συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Παρεμβάσεις: Τα γεγονότα απαντούν στα ψέματα της ΔΑΚΕ για το σκάνδαλο στην ΕΔΟΘ με τα 120.000 του ΟΑΣΘ



Αγωνιστική Παρέμβαση - Συνεργαζόμενοι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 120.000€ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

Παραμονές εκλογών των ΕΛΜΕ σπεύδει η ΔΑΚΕ Δημοσίου να συνδράμει την ΔΑΚΕ Ε ΕΛΜΕ  με επίθεση στην Αγωνιστική Παρέμβαση Ε ΕΛΜΕ  γιατί σε ανακοίνωσή της  γράφει ότι το ΠΑΜΕ  ψήφισε για πρόεδρο της ΕΔΟΘ μέλος της ΔΑΚΕ που συγκαλύπτει το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ. Δεν μας εκπλήσσουν, εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ και άλλα στελέχη της ΔΑΚΕ παραβρίσκονταν στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ  που διέγραψε τον ΧΒ για να τον ενθαρρύνουν στις αθλιότητές του. 
Αφού μας πληροφορούν  ότι όλες οι παρατάξεις, πλην των Παρεμβάσεων, συγκρότησαν αναλογικό, διαπαραταξιακό προεδρείο (Αλήθεια το ΠΑΜΕ που κατήγγειλε ΔΑΚΕ και ΔΥΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ) για το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ, πώς συγκροτεί μαζί τους προεδρείο), εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί αναφέρουμε ότι η ΔΑΚΕ συγκαλύπτει το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ. Αναφέρουν ότι ως προηγούμενη διοίκηση έκαναν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και ότι με χρηστή διοίκηση κατάφεραν να αποπληρώσουν όλα τα χρέη της ΕΔΟΘ. 
Η αλήθεια είναι άλλη
Τον Οκτώβρη του 2017 ο ΟΑΣΘ πληροφόρησε την ΕΔΟΘ ότι οφείλει 120.000 ευρώ στον οργανισμό από κουπόνια. Ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, από την ΠΑΣΚ, παραιτήθηκε αναγνωρίζοντας την ευθύνη του. Τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018, μετά από ανακοινώσεις και πίεση των Παρεμβάσεων, αποφασίστηκε  μηνυτήρια αναφορά με αναφορά σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, πρόεδρο, γραμματείς, ταμίες, της περιόδου 2011-2017. Στη συνέχεια ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ αρνήθηκαν να προχωρήσουν και αμφισβήτησαν ακόμη και ότι δεν δόθηκαν τα χρήματα στον ΟΑΣΘ.
Τον Μάρτιο του 2018 πρόεδρος και γραμματέας της ΕΔΟΘ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ)  είπαν ότι έστειλαν στοιχεία για τη μήνυση στον δικηγόρο, αλλά χωρίς αναφορά σε ονόματα και πρότειναν επίσκεψη στον ΟΑΣΘ για να μη γίνει αγωγή. 
Τον Μάιο του 2018, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ επιχειρούν να αλλάξουν την απόφαση για μηνυτήρια αναφορά σε φυσικά πρόσωπα και κάποιοι εκπρόσωποί τους ψηφίζουν να σταματήσει κάθε δικαστική προσφυγή. Αποφασίζουν να κάνουν διακανονισμό με τον ΟΑΣΘ και να πληρώσει η ΕΔΟΘ, δηλαδή τα σωματεία μέλη της, τα χρήματα που δεν απέδωσαν  μέλη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, με πρώτο τον παραιτηθέντα πρόεδρο. 
Τον Νοέμβριο του 2019 αποφασίζουν να πληρώσει η ΕΔΟΘ, δηλαδή τα σωματεία μας, στον ΟΑΣΘ τις 120.000 ευρώ σε 38 δόσεις, αντί να τα πληρώσουν όσοι κριθούν υπεύθυνοι . 
Όλο αυτό το διάστημα αρνούνταν τη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ  για να μην συζητηθεί το θέμα, ενώ σε επανειλημμένες ερωτήσεις  για το  σημείο που βρίσκεται η δικαστική προσφυγή, αρνούνται να απαντήσουν. 
Αυτά όλα δεν είναι απόδοση ευθυνών σε αυτούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αλλά προσπάθεια συγκάλυψης. Υπενθυμίζουμε τις καταγγελίες των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και άλλων σωματείων για τη διαχείριση και την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου του ΟΑΣΘ, καθώς οι υπεύθυνοι για το ποσό που δεν αποδόθηκε έπεσαν στα μαλακά μιας και ανέλαβε η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ  να πληρωθούν από τα λεφτά των σωματείων μας αυτά που οι ίδιοι έπρεπε να πληρώσουν. 
Τολμούν να στοχοποιούν την Ε ΕΛΜΕ  γιατί δεν κατέβαλε στην ΕΔΟΘ  τη συνδρομή των μελών της για το 2020 όταν είναι  γνωστό ότι το 2020 δεν υπήρξαν συνδρομές επειδή δεν έγιναν εκλογές  λόγω καραντίνας.  Εξαιτίας της κακής οικονομικής τους κατάστασης όλες οι ΕΛΜΕ ζήτησαν να μην πληρωθεί η συνδρομή του 2020, όπως εξάλλου αποδέχθηκε και η ΟΛΜΕ.
 Τέλος, πάει πολύ να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που πέρσι δεν παρέδωσαν οικονομικό απολογισμό της ΕΛΜΕ, αλλά σκόρπια κομμάτια και νούμερα που  απορρίφθηκαν από όλους πλην ΔΑΚΕ  ως μη απολογισμός, ενώ φέτος χρεώνουν την ΕΛΜΕ με χιλιάδες ευρώ για να κάνουν εναντίον της δικαστικές προσφυγές για να ακυρώσουν την διαγραφή του Βαϊτσίδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου