συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΑΡΚ-Παρεμβάσεις: Διακήρυξη εκλογών για το ΔΣ της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης – 21.12.2022

Διακήρυξη εκλογών για το ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκησ – 21.12.2022

 


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
 
Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διακήρυξη εκλογών για το ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ – 21.12.2022

Τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ) στο προσκήνιο

Όχι στην φτώχεια - Αυξήσεις  τώρα στους μισθούς μας

Όχι στην υποταγή της ΟΛΜΕ στα σχέδια της κυβέρνησης  

Οι εκλογές της ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία με την κυβέρνηση να προωθεί τα πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί, όταν άνοιξε δρόμος με τον συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, αντιπαρατεθήκαμε σε αυτήν την πολιτική. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) συμπλέουν με τα σχέδια Κεραμέως και μετατρέπουν την ΟΛΜΕ σε κακέκτυπο της ΓΣΕΕ. Να ανακόψουμε μια τέτοια εξέλιξη με ισχυρές ΕΛΜΕ! Να στηρίξουμε το σωματείο μας, να του δώσουμε μαχητική κατεύθυνση, για να είναι στήριγμα του κλάδου και αντίπαλο δέος που θα υπερασπίζεται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

Η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας να μπλοκάρει τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, βάζοντας σαν προϋπόθεση την ατομική αξιολόγηση, δεν φανέρωσε μόνο τον αυταρχισμό και τις πραγματικές προθέσεις. Καταγράφει και την χρεοκοπία της γραμμής της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που αρνείται τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και μιλάει για μια άλλη, δήθεν καλή αξιολόγηση. Στην πράξη είναι ανύπαρκτη αυτή την κρίσιμη ώρα. Αναδείχτηκε και το αδιέξοδο της λογικής του ΠΑΜΕ που παρά τις διακηρύξεις, δεν στηρίζει την πρόταση για απεργία-αποχή από την ΕΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση, τον μόνο δηλαδή δρόμο που έχει περιγραφεί και υιοθετείται από μια σειρά ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ αλλά και το μόνο τρόπο να μετατοπιστεί η ΟΛΜΕ.

Να τελειώνουμε με το μοντέλο του συνδικαλισμού της συνδιαλλαγής και υποταγής

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), με την υποταγή στα σχέδια της Κεραμέως, έχουν οδηγήσει ένα ιστορικό σωματείο στο τέλμα και άφησαν τον κλάδο συνδικαλιστικά ακάλυπτο και χωρίς σχέδιο αγώνα. Λειτουργούν με πραξικοπήματα και αντιδημοκρατικές ενέργειες (ανέβαλαν ΓΣ προέδρων στις 22/10 για να μην καταψηφιστεί η απόφασή τους για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, οργάνωσαν παρωδία ΓΣ προέδρων στις 19/11, χωρίς να γίνουν ΓΣ των ΕΛΜΕ, για να νομιμοποιήσουν τους ψευτοαιρετούς, δε στηρίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης, τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, ούτε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, κ.ά.) και δημιούργησαν σοβαρό ρήγμα με τη βάση του κλάδου.

 

Με όπλο την απεργία αποχή να σταματήσουμε την αξιολόγηση

Για τρίτη χρονιά το ΥΠΑΙΘ επιμένει να προωθεί την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και παρόλο που έχει τη στήριξη των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο κλάδος συνεχίζει να μην παραδίδεται. ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  συνεχίζουμε τον αγώνα με την απεργία-αποχή με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2014 σταμάτησαν τις απολύσεις. Τον μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου με πραξικόπημα προσπάθησαν να σταματήσουν  ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ενώ το ΠΑΜΕ έμεινε στα λόγια κατά της αξιολόγησης υπονομεύοντας την απεργία-αποχή και σπέρνοντας σύγχυση στον κλάδο με την πολυγλωσσία του (απεργία αποχή από την ΟΛΜΕ, ενιαία κείμενα, στάσεις εργασίας, κ.ά.). Το ΥΠΑΙΘ, έστειλε πέρσι τον κλάδο στα δικαστήρια, ενώ φέτος άρχισε τις πειθαρχικές διώξεις για να σπείρει τον φόβο, εμπαίζει τους νεοδιόριστους, παράτυπα δεν τους μονιμοποιεί και ετοιμάζεται για την αξιολόγησή τους.

Ήττα της Κεραμέως στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία!

Τα αποτελέσματα με τη συντριπτική αποχή του κλάδου, 72% στο Δυτικό ΠΥΣΔΕ, 68% στο ανατολικό και 65% πανελλαδικά, αποτελούν νίκη και ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια Κεραμέως για τηλεσωματεία και καταδίκη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους. Είναι συγχρόνως δυνατό χαστούκι στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ, που συντάχθηκαν με την Κεραμέως και εφαρμόζουν τον νόμο Χατζηδάκη. Δεν αναγνωρίζουμε τους ψευτοαιρετούς από τις εκλογές παρωδία. Οι  38 ΕΛΜΕ που κάλεσαν τις ΕΛΜΕ σε αποχή και τις εμπιστεύτηκε ο κλάδος, να συνεχίσουν τον συντονισμό των ΕΛΜΕ. Πολύ περισσότερο μπροστά στην απαράδεκτη διαχείριση, για άλλη μια φορά, με τα κενά στα σχολεία και το μπαράζ παρατυπιών στις τοποθετήσεις. Οι διευθύνσεις αρνήθηκαν τα πάγια αιτήματα για διαφανείς διαδικασίες και παραβίασαν δικαιώματα εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα αναπληρωτών (τοποθετήσεις Σαββατοκύριακο, χωρίς δικαίωμα ενστάσεων, ούτε και δικαίωμα βελτιώσεων).

Υπόθεση όλων των καθηγητών η ΕΛΜΕ να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα

Δεν θα μας υποτάξουν! Ενισχύουμε το συντονισμό ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1. ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ)

2. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

3. ΑΡΙΔΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

4. ΓΑΡΔΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΓΕΛ ΡΕΝΤΙΝΑΣ)

5. ΔΗΜΗΤΡΟΥΔΗΣ ΠΑΝΟΣ (2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥΜΠΑΣ)

6. ΘΕΟΛΟΓΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ (1ο ΓΕΛ ΠΥΛΑΙΑΣ)

7. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΦΩΤΗΣ (30o ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

8. ΚΑΤΑΓΗ ΑΛΙΚΗ (ΓΕΛ ΜΑΔΥΤΟΥ)

9. ΚΕΡΑΣΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ)

10. ΚΥΡΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΙΔ.ΓΥΜΝ.ΛΥΚ. ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ)

11. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ)

12. ΛΕΦΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (27ο ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

13. ΜΑΝΔΡΑΛΗ ΜΑΡΙΑ (27ο ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

14. ΜΑΡΚΑΚΗ ΕΦΗ (20ο ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

15. ΠΑΡΟΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΓΕΛ ΧΟΡΤΙΑΤΗ)

16. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΩΝ)

17. ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

18. ΣΠΥΡΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΣ (2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ)

19. ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΟΥ ΝΟΠΗ (31o  ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

20. ΤΣΟΥΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (1ο ΓΕΛ ΠΥΛΑΙΑΣ)

21. ΦΑΣΛΑ ΠΗΓΗ (Γ/ΣΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ)

22. ΧΑΛΙΣΙΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ (18ο ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

 

ΓΙΑ Ε.Ε.

ΑΝΝΑ ΔΑΝΗ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

 ==========================================

Ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων Οργάνων (ΔΣ και ΕΕ) της Δ' ΕΛΜΕΘ:
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, 14.30-19:00 (32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου (Καρδίτσης 1Α – Χαριλάου Τ.Κ. 54249 – Δίπλα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας)

Απολογιστική Γενική Συνέλευση Δ' ΕΛΜΕΘ:
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 18:00 (32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης – 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου (Καρδίτσης 1Α – Χαριλάου Τ.Κ. 54249 – Δίπλα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου