συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

ΑΚΙΣ -ΟΤΑ (Παρεμβάσεις) για την απεργία 10/4: αγώνας για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις




 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

            Το τσουνάμι των ελαστικών μορφών εργασίας στους Δήμους έχει κατακλύσει εδώ και χρόνια όλες τις υπηρεσίες. Κάθε λογής συμβάσεων έχουν αντικαταστήσει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όπου οι συμβασιούχοι δεν είναι αρκετοί, τότε έρχεται ο ιδιώτης δια μέσω των απευθείας αναθέσεων υπηρεσιών, ή οι αναπτυξιακές εταιρείες για να ολοκληρώσουν τελικά το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης. Σχέδιο που δεν είναι καινούργιο, αλλά αποτελεί στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου τον οποίον υπηρετούν και έχουν υπηρετήσει πιστά και απαρέγκλιτα όλες οι  κυβερνήσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια, τραγικές ευθύνες  βαραίνουν την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή)  με πιστούς συνοδοιπόρους της την ΔΑΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν οργάνωσαν πότε έναν αποτελεσματικό αγώνα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Τελευταίο και τρανταχτό  παράδειγμα, μετά από απόφαση του Βορίδη για την μη  ανανέωση  των συμβάσεων για τον covid  στα  τέλη Μαΐου, που η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε και τη λήξη του συνδικαλιστικού αγώνα επισήμως με μία απλή 24ωρη απεργία.

Ήταν τότε που χιλιάδες εργαζόμενοι/ες θα βρισκόντουσαν στο δρόμο και που ζητούσαν από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει τον αγώνα, ωστόσο για άλλη μία φορά τα συνδικαλιστικά της στελέχη, έδειξαν τον αγώνα των δικαστηρίων. Αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται και αυτόν διαφημίζουν πανηγυρίζοντας στα social media. Ακόμα και μετά  την διάταξης Βορίδη για την υποχρεωτική άσκηση ένδικων μέσων από τους Δημάρχους  σε περίπτωση θετικής πρωτόδικης απόφασης ακόμα και τότε, τα ¨έμπειρα¨ συνδικαλιστικά στελέχη έδειχναν τον ¨αγώνα¨ των δικαστηρίων.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ έχουμε καταθέσει επανειλημμένα την θέση και την πρότασή μας για την ανάγκη πολύμορφων και διαρκών κινητοποιήσεων με στόχο τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαναφέραμε την πρότασή μας, με αίτημα για σύγκληση Γεν.Συμβ. προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση του αγώνα για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η οποία δεν έγινε δεκτή. Για όλους μας είναι ξεκάθαρο ότι όλοι και όλες που δουλεύουν στους δήμους με ελαστικές μορφές εργασίας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για όλους, εκτός από την πλειοψηφία της ΠΟΕ –ΟΤΑ και τους συνοδοιπόρους της. Άλλα λένε στο πεζοδρόμιο και άλλα μέσα στις αίθουσες των συνεδριάσεων. Αποφασίστηκε ομόφωνα, από όλες τις παρατάξεις της Ε.Ε, η απεργία για την Μ. Δευτέρα, πιστεύοντας όλοι τους ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συνέχισης. Για αυτό και δεν πρότεινε κανείς τους κάτι για μετά την απεργία, ούτε αναρωτήθηκε κανείς τους μετά την απεργία τι;;

Η προεκλογική περίοδος δίνει την δυνατότητα σε όλους να μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη και να είναι με το ¨μέρος μας¨. Και σε αυτούς που έχουν κυβερνήσει αλλά και σε αυτούς που οργανώνουν κοινοβουλευτικές επερωτήσεις χωρίς κινηματικούς αγώνες. Την περίοδο αυτή, που ¨όλοι μας αγαπάνε¨ πρέπει να την μετατρέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις, με την δική μας οργάνωση, με τους δικούς μας αγώνες σε περίοδο αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι αναμονής του εκλογικού αποτελέσματος.

Ένα τέτοιο σχέδιο, δεν θέλει να το υπηρετήσει ο αστικοποιημένος, γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της ηγεσίας της ΠΟΕ –ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες καταλαβαίνουν ότι δεν καλύπτονται από αυτόν τον συνδικαλισμό (που σε αρκετές περιπτώσεις δεν τους αντιμετωπίζει και ως μέλη του σωματείου στον δήμο που δουλεύουν) ούτε για τα βασικά τους αιτήματα, πόσο μάλλον για την διεκδίκησή τους για την παραμονή στην εργασία και την μονιμοποίησή τους.

Μόνο αν πάρουμε την τύχη των κινητοποιήσεων στα χέρια μας, με δικές μας αγωνιστικές επιτροπές, μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, έναν αγώνα με διάρκεια, που δεν θα υποχωρεί στην πρώτη δυσκολία, που θα συντονίζεται με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε κάθε δήμο, που θα εξασφαλίζει τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις σε όλους τους δήμους της χώρας. Σε συντονισμούς σωματείων, σε συνεδριάσεις ανά περιφέρεια ή νομό των Δ.Σ. ή των επιτροπών αγώνα. Σε οργάνωση ποικιλόμορφων δράσεων και κατά την διάρκεια των εορτών. Στην οργάνωση νέων κινητοποιήσεων.  Η απεργία της Μ. Δευτέρας 10/4 να σημάνει  την συνάντηση όλων των εργαζόμενων που δεν θέλουν να υποταχτούν στη μοίρα που τους επιφυλάσσουν η κυβέρνηση από τη μία και ο υποταγμένος συνδικαλισμός από την άλλη. Από την οργάνωση και την αποφασιστικότητά μας εξαρτάται αν θα νικήσουμε. Να το κάνουμε όπως στην Γαλλία.

 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ      ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 10/4,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 10:00

 

 

 


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου