συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Η εκδήλωση της ΕΛΜΕ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή των δοτών αιρετών

 

 Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ

 Η εκδήλωση της ΕΛΜΕ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση δεν μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή των δοτών αιρετών

 Να παραιτηθούν τώρα οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ από τα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια 

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ καταθέσαμε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ το παρακάτω κείμενο σχετικά με εκδήλωση της ΕΛΜΕ και τους ομιλητές της ΔΑΚΕ. Ζητήσαμε την αντικατάστασή τους, αλλιώς να μη πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Η ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν αντικατέστησε τα μέλη της, αλλά ο «πρόεδρος» της ΕΛΜΕ και αναπληρωματικός πλέον νόθος αιρετός  του ΠΥΣΔΕ, με περίσσευμα θράσους, απέστειλε και το λινκ της πλατφόρμας για την εκδήλωση, σαν να μην υπάρχει κανένα ζήτημα. Το κείμενο που καταθέσαμε ψηφίστηκε μόνο από την Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι να συμμετέχουν σε εκδήλωση της ΕΛΜΕ ως ομιλητές μέλη που δεν παραιτούνται από τις δοτές θέσεις  των νόθων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Με συνεχείς ανακοινώσεις, πριν τις εκλογές – παρωδία της 7 Νοέμβρη και μετά από αυτές, το έχουν ζητήσει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ, ενώ ο κλάδος με μαζική αποχή έδωσε απάντηση στα αντιδημοκρατικά σχέδια της κ. Κεραμέως, του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης και δεν θα επιτρέψει την άλωση των σωματείων μας.

 Το κείμενο που καταθέσαμε είναι το παρακάτω:

Για τους ομιλητές της ΔΑΚΕ στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ για το νόμο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

«Με δύο αποφάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης (29/12/20 και 11/1/21) ανακηρύχθηκαν οι δοτοί αιρετοί που θα συμμετέχουν στα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μεταξύ αυτών στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης χρίστηκαν και οι Βαϊτσίδης Χ. και Βούρλιας Κ. (τακτικά μέλη), Δανδίκας Χ. και Αγγελόπουλος Δ. (αναπληρωματικά μέλη) από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ. Έπρεπε ήδη να είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, όπως έχει  ζητηθεί από την ΕΛΜΕ (23/12/20 και 12/1/20) και την ΟΛΜΕ (7/1/20 και 12/1/20). Τους καλούμε να το πράξουν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έχει αποφασίσει διαδικτυακή εκδήλωση για το νέο νόμο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 16/1. Από τη ΔΑΚΕ ορίστηκε ομιλητής ο Βαϊτσίδης Χ. και συντονιστής είναι ο Δανδίκας Χ. Για λόγους τήρησης του καταστατικού, των συνδικαλιστικών αρχών που πρέπει να τηρούνται από όλους, αλλά και για λόγους που έχουν σχέση με την  ηθική υπόσταση των σωματείων μας,  ζητάμε από τη ΔΑΚΕ να αντικαταστήσει τα μέλη της στην εκδήλωση.

Ως Δ.Σ. δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του κλάδου για τη διαγραφή από τα σωματεία και την καθαίρεση από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος όσων παραμείνουν στα νόθα Υ.Σ.. Μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ τις επόμενες μέρες προγραμματίζουμε μια σειρά παρεμβάσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου (ανοιχτό κάλεσμα για συνάντηση με τους δοτούς αιρετούς και όσους παραμένουν στα νόθα Υ.Σ., παραστάσεις στις Διευθύνσεις, ενημέρωση του κλάδου, κ.ά.). Θα ακολουθήσουμε και όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΛΜΕ (τήρηση των σχετικών άρθρων που αφορούν καθαίρεση για μη τήρηση του καταστατικού, κατάθεση πρότασης μομφής γιατί δεν υλοποιούν αποφάσεις του κλάδου και των συνδικαλιστικών οργάνων του, κ.ά.)  Τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ για διαγραφή τους και καθαίρεσή τους από τα σωματεία μας και τις θέσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα τις υλοποιούμε άμεσα.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, αν η ΔΑΚΕ δεν αντικαταστήσει τα μέλη της, αναβάλλει την εκδήλωση και θα συζητήσει το θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η απόφαση του Δ.Σ. θα δημοσιοποιηθεί στα σχολεία για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.»

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες επισημαίνουμε ακόμη τα εξής :

Ο κλάδος με τη μαζική αποχή του από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία έδωσε την απάντηση του και δεν αποδέχθηκε το κυβερνητικό πραξικόπημα. Η Υπουργός Παιδείας όμως συνεχίζει να  χλευάζει το 93% των εκπαιδευτικών που απείχαν από αυτές. Συγκροτεί νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια γιατί επιδιώκει να  θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της, αλλά και να προχωρήσει στην άλωση των σωματείων μας.

Ο μηχανισμός της ΔΑΚΕ οργιάζει με τις μεθοδεύσεις του για να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του κλάδου τη συμμετοχή του σκληρού πυρήνα των μελών του στο ΠΥΣΔΕ. Μια απλή σύγκριση μεταξύ της πρώτης (29/12/20) και της δεύτερης (11/1/21)  ανακήρυξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση των νόθων τακτικών και αναπληρωματικών «αιρετών» του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, το επιβεβαιώνει.

«Αιρετοί» ανακηρύχθηκαν αρχικά οι Βαϊτσίδης Χ. και Σαρίκα Μ. (τακτικά μέλη), Βούρλιας Κ. και Αγγελόπουλος Δ. (αναπληρωματικά μέλη), ενώ στη συνέχεια οι Βαϊτσίδης Χ. και Βούρλιας Κ. (τακτικά μέλη), Δανδίκας Χ. και Αγγελόπουλος Δ. (αναπληρωματικά μέλη)  Για να γίνει αναπληρωματικός «αιρετός» ο Δανδίκας Χ. παραιτούνται τέσσερα άλλα μέλη της ΔΑΚΕ. Όχι μόνο δεν έχουμε μέχρι σήμερα τις παραιτήσεις όλων των μελών της ΔΑΚΕ από τις θέσεις δοτών, όπως και η ίδια ως παράταξη δήλωνε πριν τις εκλογές ότι θα το κάνει, αλλά έχουμε μεθοδεύσεις με αντικατάσταση ορισμένων μελών της.

Δεν παραιτείται ο πρώτος στη σειρά «εκλεγμένος» Βαϊτσίδης Χ. (μέλος ΕΕ ΕΔΟΘ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ)  , παρόλο που έχει ζητηθεί από ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Παραιτούνται όμως τέσσερα άλλα μέλη της ΔΑΚΕ για να γίνει αναπληρωματικός «αιρετός» ο Δανδίκας Χ. («πρόεδρος» της ΕΛΜΕ). Η ΔΑΚΕ αξιοποιεί τα σωματεία μας και τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχουν τα μέλη της  και επιδιώκει και μέσω αυτών να γίνουν αποδεκτοί από τον κλάδο οι δοτοί αιρετοί και μέλη της στο «ΠΥΣΔΕ».

Μεταξύ των τεσσάρων μελών που παραιτούνται για να χριστεί αναπληρωματικό μέλος ο Δανδίκας Χ. καμία εντύπωση δεν πρέπει να προκαλούν οι παραιτήσεις της Σαρίκα Μ. και του Μπίσμπου Γ. Ήταν διορισμένα μέλη του προηγούμενου ΠΥΣΔΕ και προορίζονται να διοριστούν ξανά στο νέο «ΠΥΣΔΕ». Να συνεχίσουν τις εξυπηρετήσεις και τα ρουσφέτια, όπως έκαναν μέχρι σήμερα από κοινού με τον αιρετό της ΔΑΚΕ Βαϊτσίδη Χ. και όπως έχουμε με αναλυτικό τρόπο ενημερώσει τους συναδέλφους.

Από τους τέσσερις δοτούς αιρετούς, ήδη οι τρεις (Βαϊτσίδης,  Δανδίκας, Αγγελόπουλος) έχουν καταγγελθεί από το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ  για αντισυνδικαλιστική στάση και για άλλα ζητήματα τους ενάντια στον κλάδο και στις αποφάσεις της ΕΛΜΕ. Οι δοτοί αιρετοί θα παραιτηθούν μόνο αν αισθανθούν την απομόνωσή τους από τον κλάδο.

Ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει στα σωματεία μας. Των νόθων ΠΥΣΔΕ, των δοτών αιρετών και των δοτών διορισμένων που επιδιώκουν να νομιμοποιηθούν αξιοποιώντας τα σωματεία μας. Να μην το επιτρέψουμε! Τους βολεύει η πανδημία, αλλά θα επιδιώξουμε η άθλια και ανήθικη συμπεριφορά τους να γίνει γνωστή παντού.  Εντείνουμε τις δράσεις που αποφάσισαν οι ΕΛΜΕ και τις υλοποιούμε.  Το κάλεσμα συνάντησης την Παρασκευή 15/1/21, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (στη μεγάλη αίθουσα με μέτρα προστασίας) όλων των τοποθετημένων στα νόθα Υ.Σ., του Δυτικού και Ανατολικού ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε με τις παραστάσεις στις Διευθύνσεις την άλλη εβδομάδα και προχωράμε με κοινές δράσεις και με τις άλλες ΕΛΜΕ της Κ. Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου