συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Μοσχάτου: Ψήφισμα συμπαράστασης στο προεδρείο της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 
 

ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα, 17673

τηλ.: 210-9597711

e-mail: elmedath@gmail.com

 

                                     Καλλιθέα 25.05.24

                                                         Αρ.πρωτ. 66

·       Κάτω τα χέρια από το προεδρείο της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και το Β. Μορέλλα

που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις

του ΔΣ και τη ΓΣ της ΕΛΜΕ που αποφάσισε τη διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ  Καλλιθέας, Νεας Σμύρνης , Μοσχάτου εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο προεδρείο της Ε ΕΛΜΕ (Χ. Ζαγανίδης, πρόεδρος, Σ. Φρατζέσκου, αντιπρόεδρος, Σ. Στεφανίδου, γραμματέας) και το συνάδελφο Β. Μορέλλα που οδηγούνται σε δίκη από τον Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ για τη διαγραφή του από ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ. Την Τετάρτη 29 Μαΐου του 2024 εκδικάζεται άλλη μια δικαστική προσφυγή του Χ. Βαϊτσίδη και μελών της ΔΑΚΕ, μέλη της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά του προεδρείου της ΕΛΜΕ και του Β. Μορέλλα με καταφανώς ψεύτικα και αναπόδεικτα στοιχεία και πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Σκοπός τους να εμφανιστούν από θύτες ως θύματα της Γενικής Συνέλευσης που διέγραψε τον ΧΒ από μέλος της ΕΛΜΕ και να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του από τη μαζική Γενική Συνέλευση πού έγινε πρόπερσι στις 4/5/2022.

Στρέφονται με ψευδείς καταθέσεις και μένος κατά της ΕΛΜΕ και εναντίον του προεδρείου της ΕΛΜΕ, εμφανίζουν την διαγραφή του Βαϊτσίδη ως παραταξιακή αντιπαράθεση. Αποκρύπτουν όμως ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ (τεσσάρων παρατάξεων) για τον Χ.Β. και τις αντικαταστατικές του ενέργειες, είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ. Αποσιωπούν ότι και οι τρεις καταγγελίες των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα (Δ.Α.) είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ, έγιναν εγγράφως και με το όνομά τους, για την προσβλητική, αυταρχική, απειλητική, εργοδοτική, απρεπή συμπεριφορά του Χ.Β. Πρωτοστατούν στην υλοποίηση του αντισυνδικαλιστικού ν. Χατζηδάκη και καταθέτουν στα δικαστήρια τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ της ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες ενέργειές τους, επιδιώκοντας να τις παρουσιάσουν ως δήθεν συκοφάντησή τους.

Οι εκπαιδευτικοί που παρά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη ΓΣ, υπερασπίστηκαν συλλογικές αρχές και αξίες, παρέμειναν μέχρι το τέλος και με μεγάλη πλειοψηφία (90 υπέρ, 21 κατά) ψήφισαν τη διαγραφή του.

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις της ΓΣ, αλλά άρχισαν τις δικαστικές προσφυγές και ο ΧΒ έφτασε μέχρι το σημείο για να ακυρώσει πάση θυσία τη διαγραφή του, να μηνύσει ακόμη και τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν και επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της, όπως ακριβώς και 85 μέλη της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη ΓΣ που διέγραψε τον ΧΒ και με υπόμνημα που κατέθεσαν στα δικαστήρια υπερασπίζονται τις αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ.

Αποκαλυπτικές είναι οι αποφάσεις των ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας που ενώ προχώρησαν σε πειθαρχικές διαδικασίες διώξεων κατά του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ και του πρώην μέλους της ΕΛΜΕ, μετά και τη μαζική αλληλεγγύη που εκφράστηκε, αποφάσισαν για τις ίδιες κατηγορίες που τους προσάπτουν ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ και δικάζονται την Τετάρτη 29/5/2024, ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξής τους.

Καμία δίωξη στα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου τους. 

 

Η Πρόεδρος

Μαίρη Πρίμη

Ο Γραμματέας

Απόστολος Ξυδάς

 

 

 

 

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου