συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΑΔΕΔΥ: αίτημα για την κατάργηση των προστίμων για συμμετοχή στην Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11/2020)

 

ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 04.01.2021

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: adedy@adedy.gr,

             adedy1@adedy.gr

Αριθμ. Πρωτ.: 1

 

      

Προς:

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Κοιν.:

Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

 

Θέμα: Διαγραφή προστίμων

 

κ. Υπουργέ,

Στις 25 Νοεμβρίου 2020, Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών έγιναν κάποιες δράσεις στο Σύνταγμα και σε παρακείμενο δρόμο για να τιμηθεί η μέρα. Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στις δράσεις τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του Covid-19. Παρόλα αυτά συνελήφθησαν και τους αποδόθηκαν κατηγορίες για μη δικαιολογημένη μετακίνηση και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Στις 27/11 δηλώσατε στον Real FM ότι «έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή».

Θεωρούμε ότι δεν έχει παραχθεί αποτέλεσμα από τη δήλωση συγγνώμης, αφού δεν έχουν ακυρωθεί ακόμη όλα τα πρόστιμα των συλληφθεισών-έντων εκείνης της μέρας. Συγκεκριμένα, για 2 από το σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν στις δράσεις της 25ης Νοέμβρη, δεν ακυρώθηκε το πρόστιμο που επεβλήθη, παρά την ένσταση που υποβλήθηκε από τους ενδιαφερόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης.

 Επομένως, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επανέρχεται προκειμένου να αιτηθεί την ακύρωση του συνόλου των προστίμων των συμμετεχόντων στις δράσεις της συγκεκριμένης μέρας, εφαρμόζοντας πρακτικά τις συνέπειες της δήλωσής συγγνώμης σας και τον χαρακτηρισμό των συλλήψεων ως «υπερβολή».

Ευχαριστούμε και αναμένουμε την απάντησή σας, καθώς έχει ήδη παρέλθει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου