συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ε.Σ.Ε.Θ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΕΘ 2024- ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ, 6ΜΜ

 ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Σ.Ε.Θ.)

enosisyntekp@gmail.com       -        https://eseth2022.blogspot.com/

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΔΕΘ 2024 – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ, 6ΜΜ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει με ένταση και επιθετικότητα την αντιλαϊκή πολιτική της  και προχωρά  τις αναδιαρθρώσεις υπέρ της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Παράλληλα βαθαίνει την πρόσδεσή της στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Όμως, παρά την πολιτική και συνδικαλιστική συναίνεση,  ο λαός και η νεολαία είναι εδώ, δεν παραδίνονται, αγωνίζονται.

 Η συγκέντρωση στη φετινή ΔΕΘ και η παρουσία του Μητσοτάκη πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, πάλης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, την φτώχεια, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό είναι αποφασισμένοι/ες να αγωνιστούν και να φωνάξουν δυνατά:

·Όχι στις συντάξεις και τους μισθούς πείνας,το 6μερο και την ελαστική εργασία

·Όχι στην ακρίβεια στα βασικά αγαθά, στους λογαριασμούς και στα ενοίκια που εξαϋλώνει τους καθηλωμένους, εδώ και χρόνια, μισθούς στη μέση του μήνα.

·Όχι στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που σημειώνουν ρεκόρ 15ετίας!

·Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις! Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό!

· Όχι στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, το φασισμό! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. -κεφαλαίου, αυτό που χρειάζεται είναι η  συγκρότηση ενός μετώπου αντεπίθεσης, από το  λαϊκό  κίνημα, μαζί με  τις συλλογικότητες που μάχονται ενάντια στην ακρίβεια, την λεηλασία της λαϊκής κατοικίας, τις πρωτοβουλίες ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό.  

Τώρα, χρειάζεται συντονισμός και ενοποίηση των αγώνων και δυνάμεων του  κινήματος ώστε  οι απαιτούμενες  μάχες να εντάσσονται σε ένα μαχητικό σχέδιο αντεπίθεσης των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. 

 Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία έχουμε μόνο μία δυνατότητα για να βελτιώσουμε πραγματικά τη ζωή μας: Να διεκδικήσουμε από τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να πάρουμε από τα κέρδη των εργοδοτών που απογειώνονται μέρα με τη μέρα, την ώρα που εμείς εξαθλιωνόμαστε και πνιγόμαστε από την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους για τα βασικά κοινωνικά αγαθά.

 

 

 Απαιτούμε:

*     Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις  κύριες και επικουρικές για άμεση αποκατάσταση των απωλειών των προηγούμενων 14ετών και κάλυψη του πραγματικού πληθωρισμού στα βασικά είδη ανάγκης.

*      Ενσωμάτωση στην σύνταξη της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς».

Επαναφορά της 13ης – 14ης σύνταξης. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

*     Κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντεργατικών ασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων.

*     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες. 6ωρο – 5νθήμερο – 30ωρο. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.

*     Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, Πρωτοβάθμια δωρεάν φροντίδα υγείας, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ΜΕΘ, εξοπλισμό, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και δημιουργία νέων, Γενναία χρηματοδότηση της υγείας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.

*     Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Πλαφόν στις τιμές. Μείωση των φόρων – να φορολογηθεί ο πλούτος, όχι ο λαός. Όχι στα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων.

*     Δημόσιο πρόγραμμα λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων.

*     Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση και διαγραφή του. Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ του κεφαλαίου, του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου.

*     Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μ. Ανατολή. Κλείσιμο των βάσεων. Έξοδος από το ΝΑΤΟ. Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

 

Για το Δ.Σ.

 

      Ο Πρόεδρος                                                  Η  Γεν. Γραμματέας

 

Αγαπητός Θανάσης                                           Τσιντίκη Γωγώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου