συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΜΕ Φωκίδας: Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                Άμφισσα    1 2-01-2021

(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48                                                                                    Aρ.Π  :1α

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679                                                  

elmefokidas18@gmail.com                                                                   ΠΡΟΣ:  Συλλόγους Διδασκόντων 

       ΚΟΙΝ:   ΟΛΜΕ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.  

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΤΙΑΣ

 

Οι φόβοι και οι ανησυχίες των χιλιάδων εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για τους όρους ανοίγματος των σχολείων είναι απολύτως δικαιολογημένοι.

Ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, το περιβόητο σχέδιο της κυβέρνησης!

Η παράταση του lockdown  με   νέο  σκληρότερο  μιας  εβδομάδας, δήθεν  «για  να  ανοίξουν με ασφάλεια  τα  σχολεία»  και   οι   δακρύβρεχτες  δηλώσεις  των  κυβερνητικών  εκπροσώπων  για «τα  παιδιά  μας  που  πρέπει  να  επανέλθουν  στο  φυσικό τους  χώρο, το  σχολείο» μόνο  αγανάκτηση  και  οργή  προκαλούν  στην  εκπαιδευτική   κοινότητα. Η  κυβέρνηση  μισό  χρόνο  τώρα  δεν  έχει   πάρει  κανένα  μέτρο  για  να  μπορούν  τα  σχολεία  να  παραμείνουν  ανοιχτά. Έχει  καταδικάσει  εδώ  και  δύο  μήνες  μαθητές  και  εκπαιδευτικούς  στο  μαρτύριο  του  εγκλεισμού, της  καθήλωσης  και  του  webex. Με  τη  «μαγική  λύση»  της  εξ  αποστάσεως  εκπαίδευσης  παίζουν  με  τις  ημερομηνίες, το  άνοιγμα  και  το  κλείσιμο  των  σχολείων, ανάλογα  με  τις  γενικότερες  σκοπιμότητες   που  θέλουν  να  υπηρετήσουν, αλλά  συγχρόνως  και  με  τις  αντοχές  της  ελληνικής  κοινωνίας.

        Η κυβέρνηση προχωρά τώρα  στο άνοιγμα των σχολείων με δόσεις, χωρίς  να παίρνει κανένα μέτρο ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και να διασφαλιστούν χώροι και το αναγκαίο προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό). Είναι κοροϊδία να κλείνουν για μία εβδομάδα τα μαγαζιά  για να ανοίξουν τα σχολεία και τα μόνα μέτρα που παίρνουν είναι να ανοίγουν όλα τα παράθυρα στις τάξεις για 10΄, να έρχονται και να φεύγουν  σε διαφορετική ώρα οι μαθητές από κάθε τάξη

         Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα Μ.Μ.Μ, τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την υγεία του λαού συνολικά.

 

       Μιλούν για  εθελοντικά  τεστ  σε  εκπαιδευτικούς  , που εν τω μεταξύ θα έχουν ήδη πάει στο σχολείο , δηλ.  εκ των υστέρων και σε βάθος χρόνου..! Η  περίφημη πλατφόρμα  του υπουργείου  εξυπηρετεί  επικοινωνιακές  σκοπιμότητες,  δεν  μπορεί  να  αποδώσει  την  επιδημιολογική εικόνα των  σχολείων , ούτε να συμβάλλει στην πρόληψη διασποράς του ιού και  να προστατέψει ουσιαστικά την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών .

 

ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΡΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.

 

Οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας  και το δημόσιο σχολειό για όλα τα παιδιά,  γι’ αυτό και ενόψει του λεγόμενου «τρίτου κύματος” της πανδημίας απαιτούμε πιο αποφασιστικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων:

·                     με μικρά τμήματα, το πολύ 15 μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, έστω εκ περιτροπής ή με βάρδιες..

·                     πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού των εκπαιδευτικών και των καθαριστριών: μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου .Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων

·                     μαζικά και  δωρεάν επαναλαμβανόμενα  τεστ  στους  χώρους  των  σχολείων σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές,

·                     δωρεάν εμβολιασμό  στους  εκπαιδευτικούς και τους γονείς που το επιθυμούν. Άδειες  σε όσους ανήκουν  σε  ευπαθείς  ομάδες και  το  έχουν  ανάγκη.

·                      ιχνηλάτηση και συχνή απολύμανση των σχολείων.

 

 Τα  μέτρα  για  την  ασφαλή  λειτουργία  των  σχολείων  πρέπει  να  συνδυαστούν  με  ενίσχυση  του  δημόσιου   συστήματος  υγείας, δημιουργία  ΜΕΘ, δωρεάν  και  μαζικά  τεστ, ελέγχους  στους  χώρους  εργασίας, αποσυμφόρηση   των ΜΜΜ, επίταξη  του  ιδιωτικού  τομέα  στην  υγεία.

 

Άμεσα, προχωράμε σε:

-        συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για την καταγραφή ελλείψεων και προβλημάτων

-        συνεδριάσεις –ενημερωτικές συναντήσεις του Δ.Σ. με τους συναδέλφους με θέμα την οργάνωση και τη διεκδίκηση μέτρων για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, την κατάσταση και τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ.

-        Ενημερώνουμε τους συλλόγους γονέων με όποιο πρόσφορο τρόπο μπορούμε (γράμμα προς αυτούς, διαδικτυακή ανακοίνωση …) και τους καλούμε σε κοινή δράση.

-        Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατόν, εντός Ιανουαρίου, Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ (δια ζώσης και, όπου αυτό είναι αδύνατον, διαδικτυακά) και να αποφασίσει μέρα πανελλαδικής δράσης με αποχή από την εξ αποστάσεως.

-        Στην Αθήνα στηρίζουμε :

----την Πέμπτη 14/1, Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, στις 2 μ.μ.

 και Κινητοποίηση φοιτητικών  συλλόγων στα Προπύλαια στις 12πμ

----την Παρασκευή 15/1Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, στις 2 μ.μ.

-      Στην Φωκίδα προχωράμε σε:

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Φωκίδας την  Πέμπτη 14/1, στις 2μ.μ

-        Σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το Υπουργείο τολμήσουν, ειδικά εν μέσω της σχολικής χρονιάς, να νομοθετήσουν αλλαγές στο τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ αλλά και να εγκαθιδρύσουν αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, θα πάρουν αγωνιστική απάντηση από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές.

 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας μέσα από τα Σωματεία, στεκόμαστε δίπλα στη λαϊκή οικογένεια, που στενάζει κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης.

       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου