συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκπ. Ν.Ηρακλείου: αφίσα-διακήρυξη-ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΛΜΕ


 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκπ. Ν.Ηρακλείου

 

Δεν θα μας υποτάξουν! Βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο, δικαιώματα, αρχές και αξίες!

Όχι στην φτώχεια - Αυξήσεις  τώρα στους μισθούς!

Όχι στην υποταγή της ΟΛΜΕ στα σχέδια Κεραμέως και κυβέρνησης  

Με τις ΕΛΜΕ - αγώνας διαρκείας - απεργία αποχή - συντονισμός ΕΛΜΕ  ΣΕΠΕ

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΌΧΙ στους πολέμους του κεφαλαίου! Ειρήνη,φιλία, διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς

Δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι… «ο δρόμος ανοίγεται βαδίζοντας»

                                       Κρίσιμες εκλογές για να συνεχίσει η ΕΛΜΕ το δρόμο του αγώνα

Οι εκλογές της ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία με την κυβέρνηση – ΕΕ – ΟΟΣΑ να προωθούν τα πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί με το συντονισμό ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ αντιπαρατεθήκαν με την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και συνεχίζουν. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) συμπλέουν με τα σχέδια Κεραμέως και μετατρέπουν την ΟΛΜΕ σε κακέκτυπο της ΓΣΕΕ. Να ανακόψουμε μια τέτοια εξέλιξη με ισχυρές ΕΛΜΕ! Στις εκλογές θα κριθεί αν η ΕΛΜΕ μας θα βαδίσει το δρόμο του αγώνα και θα συμπορευτεί με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (συντονισμός ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ) ή αν θα γίνει ένα κακέκτυπο της ΟΛΜΕ.

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει τελειωμό

Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την  πιο σκληρή αντιλαϊκή – αντεργατική – αντιεκπαιδευτική πολιτική που επιδεινώνει δραματικά τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό! Οι τιμές στα βασικά είδη, στα καύσιμα, στο ρεύμα, εκτοξεύονται στα ύψη.  Αντί για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις εξαγγέλλουν επιδόματα φιλευσπλαχνίας. Με νομοσχέδιο για την υγεία δίνουν νέο χτύπημα στο δημόσιο σύστημα υγείας και το οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση. Καταργούν τις πρόωρες συντάξεις, εμπαίζουν τους συνταξιούχους, ετοιμάζουν επιδρομή στο Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Ανακοινώνουν νέο προϋπολογισμό με αυξήσεις δισεκατομμυρίων σε φόρους που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι,  επιδοτούν τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ μειώνουν τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Με χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών παραδίδουν τα σπίτια των απλών ανθρώπων στα αρπακτικά της αγοράς. Η βάρβαρη αυτή πολιτική υλοποιείται με πρωτοφανή αυταρχισμό, ποινικοποίηση απεργιών, τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη.  

Την ίδια στιγμή η εμπλοκή της κυβέρνησης στον πόλεμο στην Ουκρανία, η βαθύτερη πρόσδεση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μόνο δυσάρεστες συνέπειες μας επιφυλάσσουν. 

Το δημόσιο σχολείο στη δίνη της νεοφιλελεύθερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  υλοποιεί με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που διαλύουν τη Δημόσια Εκπαίδευση.  Tα αποτελέσματα της εφαρμογής των σκληρών εξεταστικών μέτρων (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, PISA) αποκλείουν τη νέα γενιά από τη μόρφωση και τα δικαιώματά της. Με την αξιολόγηση και την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας προωθούν την κατηγοριοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των σχολείων. Καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, μετατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις σε λάστιχο με το 1/4 να είναι αναπληρωτές. Χαμηλοί μισθοί και φτωχοποίηση των εκπαιδευτικών, συνέχιση της υπoχρηματοδότησης, ενώ οι διορισμοί δεν επαρκούν και οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν καλύπτουν τα κενά.Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί ήδη περίπου 500 αναπληρωτές στο Ηράκλειο, ενώ πολλοί μη αντέχοντας το κόστος δεν αποδέχονται .Τα προβλήματα με τις τοποθετήσεις στο ΠΥΣΔΕ καλά κρατούν, όταν ραντίζουν αναπληρωτές σε 3 έως 5 σχολεία, διαλύοντας τις ζωές τους και το εκπαιδευτικό έργο.

Να τελειώνουμε με το μοντέλο του συνδικαλισμού της συνδιαλλαγής και υποταγής

Τη χρονιά που πέρασε προσπαθήσαμε ώστε η ΕΛΜΕ μας να λειτουργήσει ως όργανο διεκδίκησης και  αγώνα.   Από την άλλη μεριά, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), με την υποταγή στα σχέδια της Κεραμέως, έχουν οδηγήσει ένα ιστορικό σωματείο στο τέλμα και άφησαν τον κλάδο συνδικαλιστικά ακάλυπτο και χωρίς σχέδιο αγώνα. Λειτουργούν με πραξικοπήματα και αντιδημοκρατικές ενέργειες (ανέβαλαν ΓΣ προέδρων στις 22/10 για να μην καταψηφιστεί η απόφασή τους για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές, οργάνωσαν παρωδία ΓΣ προέδρων στις 19/11, χωρίς να γίνουν ΓΣ των ΕΛΜΕ, για να νομιμοποιήσουν τους ψευτοαιρετούς, δε στηρίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης, τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, ούτε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, κ.ά.) και δημιούργησαν σοβαρό ρήγμα με τη βάση του κλάδου.

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ μας τη χρονιά που μας πέρασε, πήραμε αποστάσεις, από αυτό το μοντέλο συνδικαλισμού της  ηγεσίας της ΟΛΜΕ, της ανοιχτής συνδιαλλαγής με την κυβερνητική πολιτική.

Με τη δεύτερη έδρα που μας εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοι πέρυσι και τη διαμόρφωση μιας αγωνιστικής πλειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο  (5-4), συμβάλαμε ώστε η ΕΛΜΕ να πάρει σημαντικές αγωνιστικές αποφάσεις με: α) στάσεις εργασίας στις συνεδριάσεις για την αξιολόγηση β) κήρυξη απεργίας αποχής από μέντορες συντονιστές μαζί με άλλες 27 ΕΛΜΕ και γ) απόφαση για αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές για τους αιρετούς και συμμετοχή της ΕΛΜΕ μας στο κοινό μέτωπο τον 38 ΕΛΜΕ που με Σύσκεψη στην Αθήνα και κοινή αφίσα κάλεσαν σε αποχή κόντρα την υποταγμένη πλειοψηφία της ΟΛΜΕ εκφράζοντας την αντίθεση του κλάδου. δ) ακόμα με παραστάσεις διαμαρτυρίας η ΕΛΜΕ ανέδειξε καίρια προβλήματα των σχολείων (αυθαιρεσίες διευθυντών π.χ ΕΕΕΕΚ, 7ο γυμν, άδειες, μονιμοποίηση νεοδιόριστων, έκδοση ψηφισμάτων αλληλεγγύης για τους αγώνες εργαζομένων και διωκόμενων Αγωνιστών).

Ήττα της Κεραμέως στις

ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία!

Τα αποτελέσματα με τη συντριπτική αποχή του κλάδου, 70% στο ΠΥΣΔΕ Ηρακλείου και 65% πανελλαδικά, αποτελούν νίκη και ηχηρό μήνυμα ενάντια στα σχέδια Κεραμέως για τηλεσωματεία και καταδίκη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους. Είναι συγχρόνως δυνατό χαστούκι στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ(ΠΑΣΚ), που συντάχθηκαν με την Κεραμέως και εφαρμόζουν το νόμο Χατζηδάκη. Δεν αναγνωρίζουμε τους ψευτοαιρετούς από τις εκλογές παρωδία. Οι  38 ΕΛΜΕ που κάλεσαν τις ΕΛΜΕ σε αποχή και τις εμπιστεύτηκε ο κλάδος, να συνεχίσουν το συντονισμό των ΕΛΜΕ.

Με όπλο την απεργία αποχή

να σταματήσουμε την αξιολόγηση


 

Για τρίτη χρονιά το ΥΠΑΙΘ επιμένει να προωθεί την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και παρόλο που έχει τη στήριξη των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο κλάδος συνεχίζει να μην παραδίδεται. ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  συνεχίζουν τον αγώνα με την απεργία αποχή με την οποία οι  δημόσιοι υπάλληλοι το 2014 σταμάτησαν τις απολύσεις. Τον μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου με πραξικόπημα προσπάθησαν να σταματήσουν  ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, ενώ το ΠΑΜΕ έμεινε στα λόγια κατά της αξιολόγησης υπονομεύοντας την απεργία αποχή και σπέρνοντας σύγχυση στον κλάδο με την πολυγλωσσία του (απεργία αποχή από την ΟΛΜΕ, ενιαία κείμενα, στάσεις εργασίας, κ.ά.). Το ΥΠΑΙΘ, έστειλε πέρσι τον κλάδο στα δικαστήρια, ενώ  φέτος άρχισε τις πειθαρχικές διώξεις δ/ντών για να σπείρει το φόβο, εμπαίζει τους νεοδιόριστους, παράτυπα δεν τους μονιμοποιεί και ετοιμάζεται για την αξιολόγησή τους.  Με την ενίσχυση του μετώπου των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ στην απεργία αποχή, μπορούμε να σταματήσουμε τις διώξεις και την αξιολόγηση.

Η παράταξή μας

Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, πέρα από την καθοριστική συμβολή μας στις παραπάνω πλειοψηφικές αποφάσεις της ΕΛΜΕ μας, παλέψαμε σταθερά και αταλάντευτα για την αγωνιστική ταξική ενότητα του κλάδου ενάντια σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με στόχο την πλήρη υποταγή της εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς, για ένα σχολείο φθηνό, υποταγμένο, επιχειρηματικό, με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ. Πιο συγκεκριμένα, τη χρονιά που πέρασε ως Αριστερή Παρέμβαση Συσπείρωση:

1) Προτείναμε τη συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου από τις τρεις πλειοψηφούσες δυνάμεις (Αριστερή Παρέμβαση Συσπείρωση, Αγωνιστική Συσπείρωση(ΠΑΜΕ) και  Αγωνιστική Παρέμβαση) προωθητικό -και όχι διαλυτικό για τη λειτουργία του σωματείου, όπως συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα με το προεδρείο στα χέρια Εκπαιδευτικής Προοπτικής (ΣΥΝΕΚ) και ΠΕΚ(ΠΑΣΚ). Δυστυχώς το ΠΑΜΕ και  Αγωνιστική Παρέμβαση αρνήθηκαν δίνοντας το προεδρείο για άλλη μία χρονιά στις δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού (ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) που καταγγέλλουν!!! Το μεν ΠΑΜΕ προτείνοντας αναλογικό προεδρείο, αλληλοψηφίστηκε με Εκπαιδευτική Προοπτική και ΠΕΚ για να πάρει τη θέση του γραμματέα, ενώ η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, αντιτείνοντας ότι «δεν υπάρχουν ταξικοί συσχετισμοί», αναγνώρισε μόνο για τον εαυτό της αγωνιστικά, ταξικά εύσημα αρνούμενη τη συγκρότηση  ενωτικού αγωνιστικού προεδρείου !

2) Μετά το ξεπούλημα της απεργίας- αποχής από την αξιολόγηση από τις δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού στην ΟΛΜΕ, πρωτοστατήσαμε στον αγώνα για τη συνέχεια της. Προτείναμε την κήρυξη απεργίας αποχής από την ΕΛΜΕ μας, συμμετέχοντας στο μέτωπο των υπολοίπων 27 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που συνεχίζουν. Δυστυχώς η άρνηση του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψε την υλοποίηση της πρότασης μας.

3)Καταγγείλαμε τη δοτή ΟΛΜΕ με τη σκόπιμα καθυστερημένη διεξαγωγή του 20ου συνεδρίου καθώς και τις αντικαταστατικές διαδικασίες στο Συνέδριο το καλοκαίρι του  2022 ,με την αποδοχή μιας καλής αξιολόγησης από την πλειοψηφία ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ, ΠΕΚ. 4) Αντιταχθήκαμε σε όλα τα αντίεκπαιδευτικά μέτρα εξετάσεις PISA, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων.  5) Στηρίξαμε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των συναδέλφων: α) για να δοθούν οι άδειες ανατροφής με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την παρέμβαση αντιπροσώπου μας από την ΑΔΕΔΥ                        β)Πρωτοστατήσαμε για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων 2020 της Ειδικής Αγωγής, κόντρα στην προσπάθεια του Υπουργείου να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση για τη μονιμοποίηση τους με βάση το νόμο Γαβρόγλου (προσοντολόγιο (4589/19) και το νόμο Κεραμέως (4823/21) για την αξιολόγηση. Συμμετείχαμε στην Πανελλαδική Διαδικτυακή Σύσκεψη του συντονιστικού αναπληρωτών - νεοδιόριστων με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα για την άμεση μονιμοποίηση τους χωρίς καμία προϋπόθεση- αξιολόγηση. Καταθέσαμε ψήφισμα για την άμεση ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ στο πρόσφατο 38ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. (6-8/12/2022)

6) Καταγγείλαμε την εγκληματική για τη εκπαίδευση κυβερνητική πολιτική των μειωμένων διορισμών και προσλήψεων –και μάλιστα σε καιρό πανδημίας- σε σχέση με τις ανάγκες και τα  κενά. Διεκδικούμε διορισμό όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Υπερασπίσαμε τα δικαιώματα των αναπληρωτών, καταγγέλλοντας την παραβίαση τους από το ΥΠΑΙΘ με το νέο τρόπο πρόσληψης και  προτεραιοποίησης των κενών, παραβιάζοντας κάθε αρχή διαφάνειας, ισοτιμίας και ελέγχου, μοιράζοντας «φύλλα πορείας» και «πακέτα θέσεων», στρώνοντας το έδαφος για πελατειακές σχέσεις  και «εξυπηρετήσεις».

Για τη στάση των άλλων παρατάξεων στην ΕΛΜΕ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (ΣΥΝΕΚ) και η ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) λειτουργούν ως πιστά αντίγραφα της  κεντρικών παρατάξεών τους που συμπλέουν ανοιχτά με την κυβερνητική ΔΑΚΕ και σφιχταγκαλιασμένοι οδηγούν τον κλάδο σε αδράνεια και υποταγή.  Δεν ψηφίζουν αγωνιστικές προτάσεις στα ΔΣ και στις ΓΣ , δεν υλοποιούν και υπονομεύουν τις πλειοψηφικές αποφάσεις του σωματείου. Σε ρόλο Κεραμέως και πέρσι και φέτος  τρομοκρατούν τους συναδέλφους για να μη συμμετέχουν στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ μας από μέντορες -συντονιστές και στις στάσεις εργασίας από την αξιολόγηση. Σημείο τομής της κατρακύλας των δυνάμεων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (ΣΥΝΕΚ), ΠΕΚ ήταν το ξεπούλημα του αγώνα κατά της αξιολόγησης και η ταύτισή τους με τα σχέδια Κεραμέως στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία που ο κλάδος τους γύρισε την πλάτη. Παρά την απόφαση της ΕΛΜΕ για ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές και οι δύο συμμετείχαν σ΄αυτές βάζοντας πλάτη στην εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη και τον έλεγχο των σωματείων από το κράτος. Αφήνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων, ελπίζουν πως μία πιθανή κυβερνητική εναλλαγή θα πατήσει πάνω στην εμπεδωμένη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και την ίδια στιγμή θα έχει καθαρίσει το τοπίο από έναν αγωνιστικό κλάδο που θα βάζει φραγμό και θα ανατρέπει τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ και  ΟΟΣΑ. Συντάσσονται σχεδόν πάντα με το μέρος της διοίκησης αρνούνται τις ενημερώσεις σχολείων ως ΕΛΜΕ, υπονομεύοντας το ρόλο και τη δύναμη του σωματείου, προσβλέποντας μόνο σε εκλογικά οφέλη.

Μεγάλες ευθύνες έχει και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ) που δεν συντάσσεται με το συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση και δεν συμβάλλει στη δημιουργία ενός άλλου ανεξάρτητου κέντρου αγώνα κόντρα στην υποταγμένη πλειοψηφία της ΟΛΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι δεν ψήφισε ούτε στάσεις εργασίας από τις συνεδριάσεις για την αυτοαξιολόγηση παρά μόνο φέτος, πιεζόμενο από τις αντιδράσεις των συναδέλφων συμβάλλοντας έτσι μαζί με τις άλλες δυνάμεις στην απογοήτευση και την υποταγή του κλάδου στο αντιδραστικό το μέτρο της αξιολόγησης.  Γενικότερα δεν κλιμακώνει τον αγώνα, κρύβεται πίσω από την ΟΛΜΕ την ΑΔΕΔΥ  με αγώνες χαμηλής έντασης προσβλέποντας στην κάλπη.

Η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ επίσης καλεί γενικόλογα σε αντίσταση, αρνείται συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, περιμένει και εκείνη την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, όταν είναι γνωστή η στάση τους και συμπορεύεται στις συγκεντρώσεις με τις δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Δεν στηρίζει με θέρμη το συντονισμό των ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ (πέρσι δεν συμφώνησε (!)) που όπως αποδεικνύεται είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στην αξιολόγηση. Δεν συμβάλλει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κέντρου αγώνα και ενός μάχιμου, πολιτικά επικίνδυνου κινήματος που θα συγκρούεται με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και θα αποσπά νίκες.

Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη 

  Πολύμορφος αγώνας διαρκείας


Η κυβέρνηση, παρά τον άκρατο αυταρχισμό της, απέτυχε να βάλει στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Το Φοιτητικό κίνημα τους ανάγκασε σε υποχώρηση  για την αστυνομία στα ΑΕΙ. Οι αγώνες της efood, στην coscο, στη Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετά τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη και στο Πολυτεχνείο, οδηγούν σε αποκλιμάκωση τους αγώνες και δεν πρότείνουν απεργιακό βήμα. Το ΠΑΜΕ προτείνει ένα μεσημεριανό συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού! Οι Παρεμβάσεις προτείνουμε ο κλάδος να προχωρήσει σε αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας με άμεσα απεργιακά βήματα (24ωρη απεργία ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ στις 15/12 και 48ωρη απεργία αμέσως μετά τις γιορτές, και νέες Γ.Σ. κλιμάκωσης). Αυτή την πρόταση καταθέσαμε και στη ΓΣ των προέδρων στις 19/11 και στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (6-8/12) την οποία ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ (!!!). Η ΟΛΜΕ οφείλει, μετά την  24ωρη απεργία για τις 15/12 να εξαγγείλει ΓΣ συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Αιτήματα – διεκδικήσεις

Ø Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.000 καθαρά, επιστροφή 13ουκαι 14ου μισθού.

Ø Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια, του χρηματιστήριου ενέργειας και της ρήτρας αναπροσαρμογής. Να μπει πλαφόν στις τιμές!

Ø Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο (ρεύμα, ενέργεια, κ.ά.)

Ø Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι και να διοριστούν όλοι οι αναπληρωτές . Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.

ØΟΧΙ στην αξιολόγηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών!   Δημοκρατία στα σχολεία. 

ØΚατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια και χωρίς όριο ηλικίας.

Ø Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο.

ØΌχι στην υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης.

Ø Αύξηση των δαπανών για Υγεία και Παιδεία.

ØΚατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Ενιαίο 12χρονο σχολείο – δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. 

ØΌχι στην κατάργηση των συλλόγων διδασκόντων.

ØΝα επανέλθουν το ωράριο στο επίπεδο πριν το 2013, καθώς και οι ειδικότητες που εξοστρακίστηκαν.

 Ø Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό, κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση ν. Χατζηδάκη.

Ø Ανατροπή της κυβέρνησης και όποιου υλοποιεί την ίδια πολιτική– ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κεφαλαίου.

Ø  Όχι στο σύμφωνο σταθερότητας και την επιτήρηση από την ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.

Ø Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Υπόθεση όλων των καθηγητών η ΕΛΜΕ

να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα

Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί εάν η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο του αγώνα και θα αντιπαρατεθεί με την σκληρή επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. ή θα γίνει δέσμια των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που επιδιώκουν να μετατρέψουν την ΕΛΜΕ σε αντίγραφο της ΟΛΜΕ και να την οδηγήσουν στο τέλμα και στην αδράνεια.

Με τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

για σωματεία που ενώνουν, παλεύουν, νικάνε!

Η Αριστερή Παρέμβαση, είναι ανεξάρτητο σχήμα και δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό φορέα. Στις γραμμές της συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ όλο το φάσμα της αριστεράς και ανένταχτοι αγωνιστές.  Επίμονα υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια των σωματείων και των αγώνων μας από το κράτος.

Οι Παρεμβάσεις είναι γέννημα και θρέμμα της βάσης του κλάδου και των μεγάλων αγώνων (1988, 1997, 2013). Πιστεύουμε στην κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων και στην αγωνιστική ενότητα του κλάδου και αυτό επιβεβαιώνει η συμμετοχή πολλών ανένταχτων αγωνιστών στις Παρεμβάσεις.        

                             Δεν θα μας υποτάξουν!

Στις 21 του Δεκέμβρη

ψηφίζουμε – στηρίζουμε

«Αριστερή Παρέμβαση – Συσπείρωση»

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

(συµµετέχουµε στο πανελλαδικό δίκτυο

των Αγωνιστικών Παρεµβάσεων- Συσπειρώσεων-Κινήσεων Δ.Ε.)

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Βαμβουκάκη Αικατερίνη, ΠΕ02, ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας (Αναπλ.)

Βαρδαλαχάκης Ιωάννης, ΠΕ80,  2ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Καλαθάκης Νικόλαος ,  ΠΕ79 ,  Γυμνάσιο Μοιρών (Αναπλ.)

Λαμπράκης Στυλιανός,  ΠΕ11,   Γυμνάσιο  Γουβών

Λιαρόπουλος Παύλος,  ΠΕ78,  Γυμνάσιο Μοιρών (Αναπλ.)

Οικονοµάκη Μαρία,  ΠΕ02,  Γυμνάσιο Ν. Αλικαρνασσού

Παναγούλιας Παναγιώτης, ΠΕ87.05, 2ο ΕΠΑΛ                                    

Παπαστεφανάκη Ελευθερία ,  ΠΕ02,   Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου

Σβάρνα Καλλιόπη , ΠΕ02, 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου       

Σκαρσουλή Ευαγγελία ,  ΠΕ02,  Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Τρούλη Αντιγόνη,  ΠΕ02,  Γυμνάσιο Καστελλίου

Τρουλλινάκη Μαριλένα,  ΠΕ07,   ΓΕΛ Γουβών (Αναπλ.)

Τσαγλιώτης Γεώργιος,  ΠΕ04.01, Γυµνάσιο Θραψανού

Φαγογένης Κων/νος ,  ΠΕ02, Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου

Χαμέτη Ειρήνη , ΠΕ02, 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου