συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Για τα αποτελέσματα των εκλογών 2-4-23 στη Μαθηματική Εταιρεία


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Της  Κίνησης  για  την  Αλλαγή  στη Μαθηματική Εκπαίδευση    

    (ΚΑΜΕκπ)

  Για  τα αποτελέσματα των  εκλογών 2-4-23 στη  Μαθηματική Εταιρεία .

 

      Η Κίνηση για την Αλλαγή στη Μαθηματική Εκπαίδευση ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους & τις συναδέλφισσες  που την τίμησαν με την ψήφο τους. Παρά τη μείωση του αριθμού των ψηφισάντων  η Κίνησή μας αύξησε τον αριθμό των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων της της από 1781, σε 2206 εκλέγοντας  τρεις (3) έδρες, έναντι δυο (2) στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, και μία (1) έδρα ξανά στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

     Αν λάβουμε υπόψη ότι χιλιάδες συναδέλφων απέχουν από κάθε τί που αφορά την ΕΜΕ, λόγω της πολιτικής που ασκεί η διοικούσα επί δεκαετίες παράταξη, αυτός ο αριθμός εδρών είναι άθλος.    Η διοικούσα παράταξη έχει το πάνω χέρι στην εκλογική διαδικασία. Μόνο αυτή γνωρίζει ποια είναι τα ενεργά μέλη και ποιες είναι οι διευθύνσεις τους και τους αποστέλλει ψηφοδέλτια με σταυρωμένες δεκαπεντάδες. Αδιαφάνεια υπάρχει και στο σφράγισμα των φακέλων της ταχυδρομικής ψηφοφορίας, ώστε υπάρχει η  δυνατότητα -δεν έχουμε διασταυρωμένες αποδείξεις ότι το κάνει-  να αποστέλλονται ψηφοδέλτια  από τα μέλη της διοικούσας παράταξης, κατ' εξουσιοδότηση όσων μπορεί να επηρεάσει.

    Εξόχως, όμως, αρνητικό ήταν  για άλλη μια φορά το εκλογικό αποτέλεσμα όσο αφορά τον αποκλεισμό των υποψηφίων μας που χαρακτηρίζονται «αντεπιστέλλοντα μέλη», μιας και το απαρχαιωμένο για την εποχή της ταχύτητας επικοινωνίας καταστατικό θέτει όριο για τον αριθμό των μελών της επαρχίας (τι δυσφημιστικός για την εποχή μας όρος!) στο ΔΣ της Εταιρείας. Έτσι η εκλογή  και των 4 αντεπιστελλόντων μελών της διοικούσας παράταξης στερεί και πάλι από τους ψηφοφόρους της συναδέλφισσας. Φιλαρέτης Ζαφειροπούλου το δικαίωμα να τους εκπροσωπήσει στο ΔΣ της εταιρείας.

     Για την Κίνησή μας, η συμμετοχή στην ΕΜΕ παρά τις συνθήκες, έχει το νόημα να προωθήσουμε με κάθε μέσο και σε κάθε χώρο τις προτάσεις μας για μαθηματική εκπαίδευση που να απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, για αναβάθμιση του ρόλου του μαθηματικού και για παρέμβαση στις κοινωνικές μάχες από την πλευρά των μαθηματικών. Όμως για να είμαστε αποτελεσματικοί χρειαζόμαστε περισσότερο από την ψήφο στις εκλογές της ΕΜΕ που δεν ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων μαθηματικών, τη συμμετοχή των συναδέλφων, εκείνων που αγωνίζονται κόντρα σε νόμους και κυβερνητικές αυθαιρεσίες στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και εκείνων που βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια. Σας θέλουμε μαζί μας στις εκδηλώσεις, στις συζητήσεις μας, στο σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τη μαθηματική εκπαίδευση και τον κοινωνικό χαρακτήρα και ρόλο των μαθηματικών.

                                                                                                              Αθήνα 6 Απριλίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου