συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων στην ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας την Παρασκευή 6/9

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                Θεσσαλονίκη 8-9-2024                                                                      

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-9 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 1.30μμ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ ΤΡΙΤΗ 10/9 στις 6.30μμ

ΛΙΝΚ:https://us02web.zoom.us/j/82382555582

 

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 6/9 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών σωματείων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας την οποία διοργάνωσαν ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τη μη έγκριση τμημάτων, τα κενά, τις μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων συναδέλφων, την αξιολόγηση, τις απειλές και πειθαρχικές διώξεις. Στην παράσταση συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, καθώς και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Οι απαντήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης κ. Κόπτση ήταν απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη στάση του υπουργείου και της κυβέρνησης, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα αιτήματα και τα προβλήματα των σχολείων.

Σχετικά με την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των συναδέλφων που διορίστηκαν το 2020, 2021, 2022 και την νομική υποχρέωση των Διευθύνσεων εκπαίδευσης και της Περιφέρειας να προχωρήσουν σε αυτές, σύμφωνα και με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, απάντησε ότι αναμένουν οδηγίες του υπουργείου το οποίο εξετάζει νομικά την υπόθεση. Τονίσαμε ότι οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και ότι υπάρχουν και ατομικές ευθύνες του ίδιου, των διευθυντών εκπαίδευσης και των μελών των ΠΥΣΔΕ που δεν μονιμοποιούν τους συναδέλφους και ότι θα προχωρήσουμε και σε νομικές ενέργειες εναντίον τους.

Σχετικά με την αξιολόγηση, την απεργία αποχή, τις πιέσεις, απειλές και πειθαρχικές διώξεις, ανέφερε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης και γενικολογίες περί δικαιώματος στην απεργία, την ίδια ώρα  που συνάδελφοι απειλούνται να μη συμμετέχουν στην προκηρυγμένη από τα σωματεία μας, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, απεργία αποχή. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διώξεις και ότι ο νόμος για την αξιολόγηση θα εφαρμοστεί.

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις δεκάδων τμημάτων, επανέλαβε όσα είπε ο υπουργός παιδείας περί "εξορθολογισμού" και ανέφερε πως δεν γίνεται να μην υπάρχουν 28 και 29 μαθητές στην τάξη, όταν στο διπλανό σχολείο δεν υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό, επιβεβαιώνοντας  τα τεράστια κενά που υπάρχουν, παρά τις διακηρύξεις περί ομαλής έναρξης της σχολικής χρονιάς, καθώς και τις περικοπές σε βάρος των αναγκών των μαθητών μας.

Σχετικά με τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ που δεν έχουν εγκριθεί (περίπου τα μισά από όσα ζήτησαν τα σχολεία), ανέφερε ότι εξετάζεται η έγκριση και άλλων τμημάτων, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση, παρά την αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων από τις ΕΛΜΕ.

Σχετικά με το κλείσιμο των 3 ειδικών σχολείων στην Πυλαία και τον διαμοιρασμό μαθητών και εκπαιδευτικών, απέδωσε ευθύνες στον δήμαρχο, είπε ότι έκαναν ό τι μπορούσαν, αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Αναστέλλεται η λειτουργία  του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας μέχρι να γίνουν ο απαραίτητες εργασίες για τη μεταφορά των μαθητών σε άλλο κτήριο.

Για την απόφαση μεταφοράς του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης μέσα στο κατακαλόκαιρο, είπε ότι, επειδή το κτήριο είναι ακατάλληλο, έπρεπε τα παιδιά να μεταφερθούν και να συστεγαστούν με άλλα  σχολεία. Εντονη ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ που τόνισαν ότι τα παιδιά δεν χωράνε στα σχολεία που μεταφέρθηκαν και ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα.

Είναι φανερή η απόλυτη ευθυγράμμιση του περιφερειακού διευθυντή με την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης που παρουσιάζονται ως υπέρμαχοι της εφαρμογής των νόμων κα της κανονικότητας την ίδια ώρα που οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας των τμημάτων, ούτε τις δικαστικές αποφάσεις που δεν τους ευνοούν, αλλά καταπατούν βάναυσα τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.

  • Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες, απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στη νέα παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ την Δευτέρα 9/9 στην Διεύθυνση Δυτικής Θεσ/νίκης.
  • Καλούμε τον διευθυντή εκπαίδευσης κ. Ρουμπίδη και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ που αρνούνται να ικανοποιήσουν το αίτημα του κλάδου για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, να σταματήσουν να κρύβονται και να παρευρίσκονται.
  • Καλούμε την ΟΛΜΕ μπροστά στη νέα κατάσταση της δικαίωσης δικαστικών προσφυγών νεοδιόριστων, της απάντησης της κυβέρνησης με κλίμα τρομοκρατίας μέσω διώξεων και πειθαρχικών και συνέχισης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής (συμπτύξεις τμημάτων, ολιγομελή, κενά, νέες περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολείων, κ.ά.) να οργανώσει πανελλαδικές κινητοποιήσεις και να καλέσει τώρα Γενικές Συνελεύσεις και Γ.Σ. των προέδρων. Να καταθέσει εισήγηση με όλες τις διεκδικήσεις του κλάδου (μισθός, διορισμοί, αξιολόγηση, συμπτύξεις τμημάτων, κενά, ολιγομελή, δημόσιο σχολείο, κ.ά.) με άμεση απεργιακή πρόταση αγώνα και νέες Γ.Σ. κλιμάκωσης του αγώνα.
  • Συμμετέχουμε και καλούμε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πάρουν μέρος στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ ΤΡΙΤΗ 10/9 ΣΤΙΣ 6.30μμ     

               ΛΙΝΚ: https://us02web.zoom.us/j/82382555582

 

                 Για το Δ.Σ.

                      Ο πρόεδρος                                                                Η γραμματέας

                        Χρήστος Ζαγανίδης                                                     Σοφία Στεφανίδου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου