συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Για την αστυνομική εισβολή, τώρα και στις φοιτητικές εστίες...

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

31/12/20

             Για τη νέα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, τώρα και στις ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ…

 

Στις 30 Δεκέμβρη, νωρίς το πρωί όπως συνήθως, αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών(!) (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, Αντιτρομοκρατική, Δίωξη κλπ) εισέβαλλαν στο χώρο των φοιτητικών εστιών της Α’ ΦΕΠΑ στην Ούλοφ Πάλμε στα Ιλίσια προκαλώντας φθορές, τρομοκρατώντας και προβαίνοντας τελικά και σε συλλήψεις. Η εισβολή συνοδεύτηκε από DRONE που πετούσε έχοντας ηχογραφημένο μήνυμα να μείνουν οι φοιτητές στα δωμάτια τους και να μην βιντεοσκοπούν την επίθεση εναντίον τους!...

 

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας, του ΕΚΠΑ, δεν μπορεί να μην γνώριζε για την έφοδο, αλλά κι αν ο Χρυσοχοϊδης την αγνόησε, θα έπρεπε ήδη να έχει καταγγείλει την αναίτια εισβολή. Οι δικαιολογίες του υπουργείου και δεν πείθουν και δεν μπορούν να κρύψουν τον πραγματικό στόχο της ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ και ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ κυβέρνησης της ΝΔ, την επίθεση στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την πολιτική έκφραση, στο φοιτητικό κίνημα, τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

 

Η επίθεση μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί απέναντι στους φοιτητές στις Εστίες. Εδώ και μεγάλο διάστημα δίνουν αγώνα απέναντι στην Πρυτανεία και το υπουργείο παιδείας και οι πρυτανικές αρχές έχουν αντιδράσει με εκβιασμούς και απειλές για διακοπή παροχών όπως η θέρμανση και η σίτιση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εισβολής, ο Πρύτανης Α. Δημόπουλος μιλούσε σε τηλεοπτικό σταθμό για την πανδημία. Ακόμα ενδεικτική είναι η απουσία ανακοίνωσης από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενάντια στην εισβολή στην Εστία, καθώς και στη δημιουργία αστυνομίας στα ΑΕΙ. Οι ευθύνες τους για τη νέα κατάλυση του Ασύλου είναι μεγάλες.

 

Η εισβολή στην Εστία είναι ακόμη ένα επεισόδιο πίεσης, κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας απέναντι στην κοινωνία. Μόλις, εκλέχθηκε η κυβέρνηση επιτέθηκε στους πρόσφυγες και το Άσυλο, έπειτα στους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους κατοίκους των νησιών, άλλους εργαζόμενους και σταδιακά σε όλους όσοι είναι αντίθετοι με τα σχέδια και τις αποφάσεις της. Όποιοι αγωνίζονται, αντιστέκονται και διαμαρτύρονται, θα στοχοποιούνται, θα τρομοκρατούνται και θα καταστέλλονται, όπως έκανε και τη μέρα του Πολυτεχνείου και του Αλέξη κλπ. Η απάντησή μας στη συνεχή κρατική βία είναι οι επίμονοι συλλογικοί αγώνες μας, η αλληλεγγύη και η αντιπαράθεση με όσους τη στηρίζουν και την υλοποιούν!

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

 

  Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου