συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΣΕΠΕ Φυλής, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου: Όλοι-ες την Πέμ. 3/6 συμμετέχουμε μαζικά στη διαδήλωση στη 1μμ στα Προπύλαια

Ο σύλλογος κηρύσσει από 1-4 ώρες στάση εργασίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3/6

Ο λόγος στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους! Δε θα υποταχθούμε στη λογική της ήττας και της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα να μην κατατεθεί!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να ακυρώσει την απεργία της Πέμπτης 3/6 και να την μεταθέσει στις 10/6, παρόλο που η απεργία είχε προκηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία (ΕΚΑ και άλλα Εργατικά Κέντρα, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, κ.ά.) και η απεργία πήρε πανεργατικά χαρακτηριστικά.

Συνάδελφοι/ισσες,

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να ακυρώσει την απεργία της Πέμπτης 3/6 και να την μεταθέσει στις 10/6, παρόλο που η απεργία είχε προκηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία (ΕΚΑ και άλλα Εργατικά Κέντρα, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, κ.ά.) και η απεργία πήρε πανεργατικά χαρακτηριστικά. Η ΑΔΕΔΥ άλλαξε την απόφασή της την ώρα που:

– τα σωματεία μας με ενημερώσεις στα σχολεία, ανακοινώσεις, αφίσες και πανό προπαγάνδιζαν την απεργία και οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της μαζικής απάντησης που πρέπει να δοθεί, ετοιμάζονταν για αυτό.

– οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εργασιακό τερατούργημα που καταργεί το 8ωρο, τις υπερωρίες, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την κυριακάτικη αργία, επιβάλλει την 10ωρη ημερησίως και 50ωρη εβδομαδιαία εργασία, μονιμοποιεί την τηλεργασία, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μάλιστα η απόφασή τους προέκυψε λόγω της ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ, η οποία υπονόμευσε, αντί να ενισχύσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και μετέθεσε την απεργία για τις 10 Ιουνίου! Συντάσσονται με μια ΓΣΕΕ που συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση, καλώντας μάλιστα σε «μάχη» κατά «ορισμένων επίμαχων διατάξεων του νόμου» στην κατεύθυνση «για τη μη χειροτέρευση» της εργασιακής ζούγκλας! Με μια ΓΣΕΕ που είναι άφαντη όλα τα χρόνια των μνημονίων και της διακυβέρνησης της ΝΔ. Με μια ΓΣΕΕ που κλείνει τα μάτια στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, που δε λέει κουβέντα για τα σφαγιασμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προσπερνά ως άχρηστη πληροφορία της ημέρας τους θανάτους από εργατικά ατυχήματα ή από τον κορονοϊό στους χώρους δουλειάς.

Είναι φανερό ότι δίνουν χρόνο και χώρο στην κυβέρνηση να καθορίσει το πλαίσιο της αντιπαράθεσης, αγνοώντας τις εργατικές ανάγκες, χωρίς σχέδιο με προοπτική και αποφασιστικότητα που θα κλιμακώσει την πάλη για την μη κατάθεση του νομοσχεδίου!

Η αλλαγή της ημερομηνίας της απεργίας για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να σημάνει κατευνασμό της οργής τους για την κυβερνητική αντεργατική επέλαση. Οργή για τον υπουργό Χατζηδάκη και την κυβέρνηση. Απαιτείται στο εδώ και το τώρα η μαχητική εμφάνιση των εργαζόμενων στο προσκήνιο και όχι μια απεργία ντουφεκιά που θα μετακινείται συνεχώς με διάφορες δικαιολογίες και αφορμές.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αναγκαιότητα της κλιμάκωσης των αγώνων μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν μαζικά και στην κινητοποίηση της Πέμπτης 3 Ιουνίου στα Προπύλαια και στην απεργία στις 10 Ιουνίου.

Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί, να μην κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Δεν πρόκειται για ένα απλό νομοσχέδιο. Εμπεριέχει όλα όσα οραματίζεται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και κατά καιρούς επιδίωξαν να φέρουν διάφορες κυβερνήσεις, ανεπιτυχώς βέβαια λόγω της αντίδρασης του εργατικού κινήματος. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά δυνατή τη ριζική μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση μάλιστα των αποδοχών, κυβέρνηση και Ε.Ε. αρπάζουν την ευκαιρία της υγειονομικής κρίσης για να συνδράμουν το κεφάλαιο και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα, χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, χωρίς μαχητικά συνδικάτα και συλλογική αντίσταση στην αντεργατική λαίλαπα.

Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά για τους εργαζόμενους, καθώς όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όσο και για όποιο μισθό συμφέρει την επιχείρηση, αδιαφορώντας για την κάλυψη και των στοιχειωδών ακόμη αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους. Απαιτεί να γίνουμε οι σκλάβοι ενός καινούριου εργασιακού μεσαίωνα, στο όνομα μάλιστα του εκσυγχρονισμού και της προόδου!

Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Θα επεκταθούν και στο δημόσιο – έχουν πανεργατική στόχευση. Άλλωστε, όλα τα μέτρα που αφορούν στη λειτουργία των σωματείων αφορά και τα σωματεία του δημόσιου τομέα.

Απαιτείται λαϊκός, πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην περάσει αυτό το νομοθετικό τερατούργημα. Στεκόμαστε μετωπικά απέναντι στο νόμο και την κυβερνητική πολιτική. Δεν μπαίνουμε σε καμιά συζήτηση και διάλογο μαζί της. Μας κήρυξαν τον πόλεμο, θα απαντήσουμε δυναμικά! Θα είμαστε απέναντι σε όποιον συναινεί με αυτή την πολιτική και επιχειρεί να ωραιοποιήσει το νόμο. Τα μέτρα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε και όχι απλά νεοσυντηρητική ιδεοληψία. Γι’ αυτό και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν απεργοκτόνους νόμους, έβαλαν τις βάσεις για τη «διευθέτηση» δηλ. επέκταση του χρόνου εργασίας με συνεννοήσεις εργοδοτών και ενώσεων εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να μην περάσει ο νόμος Χατζηδάκη στο σύνολό του.

-Μείωση του χρόνου εργασίας με αύξηση αποδοχών. Άμεσα 35ωρο 5ήμερο. Σταθερή δουλειά για όλους. Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας.

-Να ακυρωθούν οι νόμοι για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

-Διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου