συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Γ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να σταματήσει κάθε προσπάθεια για δίωξη της εκπ/κού Ρ. Γραμματά. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές εκπ/κούς

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                          Θεσσαλονίκη 16/7/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Ρ. ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ !

 

Εδώ και μήνες η εκπαίδευση στο σύνολό της βιώνει μια βιομηχανία κατασκευής διώξεων. Οι διώξεις αυτές, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν κυρίως εκπαιδευτικούς οι οποίοι/-ες υπερασπίστηκαν με σθένος και αποφασιστικότητα τις θέσεις του κλάδου και των σωματείων τους .

 

Είναι σαφές σε όλους/-ες μας ότι οι διώξεις αυτές συνδέονται με την προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλουν με την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τη βία και τις διώξεις την αξιολόγηση και τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Οι διώξεις εκπαιδευτικών, τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία, οι παράνομες απεργίες, τα ΜΑΤ και η απαγόρευση διαδηλώσεων, οι νόμοι που καταργούν δημοκρατικά δικαιώματα αποτελούν το αναγκαίο συμπλήρωμα της πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος που εντείνει την επίθεση στο λαό, που διαμορφώνει τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Για το σκοπό αυτό η Κυβέρνηση και η διοίκηση εργαλειοποιώντας όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν στα «χέρια» τους εκμεταλλεύονται ακόμη και περιπτώσεις που άπτονται  του παιδαγωγικού μας ρόλου, αυτού που συχνά τελείται  μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που πηγάζουν από τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα αλλά και τα προβλήματα που συσσωρεύει η αντιεκπαιδευτική πολιτική τα οποία επηρεάζουν τους μαθητές μας σε όλα τα επίπεδα Είναι άλλωστε ενδεικτικός ο τρόπος που αυτοί οι νόμοι χρησιμοποιούνται μέσα από διάτρητα πορίσματα για τους ανυπότακτους συνάδελφους/-ισσες, προκειμένου να στηθούν διάφορα αστεία κατηγορητήρια!!

 

Μια τέτοια περίπτωση με επικίνδυνα χαρακτηριστικά παίρνει  η προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται στο 3ο ΔΣ Ηγουμενίτσας με  κατασκευασμένες κατηγορίες ενάντια στο Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερη στόχευση της εκπαιδευτικού και μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Ρέας Γραμματά , με αφορμή καταγγελίες για τον τρόπο  διαχείρισης περιστατικού  με  τραυματισμό μαθήτριας,

Μια καταγγελία γονέα που ισχυρίζεται ό,τι θέλει, μια έγγραφη αναφορά του συμβούλου που ισχυρίζεται αυτό που ισχυρίζεται και ο γονέας με σχεδόν τα ίδια λόγια, μια καταγραφή του διευθυντή στο βιβλίο σχολικής ζωής της τοποθέτησης της Ρ.Γ. διαστρεβλωμένης, σε συνεδρίαση συλλόγου, και μερικά ψέματα σκορπισμένα εδώ κι εκεί, διαμόρφωσαν μια καλοστημένη σκηνοθεσία συμβούλου-αξιολογητή και διεύθυνσης του σχολείου, που θέλει να εκδικηθεί τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA και στην αξιολόγηση – που θέλει να καταργήσει τους αγώνες για δωρεάν παιδεία των παιδιών του λαού.

 

Χαρακτηριστικό είναι πως  ως μάρτυρες κλήθηκαν όλοι οι συνάδελφοι,ισσες  αλλά ως ύποπτη τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος εξετάστηκε η συναδέλφισσα  Ρέα Γραμματά οι οποία  στοχοποιήθηκε για την καθημερινή αγωνιστική δράση της που  αποτελεί εμπόδιο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική τους και τους ενοχλούσε καιρό τώρα . Σε τέτοιο βαθμό φτάνει η υποκρισία της διοίκησης  που κινούν διαδικασίες στο όνομα της προστασίας των μαθητών(!). Αυτοί που βάζουν πλάτη καθημερινά στο πέταγμα των παιδιών  εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Οι κατασκευασμένες κατηγορίες που προκύπτουν τώρα, για πρώτη φορά, μετά από 35 χρόνια συναπτής μαχόμενης αντιαυταρχικής διδακτικής πράξης και εν όψει της συνταξιοδότησής της, φανερώνουν την εκδικητική στάση της διοίκησης για την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση της και εκπέμπουν ένα σήμα τρομοκρατίας σε όσους συναδέλφους αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 

Το Δ.Σ.  της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ   εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο σύλλογο διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και για άλλη μια φορά καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης και δίωξης άξιων και αγωνιστών εκπαιδευτικών.

 

· Στεκόμαστε δίπλα  στη δασκάλα των παραπάνω μαθητών και συνδικαλίστρια, μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Ρέα Γραμματά. • Απαιτούμε  να σταματήσει σε αυτό το επίπεδο της προκαταρκτικής έρευνας η όλη διαδικασία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΡΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου