συγκέντρωση

Όλοι/ες στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28/8 Αθήνα: συγκέντρωση 10:00 πμ στο Σύνταγμα! (Προσυγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 9:30 πμ) Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση 10:00 πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025

Α΄ΕΛΜΕ Αθήνας: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ 33 Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ (8ο Λύκειο)

ΑΘΗΝΑ 112 53

email : alphaelme@yahoo.gr

( Α.Π. 11 ) 09/10/2025

Αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης!

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ καταγγέλλει την απρόκλητη και τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη από το Πάρκο Ελευθερίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 7/10/2025, που καλούσαν εργατικά σωματεία, η παλαιστινιακή παροικία, παλαιστινιακές οργανώσεις, αντιπολεμικές κινήσεις, το March to Gaza Greece και πολιτικές οργανώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην Ισραηλινή πρεσβεία και χωρίς καμία αφορμή, αφηνιασμένες διμοιρίες των ΜΑΤ όρμησαν με χημικά, βομβίδες κρότου λάμψης και ξύλο στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς και τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ανάμεσά τους μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων Σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων.

Είναι φανερό πως η επίθεση ήταν προαποφασισμένη με εντολή άνωθεν από την κυβέρνηση που για άλλη μια φορά φανερώνει πως είναι ο «πιστός σύμμαχος» του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. Απέναντι στο ογκούμενο αντιπολεμικό κίνημα αλληλεγγύης στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό, στην κατακραυγή για την απαγωγή και φυλάκιση των αγωνιστών του διεθνή στόλου, το μόνο όπλο της είναι το κρεσέντο της καταστολής.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν πως θα τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη και όσους συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του. Ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους για Λευτεριά του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, για να ηττηθεί το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και οι σύμμαχοι του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε .

Η ένταση της κρατικής καταστολής στηριγμένη στο νομικό πλαίσιο που έφεραν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και έχει << απογειώσει >> η σημερινή ,έχει να κάνει με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής , την ένταση της εκμετάλλευσης , την στροφή στην πολεμική οικονομία και προετοιμασία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος         Η Γεν. Γραμματέας

Στέφανος Παπαλέξης             Ζαχαρω Κονιδάκη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου