συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Παρεμβάσεις ΠΕ: Μαζί με τον κόσμο της εργασίας δεν παζαρεύουμε , δεν συνθηκολογούμε. Το νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη δεν θα περάσει!

Παρεμβάσεις ΠΕ: Μαζί με τον κόσμο της εργασίας  δεν παζαρεύουμε , δεν συνθηκολογούμε. Το νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη δεν θα περάσει!

 Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

                                        Γιάννη Αναγνωσταρά  (6974750410) και  Άννας Μάγιας Σταυροπούλου(6975308409)


      Κόντρα σε κάθε πνεύμα υποταγής και  συμβιβασμού

Μαζί με τον κόσμο της εργασίας  δεν παζαρεύουμε , δεν συνθηκολογούμε 

Συνεχίζουμε στο δρόμο του απεργιακού αγώνα και της σύγκρουσης

Το νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη δεν θα περάσει!

 

                                                                                                               Δεν κάνεις τίποτα με τις αιτήσεις,με τις παρακλήσεις-μήτε με το κλεισμένο

στόμα,τίποτα,τίποτα. 

Να ξεχνάς το μόχθο του μεροκάματου

είναι να ξεχνάς την ιστορία,τη μάνα σου,τους πεθαμένους

είναι να ξεχνάς αυτό που λέμε δικαιοσύνη,

τα άλλα-σιωπές,μεταμφιέσεις,πούπουλα,φτερούγες-κουραφέξαλ

                                                                                                                                                                                                               Γ.Ρίτσος

Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στην απεργία στις 10/6 ήταν ένας αγωνιστικός σταθμός με μεγάλη μαζικότητα και μαχητικότητα βγαλμένη από τις μεγάλες παλαϊκές διαδηλώσεις στα χρόνια των μνημονίων. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών τόσο στην απεργία και η μαζική τους συμμετοχή χρωμάτισε τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

 Η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση  επισπεύδοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος  Χατζηδάκη  με την συζήτηση στην ολομέλεια από τη Δευτέρα 14/6 και στόχο την ψήφισή του στις 16/6/21 επιδιώκοντας να ανακόψει το ογκούμενο κύμα διαδηλώσεων που κυκλώνει απειλητικά την κυβέρνηση.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη και αντί να υπάρξει σύσσωμη συντονισμένη αντίδραση των συνδικάτων για αποφασιστική απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα, - για να κατέβουν τα ρολά σέ όλους τους εργασιακούς χώρους και για παλαικό κάλεσμα στις πλατείες σε κάθε περιοχή με στόχο τον πανεργατικό και παλαικό ξεσηκωμό, αξιοποιώντας την επανεμφάνιση του λαϊκού παράγοντα στο δρόμο στόχο να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις.  Η ΓΣΕΕ αποκαλύπτει το ρόλο του εταίρου της κυβέρνησης  και παίζει παιχνίδι για να υπονομεύσει τον αγώνα ορίζοντας συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα,δηλαδή δύο μέρες πριν από τη ψήφιση του νομοσχεδίου ακυρώνοντας στην πράξη ακόμα και την απόφαση για 24ωρη απεργία! Το ΕΚΑ ακολουθώντας την ίδια τακτική υπονόμευσης της απεργιακής κλιμάκωσης αποφασίζει 4ωρη στάση εργασίας με απογευματινό συλλαλητήριο και στην ΑΔΕΔΥ με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν βγαίνει απόφαση για απεργία.

Στο Δ.Σ. της ΔΟΕ οι ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ πιστές στη γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού τοποθετήθηκαν όπως και οι δυνάμεις τους σε ΑΔΕΔΥ και  ΕΚΑ μαζί με τις  δυνάμεις της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Βασιλόπουλου) και της ΠΑΣΚΕ που αρνήθηκαν την απεργιακή κλιμάκωση. 

Ως Παρεμβάσεις τοποθετηθήκαμε θέτοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα  με πρόταση  για  αγωνιστικό διήμερο με 48ωρη απεργία και πολύμορφες δράσεις,  περικύκλωση της Βουλής και κέντρο αγώνα το Σύνταγμα, το διήμερο της συζήτησης – ψήφισης. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από Παρεμβάσεις και ΑΣΕ συνέκλιναν τελικά σε 24ωρη απεργία στις 16/6. Στην πρόταση αυτή δήλωσαν στη διαβούλευση του Δ.Σ. στη ΔΟΕ τη συμφωνία τους και οι ΑΕΕΚΕ – ΕΡΑ.  Έτσι συγκροτήθηκε πλειοψηφία από ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΑΣΕ- ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ και ελήφθη  απόφαση, από το Σάββατο το πρωί,  που περιλαμβάνει 24ωρη απεργία.

Ωστόσο μια ολόκληρη μέρα μετά  συνεχίζεται η κωλυσιεργία και η απόφαση ΔΕΝ δημοσιοποιείται από το ΔΣ της ΔΟΕ!

Οι ευθύνες των ΔΑΚΕ κι ΔΗΣΥ είναι γνωστές και δεδομένες :

 Η ΔΑΚΕ   ανέβαλε  την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 11/6 για την Τρίτη 15/6 (αντιγράφοντας την τακτική της ΓΣΕΕ) σε μια προσπάθεια να ακυρώσει οποιαδήποτε απεργιακή απόφαση της ΔΟΕ.  Όταν μετά την επιμονή των Παρεμβάσεων και της ΑΣΕ διαμορφώθηκε απεργιακή πρόταση για απεργία στις 16/6), στην οποία η ΔΑΚΕ  τοποθετήθηκε αρνητικά ,συνέχισε να παρεμβαίνει προσπαθώντας να εμποδίσει την έκδοση της απόφασης της ΔΟΕ για απεργία. Δήλωσε ότι προτείνει να αποφασίσει η ΔΟΕ να καλέσει την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει την απεργία!

Στην ίδια γραμμή και η ΔΗΣΥ η οποία μάλιστα αφού  απαξιώνει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της περασμένης Πέμπτης υποβαθμίζοντάς την σε «αυτούς τους λίγους που έχουν μείνει να απεργούν» δηλώνει με απύθμενη υποκρισία και περισσό πολιτικό θράσος  ότι «οι κομματικοί σχεδιασμοί δεν μπορεί να υλοποιούνται στις πλάτες των συναδέλφων».   Αποδεικνύεται βασιλικότερη του βασιλέως, ακόμα και από την κυβερνητική ΔΑΚΕ.

Και οι δυο παρατάξεις  υπηρετούν πιστά τον κοινό σχεδιασμό  των πολιτικών τους φορέων, υπονομεύοντας  το δρόμο του αποφασιστικού και ενιαίου πανεργατικού αγώνα για να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα. Δημιουργούν προσκόμματα και ροκανίζουν το χρόνο ώστε να μην προχωρήσει η κλιμάκωσή του  με βάση την παρακαταθήκη της μεγάλης συμμετοχής στην προηγούμενη απεργία. Είναι απέναντι από την απαίτηση των εργαζομένων  που ζητούν τη συνέχιση   του αγώνα με σχέδιο και αποφασιστικότητα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.  Αντί να συνδράμουν και να συμβάλουν  στην άσκηση πίεσης προς την ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 16/6 μαζί με  άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου (όπως ΠΟΚΟΠΚ (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία), Ομοσπονδία εργαζόμενων στις περιφέρειες) που έλαβαν αντίστοιχη απόφαση.   Η ΔΑΚΕ δια του προέδρου μετά τη διαμόρφωση πλειοψηφίας για την απεργία στις 16/6 -  κάλεσε σε συνεδρίαση το Δ.Σ.την Κυριακή 13/6 το απόγευμα ώρα 5μ.μ.  παρότι  είχε αναβάλει αναιτιολόγητα τη συνεδρίαση που είχε ορισθεί για την Παρασκευή 10/6  και παρότι είχε ζητηθεί από Παρεμβάσεις και ΑΣΕ να μην ακυρωθεί και στη συνέχεια να συγκληθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση  λόγω των εξελίξεων. Ο στόχος είναι προφανής. Να καθυστερήσει την ανακοίνωση της  απόφασης για απεργία και να αποφύγει την άμεση ανακοίνωση της από το Σάββατο

Γιατί η ΑΕΕΚΕ - ΕΡΑ στηρίζουν αυτή την πρωτοφανή τακτική των ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ ; Θέλουν πραγματικά ή όχι την απεργία ; Ποιον οφελεί η καθυστέρηση ;

Η ευθύνη  της   ΑΕΕΚΕ και της ΕΡΑ που αποτελούν από κοινού το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τεράστια.  Αντί να επιμείνουν στην ανακοίνωση της απόφασης για την απεργία στις 16/6 την οποία δήλωσε ότι υπερψηφίζουν,  στηρίζουν τους τακτικισμούς της ΔΑΚΕ για έκτακτο Δ.Σ. Η ΑΕΕΚΕ ζητά  όψιμα και αυτή  με τη σειρά τη ς , και αφού έχει  ήδη ληφθεί πλειοψηφικά η απόφαση,  να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. επικαλούμενη τη διαμόρφωση του κειμένου της απόφασης(!) χωρίς ωστόσο να καταθέτει τη θέση της, όπως και η ΕΡΑ, στο κείμενο που κατατέθηκε  στη διαβούλευση του Δ.Σ. και συμφώνησαν ήδη Παρεμβάσεις και ΑΣΕ. Μάλιστα  δηλώνει στο Δ.Σ. ότι υπάρχει μια πίεση την οποία μάλιστα δεν κατανοεί «μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες να χαράξουμε όλο τον απεργιακό σχεδιασμό» αποκαλύπτοντας άθελά της ότι πραγματικά δεν  έχει καταθέσει αυτό το διάστημα καμία απολύτως πρόταση για συνολικό  σχεδιασμό  αγωνιστικού προγράμματος – γλώττα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει  

Το Αυτονομο δίκτυο  (ΑΕΕΚΕ- ΕΡΑ)  πατάει για άλλη μια φορά σε δύο  βάρκες. Από τη μια δηλώνει ότι συμφωνεί με την απεργία και από την άλλη στηρίζει την καθυστέρηση και την ΜΗ ΑΜΕΣΗ ανακοινωσή της όταν οι ώρες είναι μετρημένες και είναι καθοριστικό να εμφανιστεί όσο πιο νωρίς γίνεται ευρύ απεργιακό μέτωπο κόντρα στην υπονόμευση της απεργίας και της συνέχισης και κλιμάκωσης του ξεσηκωμού του κόσμου κόντρα στην υπονέμευσή του και “από τα μέσα” από τις δυναμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στο εργατικό κίνημα. Αυτή η τακτική δεν είναι καθόλου τυχαία. Η ταλάντευση και η γραμμή με το δύο πρόσωπα από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγλυφη τόσο στα συνδικάτα όσο και στην τακτική του πολιτικού φορέα. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε  την  πρόταση για απεργία 16/6 στην ΑΔΕΔΥ (όπου δεν σχηματίστηκε πλειοψηφία) ενώ στο ΕΚΑ ταυτίστηκε με τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και ψήφισε 4ωρη στάση εργασίας 1-5μμ! Τη στιγμή που η ψήφος με την απεργία θα διαμόρφωνε πλειοψηφία υπέρ της απεργίας. Αντίστοιχα στην ΟΛΜΕ ενώ υπάρχει πρόταση για 24ωρη απεργία στις 16/6 με τη μορφή της  3ωρης + 3ωρης στασης από Παρεμβάσεις και ΑΣΕ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντάει θετικά για να διαμορφωθεί πλειοψηφία.

Κινούνται στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ που ενώ προσπαθεί να επανεμφανιστεί στο δρόμο συμμετέχοντας με τα κομματικά του πανό στις διαδηλώσεις η πρώην υπουργός Εργασίας Αχτσιόγλου δηλώνει ότι όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει το έκτρωμα Χατζηδάκη γιατί είναι δέσμευση απέναντι στην Ε.Ε.!

Εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. σήμερα Κυριακή 13/6 στις 5μμ καλούμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού  να σταματήσουν τα παιχνίδια και τους τακτικισμιούς υπονόμευσης της απεργίας στις 16/6 και να ανακοινωθεί άμεσα η αποφασισμένη από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΔΟΕ   απεργία και η απαίτηση της προς την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία σε όλο το δημόσιο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε, κόντρα σε κάθε πνεύμα υποταγής, συμβιβασμού ή άνευρης διαμαρτυρίας, θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί τον κόσμο της εργασίας που δεν παζαρεύει, δεν συνθηκολογεί και θα οργανώσει στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης, την πάλη για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη.

Καλούμε τους συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την τύχη της απεργίας στα χέρια τους και να πάρουν μαζικά αποφάσεις για τις μεγαλύτερες απεργιακές μορφές που έχουν τη δυνατότητα - πολύωρες στάσεις εργασίας και να οργανώσουν  διαδηλώσεις και αγωνιστικές δράσεις .

Το ταξικό  εργατικό κίνημα θα βρεθεί στο δρόμο και θα δώσει τη μάχη δηλώνοντας ότι ο νόμος αυτός θα ανατραπεί και δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή του ακόμα και αν αυτός ψηφιστεί.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!

Δεν θα επιτρέψουμε έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα

Δεν θα επιτρέψουμε το τέλος της συλλογικής δράσης και των συλλογικών αγώνων

Χρόνος για ζωή και δικαιώματα,  όχι για τα κέρδη της εργοδοσίας

Να μην περάσει ο νόμος Χατζηδάκη στο σύνολό του

Νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας.

Να ακυρωθούν οι νόμοι για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

Τα δικαιώματά μας και τα σωματεία μας ΔΕΝ  ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου