συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον ταμία του σωματείου οικοδόμων

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 
Θεσσαλονίκη, 1-12-2022

Προξένου Κορομηλά 51



Ψήφισμα συμπαράστασης στον ταμία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης

που απολύθηκε από τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της πόλης την κατάπτυστη στάση της εργοδοσίας της «Ηλεκτροδυναμικής», υπεργολάβου στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία σήμερα (01/12/2022) ανακοίνωσε στον ταμία του Συνδικάτου Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης την απόλυσή του με γελοίες δικαιολογίες.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας μετά από απόφαση Συνέλευσης και με τη στήριξη του Συνδικάτου τους, αγωνίζονται για την αύξηση των μεροκάματών τους και την κατοχύρωση δικαιωμάτων μέσα από την υπογραφή διμερούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μάλιστα, η ανακοίνωση της απόλυσης έγινε μερικές μέρες μετά την κατάθεση της πρότασης για ΣΣΕ στην εταιρία και τη μέρα που είχε οριστεί ραντεβού με την εργοδοσία για να απαντήσει στην πρόταση των εργαζομένων!!!


Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και των αγώνων τους για μια καλύτερη ζωή, θα παίρνει την απάντηση που πρέπει, μέσα από την ολόπλευρη εργατική αλληλεγγύη μας και την προσπάθεια αυτές οι εστίες αγώνα να δυναμώνουν σε περισσότερους χώρους, σε όλους τους κλάδους.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη έδειξε ότι δεν θα ανεχτούμε τη νέα επίθεση στις ζωές μας. Έβγαλε τους εργαζόμενους στο προσκήνιο και απέδειξε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Δυναμώνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε την πάλη.

Απαιτούμε:

- Να παρθεί ΤΩΡΑ πίσω η απόλυση του συναδέλφου

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των εργαζομένων της εταιρίας και του Συνδικάτου τους.


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Για το Δ.Σ.


Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου