συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Παρεμβάσεις ΔΕ: Η μεγαλειώδης πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη φωτίζει το δρόμο! Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε με νέα πανεργατική απεργία

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Η μεγαλειώδης πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη φωτίζει το δρόμο!

Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα με νέα πανεργατική απεργία μέχρι την ανατροπή του αντεργατικού εκτρώματος!

Συνάδελφοι,


Η Πέμπτη 10 Ιουνίου αποτελεί ορόσημο για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Οι δρόμοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα, πλημμύρισαν από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική πανεργατική απεργία. Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών επιτελείων να πείσουν τον κόσμο της εργασίας «πόσο θετικά είναι τα μέτρα», οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα έχουν καταλάβει ότι η πολιτική αυτή έρχεται να βάλει ταφόπλακα στις πιο θεμελιώδεις εργατικές κατακτήσεις, στο 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, θέλει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Η πολιτική τους στρώνει το έδαφος στην πιο βάναυση εκμετάλλευση των εργαζομένων, ανοίγει το δρόμο για να εξαπολυθεί η πιο στυγνή τρομοκρατία της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και την οργανωμένη πάλη τους.

Τα σχέδια των δυνάμεων της υποταγής και της συνθηκολόγησης που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την 24ρη απεργία, μεταθέτοντάς τη και μετατρέποντάς τη σε «κινητή γιορτή» δεν πέρασαν. Ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου ανταποκρίθηκε μαζικά και μαχητικά στο προσκλητήριο για γενική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα, κατέβηκε αποφασιστικά στους δρόμους και τα συλλαλητήρια, εξέφρασε την αγωνιστική του διάθεση να παλέψει για να υπερασπίσει τα δικαιώματά του, να βάλει φρένο στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, φωτίζουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε το επόμενο διάστημα. Το δρόμο του αποφασιστικού και ενιαίου πανεργατικού αγώνα για να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει το αντεργατικό έκτρωμα στις 17 του Ιούνη στη Βουλή για τους εργαζόμενους ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδες νίκης είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα. Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ καλούμε τις ΕΛΜΕ αλλά και την ΟΛΜΕ να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση προς την ΑΔΕΔΥ ώστε να υπάρξει και νέο απεργιακό βήμα με 48ωρη ή 24ωρη γενική απεργία την επόμενη εβδομάδα. Σε κάθε Δήμο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, να αξιοποιήσουμε το σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει για να πρεσβεύσουμε το πνεύμα του ξεσηκωμού, με συγκεντρώσεις και συζητήσεις. Επειδή εμείς και οι αγώνες μας – και όχι οι ψηφοφορίες στα βουλευτικά έδρανα – μπορούν να νικήσουν, πρέπει η κάθε κεντρική πλατεία, να γίνει χώρος ενημέρωσης και δράσης με την ευθύνη των συνδικάτων.

Εμείς οι πολλοί, οι άνθρωποι του μόχθου, οι παραγωγοί του πλούτου, περικυκλώνουμε την Βουλή δεν φεύγουμε, ασκούμε την μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να ανατραπούν τα σχέδια τους.

Τα συνδικάτα να κηρύξουν νέα πανεργατική απεργία!

Όλοι στον αγώνα για να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα!

Κάτω η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου!

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου