλφους, ανταγωνιστές. 

 

Αυτή την περίοδο οι δικοί μας αγώνες συμπίπτουν με την οργή της κοινωνίας για την εγκληματική πολιτική που οδήγησε στο δυστύχημα στα Τέμπη και που εκφράζεται με μεγάλες κινητοποιήσεις που απαιτούν δικαιοσύνη και την προστασία των δημόσιων αγαθών. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή. Στόχος της είναι να βάλει φραγμό στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

 

 Τώρα όμως είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες! Τώρα είναι ώρα ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού  διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που δολοφονεί με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια!

Τώρα διεκδικούμε- απαιτούμε:

·         Να μπει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις. Αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομομε εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση.

·         Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά, στην παιδεία την υγεία, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την ασφάλιση, το ρεύμα, το νερό, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο που θα καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες για ασφαλείς και υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

·         Να ικανοποιηθούν όλα τα βασικά αιτήματα του κινήματος στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό.

·         Να γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα του κλάδου για αυξήσεις στους μισθούς, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, Γνήσια Συλλογική Σύμβαση εργασίας εφ' όλης της ύλης, επαναφορά ωραρίου στα όρια του 2013, αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.

·         Να σταματήσει τώρα η αξιολόγηση και η απαράδεκτη εισαγωγική επιμόρφωση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι.

·          Να σταματήσει η εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA, ΕΒΕ) και των άλλων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

·         Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που δολοφονεί με απεργίες, διαδηλώσεις, συλλαλητήρια.

 

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση των σωματείων την Κυριακή στις 12 μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους.

 Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στα σωματεία μας σαν μια γροθιά στον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου και στην πολιτική που δολοφονεί. Η συμμετοχή μας στις μαζικές κινητοποιήσεις των σωματείων μας όλο το επόμενο διάστημα είναι ασπίδα προστασίας για τις λαϊκές ανάγκες, τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου