συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: Πάρτε πίσω το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα! ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ την Πέμ. 3/6, Προπύλαια, 1μμ (2ωρη στάση 12μμ - 2μμ)

   ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

1/6/21

 

Πάρτε πίσω το αντεργατικό αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα!!!

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ την Πέμπτη 3 Ιουνίου στα Προπύλαια στη 1μμ (2ωρη στάση 12μμ - 2μμ)

Στην κινητοποίηση καλούν  σωματεία, φοιτ. σύλλογοι, παρατάξεις, συλλογικότητες

Με μια τραγική κωλοτούμπα η ΑΔΕΔΥ ανέστειλε την προκηρυγμένη απεργία στις 3/6 ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα  και σύρθηκε από τη ΓΣΕΕ σε απεργία στις 10/6! Για πρώτη φορά αναβάλλεται απεργία, χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων της κι ενώ είχε προκηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία και πήρε πανεργατικά χαρακτηριστικά.

Με μια τραγική κωλοτούμπα η ΑΔΕΔΥ ανέστειλε την προκηρυγμένη απεργία στις 3/6 ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα  και σύρθηκε από τη ΓΣΕΕ σε απεργία στις 10/6!
Για πρώτη φορά αναβάλλεται απεργία, χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων της κι ενώ είχε προκηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία και πήρε πανεργατικά χαρακτηριστικά. Άλλαξε η ΑΔΕΔΥ την απόφασή της, με τη συμφωνία ακόμη και του ΠΑΜΕ, ενώ τα σωματεία, όπως το δικό μας, έπαιρναν αποφάσεις στις Γ. Συνελεύσεις, οργάνωναν και προπαγάνδιζαν την απεργία αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της μαζικής απάντησης ενάντια στην κυβέρνηση και τον ΣΕΒ. Η κυβέρνηση της ΝΔ κι ο Χατζηδάκης το προωθούν στη Βουλή υλοποιώντας αυτό που οραματίζονται εδώ και χρόνια το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που επιχειρείται να επιβληθούν στους εργαζόμενους στη χώρα μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι βασικές αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου:

· Κατάργηση του 8ώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας και εβδομάδας 50 ωρών εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων. Οι επιπλέον ώρες δεν θα αμείβονται, αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό ή μειωμένο ωράριο. Η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα εργασίας - με το πρόσχημα της προστασίας του εργαζομένου - νομιμοποιεί παραπέρα το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

· Η αργία της Κυριακής δέχεται νέο σκληρό χτύπημα, καθώς προστίθενται νέοι κλάδοι (αποθήκες  φαρμακευτικών υλικών, πληροφορική, τηλ. κέντρα, βιομηχανία σκυροδέματος, εξορύξεις, ταχυμεταφορές κ.ά.).

· Κατάργηση του ΣΕΠΕ με την μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή που θα αφήσει την εργοδοτική ασυδοσία τελείως ανεξέλεγκτη.

· Ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας νομικής διεκδίκησης της επαναπρόσληψης με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης, δίνοντας στο κεφάλαιο πλήρη ασυλία για τις απολύσεις.

· Υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και την προώθηση των ατομικών.

· Αύξηση των υπερωριών σε ετήσια βάση σε 150 ώρες με ταυτόχρονη μείωση της αξίας τους.

· Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

· Παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την απεργία. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Καμιά αναμονή!!!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις είναι μονόδρομος ο αγωνιστικός συντονισμός για την κλιμάκωση του αγώνα με μαχητικές μορφές, νέες απεργίες, διαδηλώσεις, ώστε να μην έρθει στη Βουλή το έκτρωμα Χατζηδάκη. Σε συνέχεια των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων της 6ης Μάηπου μετατράπηκε σε μέρα ταξικής διεκδίκησης και αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας, κόντρα στην υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στο νόμο-σφαγείο. Γι΄ αυτό καλούμε σε όλες τις σχετικές κινητοποιήσεις!

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ στον δρόμο και τον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ και των Μητσοτάκη - Χατζηδάκη - ΣΕΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου