συγκέντρωση

Όλοι/ες στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28/8 Αθήνα: συγκέντρωση 10:00 πμ στο Σύνταγμα! (Προσυγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 9:30 πμ) Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση 10:00 πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025

ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Κάτω τα χέρια από το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη - όχι στην κρατική-κυβερνητική καταστολή - άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372

e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

Αθήνα, 8-10-2025


Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Κάτω τα χέρια από το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη - όχι στην κρατική-κυβερνητική καταστολή - άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη από το Πάρκο Ελευθερίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 7/10/2025, που καλούσαν εργατικά σωματεία, η παλαιστινιακή παροικία, παλαιστινιακές οργανώσεις, αντιπολεμικές κινήσεις, το March to Gaza Greece και πολιτικές οργανώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην Ισραηλινή πρεσβεία και χωρίς καμία αφορμή, αφηνιασμένες διμοιρίες των ΜΑΤ όρμησαν με χημικά, βομβίδες κρότου λάμψης και ξύλο στους διαδήλωτές με αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς και τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ανάμεσά τους μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων.

Είναι φανερό πως η επίθεση ήταν προαποφασισμένη με εντολή άνωθεν από την κυβέρνηση που για άλλη μια φορά φανερώνει πως είναι ο «πιστός σύμμαχος» του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. Απέναντι στο μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα αλληλεγγύης στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό, στην κατακραυγή για την απαγωγή και φυλάκιση των αγωνιστών του διεθνή στόλου, το μόνο όπλο της είναι το κρεσέντο της καταστολής.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν πως θα τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη και όσους συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του. Ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους για Λευτεριά του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, για να ηττηθεί το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και οι σύμμαχοι του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Μυρσίνη Κάιλα Τάσσου Δήμητρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου