συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Θεσ/νίκη; Σύσκεψη για τη διοργάνωση ταξικής συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά, Τετ. 19/4, 7,30μμ, ΕΔΟΘ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΗ, 7.30μμ στην ΕΔΟΘ

Το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που βγήκε στο δρόμο μετά το έγκλημα στα Τέμπη ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων  χρόνων. Εκφράζει την οργή τόσο για τη δολοφονία των 57 συνανθρώπων μας όσο και ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, της λειτουργίας τους με βάση το κέρδος και την αγορά, της φτώχειας, της ακρίβειας, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος. Το κίνημα αυτό υποχρέωσε όλες τις δυνάμεις να μπουν στις κινητοποιήσεις με τελευταία ακόμα και την εργοδοτική ΓΣΕΕ που απουσίαζε ηχηρά από τη μεγαλειώδη απεργία και διαδήλωση στις 8 Μάρτη.

Ταυτόχρονα, στη Γαλλία οι εργαζόμενοι και η νεολαία με απεργιακές κινητοποιήσεις και μαζικά συλλαλητήρια, παλεύουν ανυποχώρητα προκειμένου να μην περάσει η άνοδος του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία από τα 62 στα 64 χρόνια και άλλες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Στο κέντρο της Ευρώπης υλοποιείται και προωθείται η ίδια βάρβαρη επιλογή, συντονισμένη με τις συμφωνίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Είναι η πολιτική της παραχώρησης στο κεφάλαιο κάθε πλευρά της ανθρώπινης ζωής, της απογείωσης της εργατική εκμετάλλευσης. Είναι η πολιτική που υλοποιείται εδώ και χρόνια σε όλη τη μνημονιακή και μεταμνημονιακή περίοδο και στηρίζεται από τα κόμματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ακροδεξιά είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης.

Οι Γάλλοι μας στέλνουν μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα και πραγματικής κλιμάκωσης. Πλέον η μάχη δεν είναι μόνο για το ασφαλιστικό. Η κλιμάκωση συνοδεύεται και από μια αναβάθμιση της ίδιας της μάχης και των διεκδικήσεών της, ενώ εκφράζεται και στην επιλογή μορφών σύγκρουσης με την εργοδοσία και το κράτος. Όμως όλα αυτά για να συμβούν χρειάζονται ανεξαρτησία της εργατικής πολιτικής. Χρειάζονται ένα εργατικό κίνημα που δε θα ακολουθεί το χρονολόγιο της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Έχουμε την εμπειρία της απεργίας της 8 Μάρτη, από τις πιο πετυχημένες των τελευταίων χρόνων παρά και ενάντια στη ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός λειτουργεί απροκάλυπτα πυροσβεστικά στο κίνημα που εκδηλώθηκε εξυπηρετώντας το πολιτικό σύστημα με τη συμβολή του στην σταθεροποίηση της κατάστασης και την "κανονικότητα". Είναι αδιανόητο μετά από τους χιλιάδες που βγήκαν στο δρόμο η επιλογή ακόμα και ταξικών δυνάμεων να είναι το κλείσιμο των κινητοποιήσεων και η παραπομπή στις εκλογές. Δυστυχώς αυτό εκφράστηκε και από το ΠΑΜΕ με την σύσκεψη που οργάνωσε χωρίς καμιά πρόταση για συνέχεια και κλιμάκωση στο κίνημα. Αυτή η λογική αρνείται τον ανατρεπτικό ρόλο που μπορεί να παίξει το κίνημα σε μια πραγματική σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Πραγματικός παραδειγματισμός από τη μάχη του εργατικού κινήματος στη Γαλλία είναι να συνεχίσουμε και εδώ με πραγματική κλιμάκωση του αγώνα. Να σπάσουμε το κλίμα της εκλογικής αναμονής. Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και την υποχώρηση του κινήματος.
Δεν παραπέμπουμε στις εκλογές την απαίτηση μας για ικανοποίηση των αιτημάτων μας και καλύτερη ζωή.

Καλούμε σε πρωτομαγιάτικη ταξική συγκέντρωση και διαδήλωση

1η ΜΑΗ 11πμ ΚΑΜΑΡΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου