συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των ενεργειών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις αποσπάσεις εκπ/κών εντός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                    Μαρούσι  5 – 7 – 2024                                                                                                        

          ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                   Αρ. Πρ.: 192

Ταχ. Δ/νση: Μαραθωνοδρόμου 54                                             

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                                            

Τηλ.: 2108020788 Fax:2108020788                                                      

Πληροφ.: Δ. Πολυχρονιάδης 6945394406                                                                                     

Email:syll2grafeio@gmail.com                                          

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

 

 

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΑΙΘΑ, Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Κοινοποίηση: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, Δ. Ο. Ε., Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

των ενεργειών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις αποσπάσεις εκπ/κών εντός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ για άλλη μια φορά τις απαράδεκτες ενέργειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με την αναγγελία πραγματοποίησης αποσπάσεων εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας χωρίς να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, που καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ, σε ποιες σχολικές μονάδες της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας υπάρχουν λειτουργικά κενά, αφού το αντίστοιχο υπόδειγμα αίτησης τους καλεί να βάλουν από μόνοι τους σχολικές μονάδες που επιθυμούν να αποσπαστούν ή Δήμους (περιοχές) στα σχολεία των οποίων επιθυμούν να αποσπαστούν.

Η παραπάνω διαδικασία είναι απόλυτα έωλη και δεν βοηθά στο να τηρηθεί μια στοιχειώδης αξιοκρατική διαδικασία διαφάνειας στις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ κάτι για το οποίο επιμένουμε και το έχουμε τονίσει επί σειρά ετών στον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και στα μέλη του Π.Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας, μάταια όμως απ’ ότι φαίνεται μιας και ο κος Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας παραμένει άφαντος στις προσπάθειές μας να τον συναντήσουμε και να του θέσουμε μια σειρά σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Περαιτέρω η παντελής έλλειψη πληροφόρησης των εκπαιδευτικών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας αναφορικά με τα ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθετήσεις, λειτουργικές υπεραρυθμίες και χρόνος ανακήρυξής τους, αποσπάσεις εντός κ.λπ.), που όφειλε να προσφέρει η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δια των υπηρεσιών της, οι οποίες στις περισσότερες τηλεφωνικές οχλήσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών ούτε καν σηκώνουν το τηλέφωνο για να απαντήσουν ή στην καλύτερη περίπτωση παραπέμπουν στις ηλεκτρονικές ανακοινώσεις μέσω της ιστοσελίδας της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, επιτείνουν την εικόνα διοικητικής κατάρρευσης και διάλυσης της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας την οποία έχουμε επανειλημμένα επισημάνει και καταγγείλει.

Καλούμε για μια ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ να επιληφθεί του θέματος παρεμβαίνοντας και θεραπεύοντας τα «κακώς κείμενα» σε ό, τι αφορά την διοικητική λειτουργία των υπηρεσιών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας στη βάση των κείμενων διατάξεων των νόμων, μιας και ο κος Δ/ντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας αρνείται να δεχτεί το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου προκειμένου να του θέσουμε όλα τα παραπάνω προβλήματα και να βρούμε από κοινού αποδεκτές λύσεις γι’ αυτά.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του παραπάνω θέματος.  

 

    Scan0004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου