συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών του 8ου ΕΠΑΛ

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Προξ. Κορομηλά 51. -ΤΚ: 54622



Θεσσαλονίκη, 29 Νοέμβρη2022


Προς:

Σχολεία και Συναδέλφους Α΄ΕΛΜΕ

ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

ΠΔΕ Κεντρ.Μακεδονίας

ΜΜΕ




Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει το ψήφισμα των εκπαιδευτικών του 8ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και εκφράζει την οργή του για το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη 8/11/2022 έξω από το σχολείο, επί της οδού Κατσιμίδη, μεταξύ αστυνομικών και μαθητή του σχολείου.

Συγκεκριμένα, χωρίς λόγο και αιτία, μέλη μιας διμοιρίας MAT ζήτησαν ταυτότητα και προέβησαν σε έλεγχο της τσάντας ενός από τους τρεις ανήλικους μαθητές, που συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους, μετέφεραν υλικά για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου από τα εργαστήρια του Ε.Κ. στο 8ο ΕΠΑΛ.

Επιπλέον εξέφρασαν προσωπικές τους απόψεις, περί μη ύπαρξης γιορτής του Πολυτεχνείου.


Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη επίδειξη αστυνομικής τρομοκρατίας απέναντι στους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας που στηρίζουν και υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τη Δημόσια Εκπαίδευση και σε κανέναν δεν επιτρέπουμε να προσβάλει το ήθος και τον αξιοπρέπειά μας, πολύ περισσότερο να ασκεί οποιαδήποτε μορφή βίας εναντίον μας.




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ


Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Τραγάκη Δήμητρα Αϊβαζίδης Βασίλης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου