συγκέντρωση

Απεργιακή Συγκέντρωση 16/6

Στην Αθήνα Προπύλαια 11:00πμ και πορεία στη βουλή

και 17:00 πλατεία Κολοκοτρώνη

Στην Θεσσαλονίκη Καμάρα 11:00πμ και πορεία

και 7:00μμ Καμάρα

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Οργή για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης! Πέμ. 3/6, 1.00 μ.μ., Άγ. Βενιζέλου, όλοι στην συγκέντρωση (τρίωρη στάση εργασίας 11πμ–2μμ)

 

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                                             

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

Οργή για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης

Πέμπτη 3/6, στις 1.00 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου όλοι στην συγκέντρωση των ΕΛΜΕ,

ΣΕΠΕ, σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων (τρίωρη στάση 11.00 π.μ. – 2.00μ.μ.)


Την προγραμματισμένη απεργία για της 3 Ιουνίου ανέστειλε η ΑΔΕΔΥ  ακολουθώντας τη ΓΣΕΕ που ανακοίνωσε απεργία πολύ καθυστερημένα για το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.  στις 10/6. Η ΓΣΕΕ δεν κήρυξε απεργία για τις 3/6 αφαιρώντας τη δυνατότητα να αναπτυχθεί αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα.  Η ΑΔΕΔΥ παρόλο που η απεργία είχε προκηρυχθεί από εκατοντάδες συνδικάτα και σωματεία (ΕΚΑ και άλλα Εργατικά Κέντρα, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, κ.ά.) και η απεργία πήρε πανεργατικά χαρακτηριστικά, άλλαξε την απόφασή της. Άλλαξε την απόφασή της την ώρα που τα σωματεία μας με ενημερώσεις στα σχολεία, ανακοινώσεις, αφίσες και πανό προπαγάνδιζαν την απεργία και οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της μαζικής απάντησης που πρέπει να δοθεί, ετοιμάζονταν για αυτό. Αυτό έγινε την ημέρα που η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια επίδειξης πολιτικής πυγμής, ανήγγειλε το προχώρημα της ίδρυσης αστυνομίας για τα πανεπιστήμια προκειμένου να ανακόψει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών που έβαλαν φραγμό στα σχέδιά της. Η ΑΔΕΔΥ όφειλε να μην ακολουθήσει την ΓΣΕΕ δείχνοντας και αυτή ότι δεν έχει στόχο να δημιουργήσει τους όρους για να οικοδομήσει ένα αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο εργαζομένων που θα παλέψει για την απόσυρση του εργατοκτόνου  νομοσχεδίου, αλλά θέλουν απλά μια 24ώρη απεργία διαμαρτυρίας. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα έπρεπε να αντισταθούν με σθεναρό τρόπο στα σχέδια της κυβέρνησης να περάσει τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και να φορτώσει τα βάρη της κρίσης μόνο  στις πλάτες των εργαζομένων.

Η αλλαγή της ημερομηνίας της απεργίας για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να σημάνει κατευνασμό της οργής τους για την κυβερνητική αντεργατική επέλαση. Οργή για τον υπουργό Χατζηδάκη και την κυβέρνηση που σχεδιάζουν και θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα με την κατάργηση του 8ωρου, τη 10ωρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε πολλούς κλάδους, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και της περιφρούρησής της, την κατάργηση των σωματείων μας και τη μετατροπή τους σε τηλεσωματεία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών τους,  κ.ά.

Λίγες μέρες πριν από την απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την 3η Ιουνίου 2021 με αίτημα να μη κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα του νομοσχεδίου  Χατζηδάκη,  η ΓΣΕΕ την υπονόμευσε, αντί να ενισχύσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και η απεργία μετατέθηκε για τις 10 Ιουνίου!

Μια ΓΣΕΕ που ανήγγειλε απεργία για να βγει από την υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους και όχι για αποφασιστικό αγώνα, άλλωστε το μόνο που είχε να πει για το αντεργατικό νομοσχέδιο  είναι η διαφωνία της σε  επίμαχες διατάξεις, αντί για μετωπική αντιπαράθεση με το τερατούργημα αυτό συνολικά, ενώ δηλώνει ότι αγωνίζεται για να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, αντί να ανατραπούν. Μια ΓΣΕΕ που είναι άφαντη όλα τα χρόνια των μνημονίων και της διακυβέρνησης της ΝΔ. Μια ΓΣΕΕ που κλείνει τα μάτια στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα, που δε λέει κουβέντα για τα σφαγιασμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προσπερνά ως άχρηστη πληροφορία της ημέρας τους θανάτους από εργατικά ατυχήματα ή από τον κορονοϊό στους χώρους δουλειάς.

Για πρώτη φορά στα χρονικά αναβάλλεται απεργία, χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων. Το κρίσιμο ερώτημα ήταν και παραμένει αν θα δοθεί η μάχη για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.  Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και τα άλλα σωματεία να πάρουν απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και πραγματοποίηση συγκέντρωσης για τις 3 Ιούνη στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μαζικά να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και των άλλων σωματείων την Πέμπτη 3/6. Να απαντήσουμε στην αντεργατική, αντιεκπαιδευτική και αντισυνδικαλιστική επέλαση της κυβέρνησης από κοινού με τους Φοιτητικούς Συλλόγους που διαδηλώνουν κάθε Πέμπτη το μεσημέρι στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.   

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου