συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου Α-Β-Γ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Γ' Αθήνας

 
           Την Πέμπτη 5/9/2024 πραγματοποιήθηκε μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 200 περίπου συναδέλφων/ισσών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας που οργάνωσαν οι Α΄, Β΄, και Γ΄ ΕΛΜΕ της περιοχής μας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, επίσης, οι Ενώσεις Γονέων Πετρούπολης, Ιλίου, Χαϊδαρίου και εκπρόσωπος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας. Τα αιτήματα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μας, στο πλαίσιο της συνάντησής μας με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, κα Μακρή, και την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κα Παπανικολάου, ήταν η άμεση ανάκληση όλων των περικεκομμένων και συγχωνευμένων τμημάτων σε Γυμνάσια-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΣΜΕΑΕ --μέσω των οποίων στοιβάζονται τα παιδιά μας σαν σαρδέλες στις σχολικές αίθουσες των 28-30 μαθητών-- και η άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων χωρίς αξιολόγηση, με βάση την πρόσφατη σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας.                                                                           
                 Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς υπερασπιστήκαμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, θέτοντας τη Διοίκηση προ της αποκλειστικής ευθύνης της για τις επιπτώσεις των πολυπληθών τμημάτων αφενός στην εκπαιδευτική διαδικασία και το παιδαγωγικό κλίμα μέσα στην τάξη, και αφετέρου σχετικά με τη στέρηση της δυνατότητας των μαθητών, ιδίως των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΣΜΕΑΕ, να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους. Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτήσαμε να εγκριθεί η επαναλειτουργία όλων των συγχωνευμένων τμημάτων και διεκδικήσαμε τη μείωση των μαθητών σε 20 στα τμήματα γενικής παιδείας-15 στις Ομάδες Προσανατολισμού-10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά, παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά αποτελέσματα. Συγχρόνως, καταγγείλαμε ως αιτία των περικοπών την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, τη στιγμή που γενναίες δαπάνες του προϋπολογισμού δίνονται αφειδώς για επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Παράλληλα, διαμηνύσαμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων στην άμεση μονιμοποίηση με όλους τους τρόπους και ότι τα σωματεία μας θα είναι ασπίδες προστασίας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή απόπειρα παράνομης δίωξής τους, δίνοντας απάντηση αγωνιστική και δικαστική. Τέλος, καταγγείλαμε την παρουσία της αστυνομίας, η οποία ύστερα από τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων απομακρύνθηκε. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου πήραν τον λόγο και διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο του τμήματός τους στην ειδικότητα επιλογής τους, ενώ μάλιστα φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου και βρίσκονται φέτος στην τελική ευθεία των πανελλαδικών εξετάσεων.                                                                                               
          Η κα Μακρή στα αιτήματα των συγκεντρωμένων απάντησε ότι από την πλευρά της έκανε θετική εισήγηση για τα τμήματα, τα οποία πρόκειται να οριστικοποιηθούν στις 11/9. Πρόσθεσε ότι «κατανοεί και συμμερίζεται» τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών, αλλά είναι υποχρεωμένη να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η κείμενη νομοθεσία, την οποία ως σωματεία καταγγείλαμε ως αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή, διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας.                         
        Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας με τους παρακάτω σταθμούς:           

·         Δευτέρα 9/9/2024, 13:00 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Ξενίας 24, Σταθμός Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»)

·         Τρίτη 10/9/2024, 19:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι

To ΔΣ
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου