συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Για την παραπομπή σε πειθαρχικό μελών ΣΕΠΕ Περικλής



Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδελφισσών μας στο ΣΕΠΕ Περικλής!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, συμμετέχοντας στο κρεσέντο  αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που έχει εκδηλωθεί και επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του, παραπέμπει  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς σε σχολεία του ΣΕΠΕ Περικλής, με το αιτιολογικό ότι δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της πρόσφατης κακοκαιρίας των τριών ημερών του Φεβρουαρίου, ενώ σχολικές μονάδες στην Αττική παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας.

Με βάση την εντολή της Περιφέρειας, οι σχολικές μονάδες στις οποίες οι συνάδελφισσές μας υπηρετούν παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας. Οι ίδιες είχαν ενημερώσει τις διευθύνσεις των σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους να παρέχουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογός τους ΣΕΠΕ Περικλής (με αρ.πρωτ. 19/5-2-23) και η ΔΟΕ (αρ.πρωτ. 326 /5-2-23), όπως και οι ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ μας με σχετικές ανακοινώσεις τους,  έχουν δηλώσει ότι το ισχύον νομοθετικό  πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει  τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους. Ότι με σχολεία κλειστά δεν είναι ουσιαστικά δυνατή η πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης, ούτε από τα ίδια τα σχολεία (αφού κλείνουν), ούτε από τα σπίτια των εκπαιδευτικών και προφανώς  η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις». 

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια ότι τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει/αντικαταστήσει την ζωντανή δια ζώσης εκπαίδευση. Όσο κι αν το υπουργείο συνεχίζει τις προσπάθειες να θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση/μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας ουσιαστικά με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι  δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείνει αναγκαστικά και μάλιστα για  λίγες μέρες.

     Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για παραπομπή των συναδέλφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες, τις οποίες το σωματείο μας στηρίζει, αλλά αποτελεί για μας δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε. 

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών αυτών διώξεων!

To ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου