συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Αγωνιστική Παρέμβαση Γ' ΕΛΜΕ Δ. Αθήνας: Να Αποσυρθούν οι Εγκύκλιοι ΠΔΕ-ΥΠΑΙΘΑ για Αξιολόγηση και νέες Συγχωνεύσεις Τμημάτων


Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΠΔΕ-ΥΠΑΙΘΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


Πέμπτη 11/7 στις 11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, Ξενίας 24


Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Νικολόπουλος βάζει το όνομά του στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της εκπαίδευσης! Να μην τολμήσει καμία διεύθυνση εκπαίδευσης και το ΥΠΑΙΘΑ να αγγίξουν κανέναν/καμία απεργό! Είναι παράνομοι!

Να παρθεί πίσω η νέα εγκύκλιος Κατσαρού για συγχωνεύσεις και 28άρια τμήματα προσανατολισμού στα Λύκεια. Κανένα σχολείο να μην την εφαρμόσει. Τα τμήματα να καθοριστούν σύμφωνα με τα αιτήματα των σχολείων!

Μέσα στο καλοκαίρι, το ΥΠΑΙΘΑ με οδηγία του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, αλλά και νέα του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ, επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς σε απεργία αποχή. Σύμφωνα με αυτήν καλεί τους διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ Αττικής να μεριμνήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 56 του ν. 4823/21 για όποιον εκπαιδευτικό ή διευθυντή/ντρια δεν συμμετέχει στην ατομική αξιολόγηση, είτε ως αξιολογούμενος είτε ως αξιολογητής!

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τα έγγραφα αυτά να αποσυρθούν!

Το ΥΠΑΙΘΑ βλέπει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση τρία χρόνια τώρα και θέλει να την σπάσει. Ο σχεδιασμός του δεν προχωράει, καθώς εκπαιδευτικοί και διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι, συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία αποχή, παρόλο που 14 φορές το ΥΠΑΙΘΑ έχει στείλει στα δικαστήρια τις αποφάσεις των ομοσπονδιών. Το ΥΠΑΙΘΑ αποφασίζει άμεσα να επιτεθεί στο μεγάλο αγωνιστικό κομμάτι εκπαιδευτικών, μετά τις απειλές του Κατσαρού τον Απρίλιο για καθαίρεση των διευθυντών/ντριών και προϊσταμένων που δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση, με την οδηγία Νικολόπουλου-Κατσαρού, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα στην απεργία αποχή!

Υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί και δεν θα καταργηθεί. Έχει κατακτηθεί με αίμα και αγώνες και θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Το ΥΠΑΙΘΑ θυμίζει ξανά σκοτεινούς καιρούς, με κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκρατίας, με τις οδηγίες και επιταγές προς τις διευθύνσεις να στραφούν ενάντια σε όσους και όσες αγωνίζονται. Θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, που διατρανώνεται με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων. Όσα στελέχη του διοικητικού μηχανισμού υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό τρόπο. Απαιτούμε επίσης από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών και των σωματείων τους!

Το ΥΠΑΙΘΑ επίσης, διογκώνει τα προβλήματα των σχολείων, με κλείσιμο και συγχωνεύσεις τμημάτων, με το νέο νομοσχέδιο σκούπα διάλυσης της ειδικής αγωγής, με σταδιακή κατάργηση της παράλληλης στήριξης σε όλους τους τύπους σχολείων, με απειλές για νέο υβριδικό σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και προσοντολόγιο, με το νέο «ψηφιακό» σχολείο να παραμονεύει για συρρίκνωση οργανικών και προσλήψεων, με νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με περιφορά σε ακόμα περισσότερα σχολεία.

Μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη για περιορισμό στο 50% των προσλήψεων αναπληρωτών, δηλαδή στις 26 χιλιάδες από 52 και μετά την προαγγελία 10 χιλιάδων μόνιμων διορισμών ως αποτέλεσμα της πίεσης του εκπαιδευτικού κινήματος και των πάγιων αιτημάτων μας, οι νέες περικοπές, σύμφωνα με νέο έγγραφο (8/7)  του Γ.Γ. Κατσαρού θέλουν να ξεκινήσουν από τα τμήματα προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου, με συνδιδασκαλία ή χωρίς, και οι μαθητές σε αυτά να φτάσουν τους 28. Μαζί με τον γνωστικό όλεθρο που αυτό θα επιφέρει, αν εφαρμοστεί, σημαίνει μη έγκριση ολιγομελών, μεταφορά μαθητών σε όμορα σχολεία, κλείσιμο τμημάτων και στην πορεία συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ να μην τολμήσει να περάσει στην εφαρμογή αυτών των οδηγιών.

Το ζήτημα των διώξεων-παύσεων -αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα. Καμία νέα συγχώνευση και κλείσιμο τμημάτων. Όλοι οι εργαζόμενοι θα στηρίξουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, μαθητριών και παιδιών μας, με αταλάντευτη την συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά!

Καλούμε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να μπουν μπροστά σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα!

Καλούμε την Πέμπτη 11/7 στις 11πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, Ξενίας 24 (μετρό Αμπελόκηποι).

Καλούμε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καθώς και  ΔΟΕ- ΟΛΜΕ να συμμετέχουν με αποφάσεις τους.


https://drive.google.com/file/d/1HrL-jKeGFcCKYtA-Oc2eX0fJX0K6Jrmq/view?usp=sharing


https://agparemvasigdyt.blogspot.com/2024/07/blog-post_9.html


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου