συγκέντρωση

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, Πέμπτη 15/2, 12μ, Προπύλαια (Αθήνα), Καμαρά (Θεσσαλονίκη) και σε όλη τη χώρα

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του προεδρείου Γ' Συλλόγου Εκπ. ΠΕ "Πλάτων": Η ανέντιμη συμμαχία ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ)-ΔΑΚΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

………………………………………………………………………………………………

 

Συγκρότηση προεδρείου  Γ ΄Συλλόγου  (ΠΛΑΤΩΝ) 

Η ανέντιμη  συμμαχία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ  και ο  εξοβελισμός της πρώτης δύναμης  (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ )  από το προεδρείο!!!

 

            Συναδέλφισσες/οι, στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του συλλόγου η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αναδείχθηκε ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ με σημαντική ενίσχυση και αναγνώριση από το σώμα των εκπαιδευτικών του συλλόγου  της καθοριστικής συμβολής της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

            Όμως αυτή η στάση, όπως φαίνεται στη συγκρότηση του προεδρείου του συλλόγου που έγινε στις 4/9/24, έχει ενοχλήσει τις δυνάμεις (ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ – ΔΑΚΕ) και τους μηχανισμούς που θέλουν τον εκπαιδευτικό κόσμο συμβιβασμένο και υποταγμένο, χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό.

            Συγκεκριμένα στη συγκρότηση του προεδρείου αν και η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι πρώτη δύναμη, βρέθηκε μετά τη συμπαιγνία ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ εκτός προεδρείου. Μάλιστα όχι μόνο δεν κατέλαβε τη θέση του προέδρου, αλλά ούτε για κάποια άλλη θέση ψηφίστηκε. Η προκλητική και πρωτόγνωρη αυτή στάση των δύο παρατάξεων και η πρωτοφανής απαξίωση της δυναμικής που έδωσαν με την ψήφο τους οι συνάδελφοι/ισσες στην κάθε παράταξη, δείχνει πολλά για το πως θέλουν και εννοούν σήμερα το συνδικαλισμό στον κλάδο μας. Η ανατροπή των συσχετισμών με αυτό το " βίαιο" τρόπο όταν παντού η συγκρότηση του προεδρείου γίνεται με βάση το συσχετισμό των δυνάμεων (πρόσφατα και στο νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ) και η πρώτη δύναμη (πάντα αυτό συνέβαινε στο σύλλογό μας) παίρνει τη θέση του προέδρου, κρύβει πολλά και για τις γενικότερες στοχεύσεις του υποταγμένου και ενσωματωμένου συνδικαλιστικού κινήματος που εκπροσωπούν από κοινού ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, αλλά και για τις προσωπικές φιλοδοξίες - οφέλη που κάποιοι/ες θέλουν πάντα να έχουν σε βάρος του κλάδου και των εκπαιδευτικών αναγκών.

            Στην περίοδο αυτή που η κυβέρνηση αλλάζει το DNA και διαλύει το δημόσιο σχολείο και με δίπολο την αξιολόγηση/ νέο επιθεωρητισμό και τις διώξεις θέλει να νομιμοποιήσει το διχασμό, τη χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση ακόμα και την απόλυση, δε θέλουν σωματεία και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και με συνέπεια να υπερασπίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματα του/της εκπαιδευτικού. Θέλουν παρατάξεις και "συνδικαλιστές" που έχουν μάθει στο σκύψιμο του κεφαλιού και πάντα κάνουν αυτά που εξυπηρετούν την αδράνεια του εκπαιδευτικού κινήματος ή την ενσωμάτωσή του στην κυρίαρχη πολιτική. Θέλουν "συνδικαλιστές" που  αξιοποιούν την εμπλοκή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα για προσωπικά οφέλη, που βάζουν πάνω απ' όλα  " εγώ να κερδίσω, εγώ να εξελιχθώ….εγώ να τη βολέψω"!!!

            Συναδέλφισσες/οι εμείς όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε  με έντιμο και καθαρό τρόπο. Υπερασπιστήκαμε και με προσωπικό κόστος, κάθε συνάδελφο/ισσα και δράσαμε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα μέσα στο Δ.Σ. αλλά κυρίως στα σχολεία γιατί πιστεύουμε  ότι «τα καλύτερα όνειρα στη ζωή μας είναι τα συλλογικά!».

            Σας καλούμε να αγωνιστείτε για τον εκπαιδευτικό και το σχολείο και να ορθώσετε το ανάστημά σας σε όλους/ες αυτούς/τες που επιδιώκουν να απομαζικοποιήσουν και να ευτελίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα καλλιεργώντας την ηττοπάθεια, το παραταξιακό έλεγχο και την προσωπική καριέρα.

Να υψώσουμε πύργο ατίθασο στους υπονομευτές του κινήματος, να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου