συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη 3/6

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 3/6

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει την νέα υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να προκηρύξει απεργία για τις 10/6, σε μία στιγμή που από την ΑΔΕΔΥ τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας είχε ανακοινωθεί, προγραμματιστεί και προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση της 3/6.

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει την νέα υπονομευτική απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να προκηρύξει απεργία για τις 10/6, σε μία στιγμή που από την ΑΔΕΔΥ τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας είχε ανακοινωθεί, προγραμματιστεί και προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση της 3/6.

Με την απόφαση αυτή η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επιχείρησε μια ακόμη τρικλοποδιά στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα με σαφή επιδίωξη να μεταθέσει μια απεργιακή μάχη που έπερεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, σε ημερομηνία ακόμα πιο κοντινή στην κατάθεση και την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος. Υπονομεύοντας έτσι κάθε αγωνιστική διάθεση και με προφανή στόχο να αποτρέψει κάθε δυνατότητα εκδήλωσης ενός αγώνα με χρονικό περιθώριο και όρους ανάσχεσης της κυβερνητικής επίθεσης.

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων καταγγέλλει την στάση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που στην πραγματικότητα συντάχθηκαν με μια απόφαση υπονόμευσης του αγώνα και ανακάλεσαν μια ανακοινωμένη απεργιακή κινητοποιήση για να τη μεταθέσουν στις 10/6 ακολουθώντας την κατά τα άλλα «ξεπουλημένη» ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Μέχρι τις 31/5 οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ των Ομσπονδιών, των Εργατικώ Κέντρων και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της χώρας, είχαν εξασφαλίσει τον πανελλαδικό-πανεργατικό χαρακτηρά της κινητοποιήσης της 3/6. Το «όλοι μαζί» είχε εξασφαλιστεί. Για αυτό και ΟΛΕΣ οι δυνάμεις που αποφάσισαν τη μετάθεση της απεργίας με πρόσχημα την συμπόρευση με την ΓΣΕΕ, αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για την ακύρωση της απεργιακής κινητοποίησης της 3/6.

Είναι φανερό ότι αυτές οι δυνάμεις, παρά τις φλογερές διακηρύξεις τους, επιθυμούν την ελάχιστη δυνατή απεργιακή απάντηση. Εάν δεν ήταν έτσι, θα είχε συμβεί αυτό που από την αρχή ήταν το απολύτως λογικό: Να πραγματοποιήσουν την απεργιακή κινητοποίηση της 3/6 και να αποφασίσουν και τη συμμετοχή τους στις 10/6.

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, μπροστά στην σαρωτική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της δουλειάς και τα συνδικάτα, αρνείται να ακολουθήσει και να παρακολουθήσει τα υπονομευτικά σχέδια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αρνείται να αναστείλει την απεργιακή της κινητοποίηση στο όνομα της συμπόρευσης με το γραφεικρατικό χάρβαλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Θα πραγματοποιήσει την συγκέντρωση όπως έχει ανακοινώσει από κοινού με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου από την περασμένη εβδομάδα και επαναλαμβάνει το κάλεσμα της σε φορείς και εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου την Πέμπτη (3/6) 12:00 π.μ και στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απεργίας της 10/6.

Για το σκοπό αυτό προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΕΜΠΤΗ 3/6) 11:00-2:00 μ.μ.

Καλεί την ΑΔΕΔΥ και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς έστω και τώρα, να προκηρύξουν στάση εργασίας για εκείνη τη μέρα. Απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και συνδιοργάνωσης και στα υπόλοιπα σωματεία της ΑΔΕΔΥ του νησιού και καλεί το ΕΚΣ να αποφασίσει απεργία για την 3/6.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 3/6 ΠΕΜΠΤΗ 12:00 π.μ

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου