συγκέντρωση

Όλοι/ες στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28/8 Αθήνα: συγκέντρωση 10:00 πμ στο Σύνταγμα! (Προσυγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 9:30 πμ) Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση 10:00 πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025

ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην ΠΕΣΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372

e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

Αθήνα, 5-10-2025


Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην ΠΕΣΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών)

Να ανακληθεί η απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την αναστολή παραχώρησης ενός γραφείου στους Συνταξιούχους Εκπαιδευτικούς

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη γινόμαστε θεατές μιας απαράδεκτης επίθεσης από την διαμορφωμένη πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ), με αφορμή κάποια προβλήματα στη διαχείριση των κατασκηνώσεων του υπουργείου Παιδείας και τη συμμετοχή των συνταξιούχων εκπαιδευτικών σε αυτές.

Το πρώτο “χτύπημα” ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας να προχωρήσει στην αναστολή παραχώρησης γραφείου στην ΠΕΣΕΚ, που είχε αποφασιστεί ομόφωνα από τη ΓΣ Προέδρων (23-02-2013) και δεν είχε αμφισβητηθεί ποτέ από τότε. Πριν καν πραγματοποιηθεί κάποια συνάντηση, διάλογος ή ανταλλαγή επιχειρημάτων με την ΠΕΣΕΚ, η ΟΛΜΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την -διά “ηλεκτρονικής” περιφοράς- απόφασή της, σύμφωνα με την οποία δηλώνει ότι «αναγνωρίζει αποκλειστικά και μόνο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) ως την ομοσπονδία συνταξιούχων που εντάσσονται και οι εκπαιδευτικοί, ως πρώην πολιτικοί υπάλληλοι», βγάζοντας από τα συρτάρια και επισυνάπτοντας παλαιότερη επιστολή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΟΠΣ προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στην οποία οι συκοφαντίες κατά της ΠΕΣΕΚ περισσεύουν.

Πέρα από το πρωτοφανές, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, να προτρέπει συνταξιούχους που δεν έχουν οργανική σχέση με την ΟΛΜΕ, να εγγραφούν σε συγκεκριμένο σωματείο, υιοθετεί πλήρως τις αστήρικτες και προκλητικές αιτιάσεις της ΠΟΠΣ κατά της ΠΕΣΕΚ, που σκοπό έχουν να αποκλείσουν οποιαδήποτε φωνή και παρουσία στο κίνημα των συνταξιούχων, που προβάλλει ένα αγωνιστικό – μαχητικό δρόμο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων, μακριά από γραφειοκρατικές λογικές και συνδιαλλαγές με τις κυβερνήσεις και την εξουσία.

Τι άλλαξε ξαφνικά; Στο γραφείο - που η πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκδιώκει την ΠΕΣΕΚ - τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της παρείχαν και παρέχουν σε συναδέλφους και συναδέλφισσες δωρεάν ασφαλιστικές συμβουλές για τις συντάξεις. Πρόκειται για υπηρεσίες που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ, αν ζητηθούν από ιδιώτες εργατολόγους.

Πέραν αυτού, η ΠΕΣΕΚ ήταν και είναι πάντα παρούσα σε κάθε αγώνα και κινητοποίηση του εκπαιδευτικού κινήματος, με ανακοινώσεις στήριξης και τη φυσική παρουσία των μελών της.

Η ΠΕΣΕΚ στη 15χρονη διαδρομή της έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ από όλη τη χώρα και έχει συνδιοργανώσει μαζί τους ενημερωτικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, στις οποίες αναλύθηκαν οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και απαντήθηκαν ερωτήματα χιλιάδων συναδέλφων και συναδελφισσών για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες συνταξιοδότησής τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο συνδικαλιστικά να μη δίνεται χώρος στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών για να στεγαστεί η ΠΕΣΕΚ. Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να ανακαλέσει τις παραπάνω αποφάσεις. Κι αν αυτό δεν γίνει, καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέχει χώρο για να στεγαστεί η ΠΕΣΕΚ. Με την απρόκλητη επίθεση σε βάρος της ναρκοθετείται η ανάπτυξη μιας συναγωνιστικής συνεργασίας προς όφελος των δικαιωμάτων των εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/μαθητριών, ο αγώνας όλων μας για ένα δημόσιο σχολείο που να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό δικαίωμα και όχι ως πεδίο κερδοφορίας για ιδρύματα, επιχειρήσεις και μεγαλοχορηγούς, και να υποβαθμίζεται η Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Κάιλα Μυρσίνη Τάσσου Δήμητρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου