συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ: ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ αύριο ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και στις 11πμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!!!

 
 
 

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!!!

ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ στις κινητοποιήσεις, μετά τις 11πμ στα Προπύλαια!

Αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές, την ακρίβεια, αλλά και την αξιολόγηση και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας!

Εμείς οι εργαζόμενοι/ες τιμούμε την εργατική εξέγερση στο Σικάγο το 1886, τις αιματοβαμμένες διαδηλώσεις του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους από τους φονιάδες ναζί αγωνιστές κομμουνιστές στην Καισαριανή το 1944 και τόσους και τόσες που χάθηκαν ως σήμερα για μια καλύτερη ζωή! Παραμένει κρίσιμο ζητούμενο η υπεραιωνόβια βασική διεκδίκηση των εργαζόμενων σε όλο τον κόσμο!… "8 ώρες δουλειά – 8 ώρες ξεκούραση – 8 ώρες για ελεύθερο χρόνο! "

Μετά από 15 χρόνια συνεχούς αντιλαϊκής επίθεσης όλων των κυβερνήσεων, η Πρωτομαγιά μας βρίσκει όλους τους/τις εργαζόμενους/ες απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια στα δικαιώματά μας. Τα μαζικά εγκλήματα στα Τέμπη, την Πύλο, τους χώρους δουλείας, τα νοσοκομεία κλπ, η συνεχής λιτότητα, η έκρηξη των τιμών, η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και σειρά άλλων αρνητικών γεγονότων αμαυρώνουν την κυβέρνηση... ...

... ... Απέναντι σε αυτή την επίθεση ξέρουμε οι εργαζόμενοι/ες ότι έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε! Αναδείχτηκε πόσο σημαντικός είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας με το φοιτητικό κίνημα και τις μεγάλες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις δύο μηνών, με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια, με τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση, με τις μάχες που δίνονται σε μια σειρά από μέτωπα. Αυτό τον αγώνα πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε! Αντλούμε δύναμη και από την απαίτηση του λαού μας να μην ξεχάσει και να καταδικάσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, που έχει την υπογραφή πρώτα της ΕΕ και της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και όλων των κυβερνήσεων που ξεπούλησαν τις συγκοινωνίες. Όμως, να μην ξεχαστούν και τα χιλιάδες άλλα «Τέμπη» που βάζουν σε κίνδυνο και απειλή τη ζωή και την εργασία μας.

Δεν ξεχνάμε πως οι εκπαιδευτικοί κρατάμε όρθιο το δημόσιο σχολείο, οι γιατροί τα δημόσια νοσοκομεία κι όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες, που παράγουμε τον πλούτο αυτού του κόσμου, επίσης τον κρατάμε όρθιο!

Οι φοιτητές και οι μαθητές είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο! Χαιρετίζουμε τις μεγάλες διαδηλώσεις τους στην Ελλάδα, στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και σε άλλες χώρες που αποδεικνύουν ότι τα αποστειρωμένα από κοινωνικούς αγώνες πανεπιστήμια υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων θέλουν να τα ιδιωτικοποιήσουν και να τα υποβαθμίσουν.

Αγωνιζόμαστε για μια Παιδεία Δημόσια, Δωρεάν και Δημοκρατική για όλους/ες και για όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά!

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία και Δημοκρατία!

Όχι στον πόλεμο! Ειρήνη σε Παλαιστίνη και Ουκρανία! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου