συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Κάτω τα χέρια από το λόφο του Στρέφη και τους χώρους πρασίνου

 ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                                   Αθήνα, 31-01-2021

Π.Κυριακού 10                                                                                                 

Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                                                        Προς

Email: belmeath@gmail.com                                                    Τους Συλλόγους Διδασκόντων

 

Κάτω τα χέρια από το λόφο του Στρέφη και τους χώρους πρασίνου

Στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων και τη διαμαρτυρία που οργανώνουν

τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη στις 3μ.μ. έξω από το Δημαρχείο στην πλ. Κοτζιά

 

 

Στις 18 Ιανουαρίου 2021 μέσα από το πρόγραμμα  «Υιοθέτησε την Πόλη σου» η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας έλαβε παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, απόφαση για αποδοχή «δωρεάς» έως 1 εκατ. ευρώ από την εταιρεία real estate με την επωνυμία Prodea Investments που αφορά στη μελέτη και διαμόρφωση του λόφου του Στρέφη.  Η εταιρεία με αυτό τον τρόπο θα επιβάλει εκείνα τα σχεδιαστικά πρότυπα, τα υλικά, ακόμη και τους προμηθευτές, εισπράττοντας έτσι σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τα χρήματα που «δώρισε», ενώ ο δήμος που δεσμεύεται  να ολοκληρώσει τις προτεινόμενες από αυτήν εργασίες θα πληρώσει πολύ ακριβά  με ζεστό δημόσιο χρήμα. 

Η Prodea είναι κτηματομεσιτική εταιρεία που βρίσκεται στην πρωτοπορία της μετατροπής των γειτονιών μας σε τουριστικά θέρετρα, με έντονη ενασχόληση στο airbnb, υπεύθυνη για την αύξηση των ενοικίων και κατ’ επέκταση για τον εκδιωγμό πολλών κατοίκων από τα Εξάρχεια και από άλλες γειτονιές του κέντρου. Η ανάπλαση αυτή έχει σα στόχο να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες κερδοσκοπίας για την  ενίσχυση των κερδών της, εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των πραγματικών αναγκών των κατοίκων με σκοπό φυσικά την εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής.

Ο λόφος του Στρέφη είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και κοινωνικής ζωής του κέντρου της πόλης, που χρειάζεται συντήρηση. Τελευταία φορά που έγιναν σχετικά έργα ήταν το 1980. Το πράσινο συντηρείται ελάχιστα, ενώ η καθαριότητα του χώρου από τον δήμο είναι ελλιπέστατη. Ο λόφος φροντίζεται από τους κατοίκους της περιοχής, που ασχολούνται ενεργά με τη διαχείριση του πρασίνου και την καθαριότητα του.

Αυτή την ευθύνη οφείλει να αναλάβει ο Δήμος την καθαριότητα του χώρου, τη φροντίδα του πρασίνου την προσβασιμότητα σε όλους/ες, την πυρασφάλεια, τον επαρκή φωτισμό, τα έργα στήριξης των βράχων μέσα από τους δημοτικούς πόρους - που απλόχερα σπαταλά η Δημοτική αρχή σε ανώφελα έργα όπως ο  Μεγάλος περίπατος- και με το προσωπικό του Δήμου.

 

Όχι στα σχέδια υιοθεσίας των δημόσιων χώρων από ιδιώτες που κερδοσκοπούν σε βάρος μας

Κάτω τα χέρια από το λόφο του Στρέφη και τους χώρους πρασίνου

 

 

σφραγίδα προεδρείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου