συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Όχι στην υποταγή και την απραξία της ΑΔΕΔΥ: τι έγινε στο Γεν. Συμβούλιο 30/8 - Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ: Σάββατο 7/9, 6μμ στην Καμάρα

Συλλαλητήριο της ΔΕΘ: Σάββατο 7/9, 6μμ στην Καμάρα


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/               dimosio.paremvasis@gmail.com

 

ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΔΙΩΞΕΙΣ-ΕΕ-ΠΟΛΕΜΟ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΣ 30/8

Με παροξυσμό της καπιταλιστικής επίθεσης για ληστρικά κέρδη, επίθεση -υπό το μαύρο σκοτάδι των πολεμικών συγκρούσεων του κεφαλαίου ανά τον κόσμο για νέο μοίρασμα αγορών, σφαιρών επιρροής και κερδών- άνευ προηγουμένου, επιδιώκουν σε Ελλάδα αλλά και παγκόσμια να "ποδοπατήσουν" κυριολεκτικά και μεταφορικά τους εργαζομένους, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τη φύση, τον ελεύθερο χρόνο, τη δυνατότητα αξιοπρεπούς ζωής. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ μαζί με την συναίνεση-αδυναμία στοιχειώδους αστικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης και εκπροσώπησης- προκαλεί κοινωνική οργή στους εργαζόμενους αλλά και αναγκαιότητα-δυνατότητα συνολικής αγωνιστικής απάντησης και επίθεσης σε όλες τις πολιτικές γραμμές από το εργατικό κίνημα.

" Καλοκαίρι ήρθε, πέρασε, άσπρη μέρα δεν θα δούμε, αν δε σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ"

Η καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων και η υπερεκμετάλλευση αλλάζει πίστα. Η σχέση εισοδήματος με τα κέρδη του κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει το λαϊκό εισόδημα και την αγοραστική δύναμη σε 40% μείωση. Μνημονιακές περικοπές, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, δις στρατιωτικών εξοπλισμών, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, "νέο μνημόνιο" μέσω ταμείου ανάκαμψης και στοχευμένων στρατηγικών αναδιαρθρώσεων έχουν πέσει στο κεφάλι του λαού. Οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν με 6ήμερο, αύξηση ωρών εργασίας (μη προσμέτρηση χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης ως εργασιακού) μαζί με την εφαρμογή των ν. Χατζηδάκη-Γεωργιάδη λύνουν τα χέρια των εργοδοτών για ασύστολη απόσπαση υπεραξίας και εκμετάλλευσης, οδηγώντας και απαιτώντας εκβιαστικά σε πολλές περιπτώσεις την ταξική συμφιλίωση εργαζόμενων και εργοδοτών, σε μια προσπάθεια να ρίξουν νερό στο καζάνι που βράζει.

Ο λαός δεν μπορεί να ζήσει! Η κυβέρνηση στηρίζει τα μονοπώλια της ενέργειας, διατηρεί το χρηματιστήριο ενέργειας και ρύπων, ανάγει το εκτίναγμα των τιμών και εύρεση λύσεων σε ατομικές ευθύνες, παντός τύπου επιδόματα και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Πρόκειται για στοχευμένη πολιτική που οδηγεί εκ. ευρώ στα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων άμεσα ή έμμεσα, τη στιγμή που η συζήτηση για πραγματικές αυξήσεις των μισθών είναι απαγορευμένη. Η βάρβαρη επίθεση έχει τις ευλογίες του κράτους και της ΕΕ που διασφαλίζουν τη λειτουργία των μηχανισμών που γεννούν την ακρίβεια (ιδιωτικούς παρόχους κ.α.) ενώ προωθούν τη μέγιστη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου-πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου- από τους πολυεθνικούς πολυκλαδικούς κολοσσούς και ομίλους, την επέκταση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας ξεπουλώντας ΛΑΡΚΟ, δασικές εκτάσεις, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες κλπ. Στις "στάχτες και τα αποκαΐδια" με τις πρόσφατες πυρκαγιές όπως και στην λειψυδρία για τις "πισίνες του τουριστικού θαύματος",  η λύση τους και ταυτόχρονα ευκαιρία κερδοφορίας είναι να ακολουθήσουν όλες οι ΔΕΚΟ το μοντέλο της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, με ιδιωτικοποίηση νερού και διαχείριση δασών.

Η επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και η βίαιη με στοιχεία ολοκληρωτισμού στροφή επιχειρηματικής λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών σε Παιδεία -Υγεία - Ασφάλιση παρά την κοινωνική κατακραυγή και τις αποφασιστικές αντιστάσεις του μαχόμενου κινήματος, έχει στρατηγικό στόχο να ανέβει σκαλοπάτι και να προλάβει κομμάτι από την πίτα ο ελληνικός καπιταλισμός στο διεθνή ανταγωνισμό.

Στην Υγεία η διάλυση του ΕΣΥ (μείωση-υπερεργασία και εξόντωση προσωπικού, μισθούς φτωχοποίησης, κλείσιμο και μετατροπή νοσοκομείων σε ΚΥ -ιδιαίτερο χτύπημα στην ψυχική υγεία- κ.α) συνοδεύεται με ανάλγητη επιχειρηματική στροφή και λειτουργία της πρόληψης, περίθαλψης και αποκατάστασης του λαού, αναζητώντας νέα βάση συμμαχιών. Νομιμοποιεί ιδεολογικά και πρακτικά το ιδιωτικό μοντέλο δημιουργώντας επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ υγειονομικών και ασθενών με απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αναγκαστική μετακίνηση ιατρών, είσοδος εργολαβών και παραχώρηση ολόκληρων τομέων σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ και πακτωλό χρημάτων από το δημόσιο. Τη στιγμή που απαγορεύεται να αρρωστήσεις Κυριακές και το 80% των διακομιδών γίνονται με ιδιωτικά ασθενοφόρα, στο όνομα της ατομικής επιλογής, ευθύνης και οικονομικής δυνατότητας -προμοτάροντας πολιτικά αλισβερίσια- δημιουργούνται λίστες προτεραιότητας και αναμονής για την περίθαλψη των ασθενών.

Στην Εκπαίδευση η επίθεση είναι σφοδρή όπως και η αντίσταση των εκπαιδευτικών. Το κύμα παράνομων διώξεων σε απεργούς εκπαιδευτικούς κατ΄εντολή του υπουργείου και του διοικητικού μηχανισμού εξελίσσεται σε μέγιστο ζήτημα υπεράσπισης του απεργιακού δικαιώματος, οδηγώντας την κομβικής σημασίας μάχης ενάντια στην Αξιολόγηση σε κεντρικό πολιτικό επίδικο. Το μπλοκάρισμα της Αξιολόγησης με δύναμη πυρός τους χιλιάδες απεργούς απέναντι στην κατίσχυση της τρομοκρατίας και του φόβου οφείλει να συνδεθεί με τη μάχη να μπλοκαριστούν οι εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και πετσοκόβουν θέσεις εργασίας, μετατρέποντας μαθητές και εκπαιδευτικούς σε "μπαλάκι" μετακινήσεων. Το σχέδιο "επιχειρηματικό σχολείο" και επίθεση στον πυρήνα και λειτουργία του δημόσιου σχολείου, με κατεύθυνση την αποκέντρωση, την κατηγοριοποίηση, τον αυταρχισμό, την απελευθέρωση της αγοράς και επιλογής για τους γονείς, με ταυτόχρονη μορφωτική αντεπανάσταση στο περιεχόμενο είναι σε εξέλιξη. Αντίστοιχα, η επίμονη, αποφασιστική απάντηση και δράση του εκπαιδευτικού κινήματος απαιτείται να συναντηθεί με τους αγώνες των υγειονομικών και το σύνολο του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας με πρόταγμα την ανατροπή της πολιτικής για αποκλειστικά δημόσια Παιδεία και Υγεία για όλο το λαό.

Ετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα στη γραμμή της "ενεργούς γήρανσης" θέλουν να επεκτείνουν κι άλλο τα όρια ηλικίας κρατώντας εκβιαστικά με τις περικοπές στο ύψος των αμοιβών - συντάξεων τους εργαζόμενους στη δουλειά την ώρα που η νεολαία υποφέρει στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Η ένταση των πολεμικών μετώπων παντού (Ουκρανία, Παλαιστινη και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή) φέρνει τον κίνδυνο της επέκτασης και γενίκευσης των πολέμων και πιο κοντά την απειλή της παγκόσμιας καταστροφής. Μια γενίκευση που ενισχύει την πρόσδεση στη "ΔΥΣΗ" και επιδιώκει να μετατοπίσει τη συζήτηση και την παγκόσμια κατακραυγή για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η όλο και ενεργότερη συμμετοχή της χώρας - ως καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ - με αποστολή εξοπλισμού αλλά και στρατιωτικών αποστολών παίζει με τη φωτιά και φέρνει τον πόλεμο "στο σπίτι μας" ενώ το τεράστιο κόστος των εξοπλιστικών δαπανών - σταθερά πάνω από 6 δις το χρόνο - σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά της λιτότητας στο λαιμό των εργαζόμενων και του στερεί την ικανοποίηση βασικών αναγκών. Αντί για ζωή πληρώνουμε την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου (ενεργός ρόλος των εφοπλιστών και χρήση των λιμανιών σε Σούδα, Motor Oil) στις εμπόλεμες περιοχές και την προσπάθεια της αναβάθμισης του ρόλου του στο διεθνή καταμερισμό.

Τι έγινε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (30/8)

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό τοπίο για τη ζωή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Σε αυτή την κατάσταση το συνδικάτο πρέπει να κηρύξει γενικό απεργιακό ΞΕΣΗΚΩΜΟ, να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης, να οργανώσει τη συσπείρωση των εργαζομένων και να επιτεθεί με επιδίωξη και δυνατότητα να προκαλέσει πολιτικό κλονισμό, να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και να μπορέσει ο λαός να ζήσει αξιοπρεπώς.

Αντίθετα η στάση και το μηδενικό πρόγραμμα δράσης και περιεχόμενο του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Γενικό Συμβούλιο, ξεγυμνώνει για μια ακόμη φορά την ανοιχτή συναίνεση στην αντιδραστική πολιτική και την επιδίωξη να υποταχτούν οι εργαζόμενοι/ες σε αυτή.

Η ΔΑΚΕ, ως "κυβερνητικός εκπρόσωπος", όχι μόνο δεν άρθρωσε κουβέντα για την κερδοσκοπία που συντελείται στις πλάτες του λαού, αλλά προέταξε την επέκταση των επενδύσεων και το άνοιγμα των αγορών ως τη συνθήκη για να έχουμε αυξήσεις και ποιότητα ζωής!!!! Βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την κυβέρνηση της ΝΔ, δεν δίνει δεκάρα -αντίθετα προωθεί- το πλιάτσικο που γίνεται στον δημόσιο πλούτο, την καταστροφή του περιβάλλοντος και των δημόσιων υπηρεσιών, το σύγχρονο κάτεργο του "τουριστικού θαύματος", τους μισθούς πείνας. Μάλιστα, όχι μόνο δεν άρθρωσε λέξη για τις διώξεις των εκπαιδευτικών και την κρίσιμη μάχη που δίνει το εργατικό κίνημα στο σύνολό του για την υπεράσπιση της απεργίας, "απέλυσε για δεύτερη φορά" των Δ. Αντωνίου που αγωνίζεται για την επαναπρόσληψη του μετά από 19 συνεχόμενα χρόνια εργασίας ως συμβασιούχος, με επιχείρημα ότι ποτέ δεν ήταν μόνιμος και άρα δεν υπάρχει καμιά απόλυση!!!

Από την άλλη ΔΗΣΥ - ΠΑΣΟΚ, ΕΑΕΚ - ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έμειναν σε μια απλή περιγραφή της κατάστασης για τη χειροτέρευση της ζωής μας, χωρίς να αμφισβητήσουν ποτέ την ουσία της πολιτικής και το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ. Ανέδειξαν το ζήτημα της στέγασης ως μονόπρακτο συναντήσεων με Δήμους, Περιφέρειες και φορείς, ενώ για τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις, τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών στρωμάτων, το δικαίωμα στη στέγαση και τη χρήση (αγορά, πώληση, ενοικίαση, διαχείριση) της κατοικίας με λογική χρηματιστηρίου, τσιμουδιά!! Οργάνωση της ΔΕΘ, περιοδείες, τάχα στήριξη των κινητοποιήσεων των κλάδων και απεργία σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ.

Το ΠΑΜΕ αφού ανέλυσε και παρέταξε διαπιστώσεις για την ασφυκτική κατάσταση των εργαζομένων και εκθείασε τη δράση του σε χώρους δουλειάς "έμεινε στη μέση". Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ανήγαγε την εκλογική ενίσχυση του ως το μαγικό φίλτρο και "μέγιστο κριτήριο ταξικής πάλης" για την αλλαγή της κατάστασης, δεν πρότεινε τίποτα για έναρξη απεργιακού αγώνα -καταψήφισε την πρόταση των Παρεμβάσεων για Απεργία τέλη Σεπτέμβρη και συνέχιση της με συσπείρωση όλων των κλάδων δημοσίου και ιδιωτικού σε ένα συνολικό σχέδιο πολιτικής αντιπαράθεσης για όλη τη χρονιά. Έμεινε κι αυτό στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ,  στους αγώνες ανά κλάδο, κατά τη συνήθη τακτική του, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους και προετοιμασία μιας απεργίας -χωρίς να το αποφασίσουμε τώρα- όπου και όποτε υπάρξει συνεννόηση με το ιδιωτικό- άρα τη ΓΣΕΕ.

Η πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ επιδιώκουμε να συζητηθεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους, τα αιτήματα, οι μορφές αγώνα και το περιεχόμενο να γίνουν σημείο αναφοράς  για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου σχεδίου που θα νικήσει.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ

(κατατέθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ 30/8/2024)

 

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ και ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ! ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ – ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ 

ξεσηκωμΟς ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ- ΝΑΤΟ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Καλούμε σε νέο ξεσηκωμό των εργαζόμενων και του λαού με ανυποχώρητο αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής με επαναλαμβανόμενες απεργίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις. Επιδιώκουμε το εργατικό κίνημα να τροφοδοτήσει ευρύτερη παλλαϊκή δράση και πολύμορφες παλλαϊκές κινητοποιήσεις. Για να καθορίσει ο λαός τις εξελίξεις και να κερδίσει αξιοπρεπή ζωή.

Απέναντι στην απώλεια του λαϊκού εισοδήματος και των απωλειών της τάξης του 30% που προκύπτουν μέσα από το πάγωμα μισθών και συντάξεων και την λεηλασία του εισοδήματος από την έκρηξη ακρίβειας και την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών που μεταφέρει το κόστος στους εργαζόμενους (Υγεία, Παιδεία κλπ) προβάλλουμε τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων που είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από τη διεκδίκηση δραστικών μέτρων ενάντια στην ακρίβεια που ληστεύει το λαϊκό εισόδημα, διαφορετικά η όποια αύξηση στο μισθό θα ακυρώνεται από τον πρώτο λογαριασμό του ρεύματος ή την επίσκεψη στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ κ.α.

Ο Αγώνας πρέπει να στρέφεται ενάντια και στις αιτίες και τους μηχανισμούς αύξησης των τιμών ώστε να καλύπτουν πραγματικά τις απώλειες και να μην μας δίνουν από τη μια  και το παίρνουν πίσω στο πολλαπλάσιο από την άλλη

Το κίνημα των εργαζόμενων αντιπαλεύει την όλο και ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο που φέρνουν τη χώρα στην πρώτη θέση των εξοπλιστικών δαπανών σε ποσοστό του ΑΕΠ και με τα 6 δις το χρόνο σε εξοπλισμούς αποτελούν ένα "ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" - ποσό που κόβεται από τη δυνατότητα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Από την άλλη, η απειλή του πολέμου έρχεται πιο κοντά και στη χώρα μας και απειλή όλο και περισσότερο ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Οι διεκδικήσεις μας αποτελούν ένα σύνολο άμεσων αιτημάτων και πολιτικών στόχων που διεκδικούν να καθορίσει ο λαϊκός παράγοντας τις εξελίξεις και να απαλλαγεί από τη φυλακή του Συμφώνου Σταθερότητας και Αναπτυξης, τα Μνημόνια και την απειλή και εμπλοκή στους πολέμους.

Στην κατεύθυνση διεκδικούμε :

Πραγματικές αυξήσεις Κατώτατος μισθός και σύνταξη 1200 ευρώ καθαρά – αύξηση ΤΩΡΑ 30% σε μισθούς και συντάξεις και Αυτόματη Τιμαριθμική αναπροσαρμογή.  Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας - τιμαρίθμου για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 για κάθε παιδί.

Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια και την έλλειψη στέγης. 

Κατάργηση του ΦΠΑ και κάθε έμμεσου φόρου  στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Για την ενέργεια διεκδικούμε: Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, φτηνά για το λαό. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων  για τους εργαζόμενους. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Πέρασμα αποκλειστικά στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση του συνόλου του ενεργειακού τομέα και λειτουργία του σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς.

Για τη στέγη: Κανένας πλειστηριασμός και καμία έξωση - και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου- σε βάρος λαϊκών στρωμάτων, ντόπιων και προσφύγων – Δικαίωμα στη στέγη σε όλους. Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και  διαγραφή χρεών των λαϊκών στρωμάτων προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. Πρόγραμμα εργατικής κατοικίας και γενναία επιδότηση ενοικίου για την πρώτη κατοικία.

Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, ενάντια στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. – Όχι στο μαζικό ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων δομών σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, ΟΑΕΔ κλπ

Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς. Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, νοσοκομείων κλπ

Κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια, το Νερό, τις μεταφορές και τα βασικά κοινωνικά - αγαθά – επιστροφή τους στη δημόσιο εξασφάλισή τους για όλους. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση του 6ήμερου παντού. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου – άμεσα 7ωρο 5νθήμερο 35ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή. Όχι στη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και την παράταση του εργάσιμου βίου. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πίσω στα ταμεία τα κλεμμένα. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 58 έτη ηλικίας για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες.

Τέρμα στην επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία, στην καταστολή και τις παρακολουθήσεις. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Κατάργηση του νόμου για τις συγκεντρώσεις και του ν. Χατζηδάκη και ν. Γεωργιάδη. Απειθαρχία στην εφαρμογή τους. Καμιά εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους αγωνιστές. Να σταματήσει το κύμα διώξεων αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, υγειονομικών κ.ά. και να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις και απειλές.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ -Καμιά συμμετοχή της χώρας στη Σφαγή των Παλαιστινίων! Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία– ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ – Διακοπή του άξονα συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ. Καμιά συνεργασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ) με το Ισραήλ.. Καμία αποστολή πολεμικού υλικού έξω από τη χώρα – Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. - Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ, της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από το κίνημα των εργαζομένων

 

Να πληρώσει το κεφάλαιο για να ζήσει ο λαός.

Με αυτό το περιεχόμενο  :

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ – στην Καμάρα.

Καλούμε σε ΓΣ στους χώρους δουλειάς μέσα στο Σεπτέμβρη με πρόταση να συμβάλουμε στον ξεσηκωμό των εργαζόμενων και ξεκίνημα ενός αποφασιστικού και ανυποχώρητου αγώνα με επαναλαμβανόμενες απεργίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις για ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ. Ξεκινάμε με Γενική απεργία στο τέλος Σεπτέμβρη - πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη με πρόταση για συνέχεια και κλιμάκωση με συνέχιση της απεργίας το αμέσως επόμενο διάστημα, με νέες ΓΣ και πρόταση για νέα απεργία. Συντονισμό των μετώπων σε Υγεία και Παιδεία και κάθε αγωνιζόμενου κλάδου και καλούμε σε πανεργατικό αγώνα.

Προχωράμε σε αγωνιστικό συντονισμό σωματείων, ΓΣ, επιτροπών αγώνα και οργανώνουμε κινητοποιήσεις και δράσεις για αυξήσεις ΤΩΡΑ, ενάντια στην ακρίβεια, την ιδιωτικοποίηση σε κοινωνικά αγαθά.

 

Σεπτέμβρης 2024

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου