συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Α΄, Β΄, Γ΄, Ε΄, Ζ΄ ΕΛΜΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ: Κάλεσμα παραίτησης όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων και διορισμένων αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

 Αθήνα, 03/01/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων και διορισμένων αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καλούμε να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, όλες και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου και έχουν οριστεί ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας (τακτικοί και αναπληρωματικοί), σύμφωνα με την απόφαση της Π.Δ.Ε. Αττικής με Αρ. Πρωτ. Φ.31/19884/24-12-2020.

Το Υπουργείο Παιδείας παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 Η θέση μας, συντασσόμενη με τις θέσεις της ΟΛΜΕ, εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες.

 Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Θεωρούμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, ανακήρυξε πρόσφατα αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

 Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

 1. Καλούμε να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, όλες και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου και έχουν οριστεί ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας (τακτικοί και αναπληρωματικοί), σύμφωνα με την απόφαση της Π.Δ.Ε. Αττικής με Αρ. Πρωτ. Φ.31/19884/24-12-2020.

 2. Καλούμε όλους τους υπόλοιπους φερόμενους ως υποψήφιους αιρετούς εκπρόσωπους, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στις ΕΛΜΕ που ανήκουν.

 3. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε ένα όργανο που δεν εκπροσωπεί νόμιμα τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

 4. Ζητάμε την παράταση της θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

 Οι ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας

Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ και Ζ' ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου