συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Καμία περικοπή και σύμπτυξη τμημάτων. Μονιμοποίηση τώρα των νεοδιόριστων. Κοινό κάλεσμα Β΄, Γ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΔΔΕ Α΄Αθήνας, Πέμ 5/9, 13.30

 

Κοινό κάλεσμα των Β΄, Γ΄, Ε΄, ΣΤ΄ και Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Όλοι και όλες στη ΔΔΕ Α΄Αθήνας την Πέμπτη 5/9, στις 13.30 


Καμία περικοπή και σύμπτυξη τμημάτων
Έγκριση των λεγόμενων ολιγομελών στα ΕΠΑΛ –
Όχι στην περικοπή τμημάτων και στο στοίβαγμα μαθητών 
Όχι στις παράτυπες και αδιαφανείς τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών 
 
Μονιμοποίηση τώρα των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής και γενικής παιδείας (2020, ’21 και ’22)
Άμεση έκδοση των πράξεων μονιμοποίησης, σύμφωνα με την απόφαση του
Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (1510/2024) 
 
Χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται με πλήρη απαξίωση από την κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Πρωτοφανής είναι η σφαγή των τμημάτων σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Γυμνάσια. Από τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ εγκρίθηκαν ελάχιστα, ενώ αρχές Αυγούστου (!) με προφορικές οδηγίες στους Διευθυντές των σχολείων επιβάλλουν συμπτύξεις και περικοπή τμημάτων. Η διευθύντρια εκπαίδευσης μάλιστα ζητούσε με το αρ. 28088/9-0824 έγγραφες εξηγήσεις μέχρι 13-08-2024 γιατί τα σχολεία δεν επανυπολόγισαν τα τμήματα χωρίς να λάβουν υπόψη τις εκπρόθεσμες εγγραφές του Σεπτεμβρίου, τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών-τριών ή τις χωροταξικές τους ιδιαιτερότητες, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία! Ο προγραμματισμός των σχολείων κυριολεκτικά τινάχθηκε στον αέρα! Με απαράδεκτο και αυταρχικό τρόπο, τα περισσότερα σχολεία έχασαν ένα, ή περισσότερα τμήματα. Ο στόχος είναι προφανής. Στοίβασμα 28 και 29 μαθητών στα τμήματα, μείωση των προσλήψεων των αναπληρωτών, περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στην λογική της μείωσης του κόστους του!  Δραματικά θα είναι τα αποτελέσματα για τις συνθήκες μάθησης των μαθητών\τριών και της εργασίας των εκπαιδευτικών, αν επιτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις. 

Παράλληλα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή του (1510/2024) έκρινε ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020 που ανήκουν στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής και προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της παράνομης ανάκλησης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους, έπρεπε να είχαν μονιμοποιηθεί. Η δικαστική απόφαση δικαιώνει τον αγώνα του του κλάδου για την ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και αναδεικνύει την παρανομία και τον αυταρχισμό του υπουργείου. 

Οι εκβιασμοί, οι διώξεις, οι παράνομες προφορικές εντολές, οι διαρκείς δικαστικές προσφυγές, οι τελεσιγραφικές εγκύκλιοι και τα εκφοβιστικά έγγραφα του τύπου «ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις» με τις οποίες πασχίζουν εδώ και μια τριετία να επιβάλλουν την αξιολόγηση και να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο είναι ο τρόπος του υπουργείου! 

Καλούμε όλες και όλους -νεοδιόριστους και μη- να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ την Πέμπτη 5/9 στις 1.30 μ.μ. στη Διεύθυνση. Θα επιδώσουμε τις ομαδικές αιτήσεις για τους/τις διορισθέντες-θείσες του 2020, 2021 σύμφωνα με το πρότυπο της ΟΛΜΕ και θα καταθέσουμε αιτήσεις για αυτούς-ες του 2022. Θα απαιτήσουμε να συνεδριάσει άμεσα το ΠΥΣΔΕ και να κάνει δεκτές τις αιτήσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων, τόσο αυτές που θα καταθέσουμε εκείνη την ημέρα και όσο και αυτές που είχαν κατατεθεί τον Αύγουστο. Καλούμε όσους/όσες από τους νεοδιόριστους-ες του 2020, του 2021 και του 2022 δεν έχουν καταθέσει αίτηση μονιμοποίησης να το κάνουν την μέρα της κινητοποίησης. Με βάση τα αιτήματα η Διεύθυνση είναι υποχρεωμένη και πλέον και δικαστικά δεσμευμένη, να προχωρήσει στην μονιμοποίηση (σύμφωνα και με τις διατάξεις του αρ. 40 του ν. 3528/2007 στις οποίες άλλωστε αναφέρεται και η υπ’ αρ. 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) και την επίσημη κοινοποίηση των αντίστοιχων διαπιστωτικών πράξεων. Οι συναδέλφισσες-οι στη διάρκεια της κινητοποίησης θα δώσουν και τα στοιχεία τους (όνομα/επώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ και φωτοτυπία ταυτότητας) στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, γιατί θα χρειαστούν για τις επόμενες νομικές ενέργειες ώστε να μην χαθεί χρόνος, όπως έχει ζητήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκεντρώσουν οι ΕΛΜΕ.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους-ισσες αλλά και γονείς να απαιτήσουμε να αρθούν άμεσα όλες οι περικοπές σε τμήματα! Για τον ίδιο λόγο ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν στο υπουργείο, Τετάρτη 4/9 στις 14:00

o

Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ. Να μην κλείσει κανένα τμήμα ειδικοτήτων και τομέων. Να μείνουν ανοιχτά για τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου. Να δοθεί παράταση στο ασφυκτικό περιθώριο των 4 ημερών των εγγραφών.  

 

o

Να μην περικοπεί κανένα τμήμα γενικής ή ομάδας προσανατολισμού σε ΓΕΛ, Γυμνάσια και Ειδικά σχολεία.

 

o

Καμία μετακίνηση μαθητών-τριών – Όλοι και όλες να γραφτούν στα σχολεία τους.  

 

o

Ουσιαστική μείωση των μαθητών-τριών στα τμήματα  που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.  

 

o

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.  

 

o

Οι τοποθετήσεις αποσπασμένων, εκπαιδευτικών στη διάθεση, νεοδιόριστων και αναπληρωτών να γίνουν με δημοσιοποίηση των κενών, με αιτήσεις και μόρια, με βάση τα πραγματικά κενά των σχολείων και όχι με τα «μαγειρεμένα» κομμένα τμήματα του Αυγούστου!  

 

o

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση τον χρόνο κτήσης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. 20 χιλιάδες τώρα στη Β/θμια, για να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους διορισμούς! Μονιμοποίηση των αναπληρωτών, έστω και με μία σύμβαση εργασίας. Όχι στον ΑΣΕΠ.  

 

o

Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση και με όλα τα κενά στη δημοσιότητα. Όχι στις τοποθετήσεις με εικονικά κομμένα τα κενά από ΔΔΕ και μέσω ΟΠΣΥΔ και χωρίς την τήρηση των κριτηρίων.

 

o

Να λειτουργήσουν με το ξεκίνημα της χρονιάς η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, καθώς και οι δομές εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα (ΔΥΕΠ, τάξεις υποδοχής, κ.ά.).

 

o

Παράλληλη στήριξη για κάθε μαθητή ξεχωριστά και με κάλυψη όλων των ωρών και όλων των μαθητών που την δικαιούνται.  



Ούτε βήμα πίσω! Δημόσια εκπαίδευση με ποιότητα και εργασία με αξιοπρέπεια!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου