συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής:Κάτω τα χέρια από την απεργία-αποχή και το απεργιακό δικαίωμα! Πέμ. 11/7, 11πμ, Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής


ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ


Πέμπτη 11/7 στις 11πμ στην Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής

Με το "καλημέρα", αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως ΠΔΕ Αττικής, ο κ. Νικολόπουλος απέστειλε έγγραφο για την καταχώριση στην πλατφόρμα των μονομερών πρακτικών όσων συναδέλφων/σών δεν αξιολογήθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία-αποχή. Την ίδια στιγμή, "τραβάει το αυτί" των διευθυντών/τριών σχολικών μονάδων που αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην αξιολογική διαδικασία ή την παρεμπόδισαν.

Το συγκεκριμένο έγγραφο υλοποιεί στο ακέραιο τη γραμμή του γενικού γραμματέα και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και αντιδραστική τομή στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης με τον "βούρδουλα". Ο στόχος είναι η κατατρομοκράτηση του κλάδου και η επιβολή σιγής νεκροταφείου με την ποινικοποίηση του ίδιου του απεργιακού δικαιώματος, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα συμμετέχει στην απεργία-αποχή. Πιο συγκεκριμένα σημαίνει:

  • Την επιβολή προστίμου ύψους ενός μισθού για όλους τους απεργούντες-απέχοντες, παρά τη νομολογία και τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την απεργία-αποχή ως καθόλα νόμιμου συνδικαλιστικού δικαιώματος, βάσει των άθλιων προβλέψεων του νόμου 4823/21, που μέχρι στιγμής παραμένουν ανενεργές λόγω της μεγάλης αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος.

  • Τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020 και 2021, παρά την προ πολλού συμπλήρωση της διετούς δόκιμης περιόδου. (Ενδεικτικά, η ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας έχει εκδώσει τον Οκτώβριο του 2022, κατόπιν των επανειλημμένων μαζικών παραστάσεων διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της περιοχής, τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020 και εκκρεμεί η βαθμολογική εξέλιξη τους).

  • Την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, που μέχρι στιγμής είναι ακώλυτη.

  • Τη θεώρηση του διαστήματος συμμετοχής στην απεργία-αποχή και για όσο αυτή διαρκέσει ως μη προσμετρούμενου χρόνου για τη χορήγηση νέου ΜΚ, δηλαδή περικοπή μιας ακόμη διετίας μετά το κλεμμένο κλιμάκιο του 2016-2017 από τη μισθολογική μας εξέλιξη.

  • Την επικράτηση του φόβου για την επέλαση της αξιολόγησης, παρά την τιτάνια αντίσταση του κλάδου για την υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής ελευθερίας, της παιδαγωγικής ελευθερίας και της εργασιακής δημοκρατίας σε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά, κόντρα στα σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών.

Καλούμε τις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Αττικής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής την Πέμπτη 11/7 για την απόσυρση της εγκυκλίου Νικολόπουλου και να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο! Απαιτούμε την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης χωρίς αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2021 καθώς και την ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη!

Κάτω τα χέρια από την απεργία-αποχή και το απεργιακό δικαίωμα!

Μόρφωση-εργασιακή αξιοπρέπεια-δημοκρατία!



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ






--
Λάβατε αυτό το μήνυμα επειδή έχετε εγγραφεί στην ομάδα "Λίστα Παρεμβάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" των Ομάδων Google.
Για να απεγγραφείτε απ' αυτή την ομάδα και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απ' αυτή, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση paremvaseis_de+unsubscribe@googlegroups.com.
Για να κάνετε προβολή αυτής της συζήτησης στον ιστό, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://groups.google.com/d/msgid/paremvaseis_de/337657637.1101308.1720547966236%40mail.yahoo.com.

-------- End of forwarded message --------


--
Sent from Yandex Mail for mobile

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου